PayPal prijevare

Ima nekih oglasa u kojima se traži zamjena novca sa PayPala za cash, Skrill itd. Ne želim ljudima kvariti oglase niti sugerirati da možda nekoga žele prevariti jer to naravno uopće ne mora biti istina i možda su skroz iskreni i pouzdani.

Zato ću ovdje napisati: PayPal NIJE siguran način za primanje uplata. Točka.

Puno njih misli da je jedina opasnost da će pošiljatelj tražiti refund i da se refund ne odobrava samo tako, ali to uopće nije istina. Točno da se refund ne odobri uvijek, ali to uopće nije glavna opasnost. Postoji jedan način da pošiljatelj dobije natrag novac i to prolazi u većini slučajeva, a ako je pošiljatelj bio lukav u trenutku slanja onda je 100% da će dobiti povrat. O detaljima tog načina neću ništa pisati jer je ovdje sve puno prevaranata koji jeda čekaju iskoristit takvu informaciju.

Jednom sam ja prevaren na takav način za parsto dolara, a redovno nailazim na takve slučajeve kod drugih.

Neki misle i da nije problem i ako uplatioc povuče novac natrag nakon što taj koji je primio već podigne novac koji je primio. Naravno da je problem jer će vam PayPal account otići u minus za taj iznos, a ako to onda ne podmirite imaju mogućnost naplatiti se putem raznih agencija. Čak da i nekako uspijete izbjeći naplatu izgubit ćete account. Ako želite otvarati novi account na tuđe ime, koristiti VPN svaki puta kada se spajate, kupovati tuđe dokumente da potvrdite taj novi account u trenutku kad vas zatraže (a kad tad će tražiti potvrdu dokumentima) itd onda nema problema, ali ako vam se to sve ne radi i želite i dalje koristiti PayPal onda pripazite od koga primate uplate ili računajte na to da je moguće da će netko nakon što vam pošalje uplatu taj novac povući natrag.

Ja sam maloprije dobio uplatu u solidnom iznosu na svoj PayPal i skroz je moguće da kupac to kasnije povuče i prevari me. Taj rizik u ovom slučaju prihvaćam jer je kupac odvjetnička firma iz SAD-a i znam točno ime i prezime osobe iz te firme s kojom sam dogovorio transakciju i ta osoba je navedena i na službenim stranicama te firme. Da sam nešto prodao nekome na ovom forumu nema šanse da bih prihvatio PayPal plaćanje osim ako baš vjerujem toj osobi ili ako me nije briga za taj iznos.

Za ozbiljne transakcije se koristi Escrow.com ili sličan sistem.

Eto čisto da se zna :wink:

Postoji hrpa načina da se podigne novac sa PayPala, a jedan od “seljačkijih” je da kupite nešto online i onda to prodate na Njuškalu za cash i možda još dodatno zaradite ako ste povoljno kupili.

10 Likeova