PBZ kartica i bankomati

Pozdrav, imam pbz visa electron karticu, zanima me kolko se uzme provizije kad bi dizao novce s nekog drugog bankomata osim pbz, i dali se naplacuje provjera stanja racuna na drugim bankomatima?

Nema naknade za provjeru stanja. Za podizanje na drugim bankomatima koji nisu maticni od tvoje banke ti je naknada 1.5%, min. 20 kn.

Moze li se provjerit stanje na bankomatu duruge banke?
Imam ZABA i ne mogu vidjeti stanje na tudjim bankomatima

Ovisi o kojoj banci se radi. Za ZABU konkretno neznam … ali sa hypo karticom, pbz karticom i rba karticom sam mogo uredno provjeravat na drugim bankomatima.

Ako imaš karticu zagrebačke banke onda na bilo kojem bankomatu koji nije bankomat dotične banke možeš pogledati stanje računa kao i zatražiti isplatu.

Ukoliko dizes 100kn naplatit će ti se provizija u iznosu od 20kn na drugim bankomatima. Ukoliko si vam države i želiš dizati novac na drugim bankomatima a to to nisu članice uni kredit banke onda ti je na svaki podignuti iznos 3,5% uzima.

ukoliko samo plaćas karticom van zemlje nece ti uzeti nikakvu proviziju.

Na bankomatima van zemlje ce ti prikazati iznos u valuti koju dotična zemlja koristi kao npr. u Švicarskoj ćeš moći vidjeti svoje stanje računa samo u francima ne i u kunama.

Hvala svima, i nisam ovo znao da mogu placat u drugim drzavama bez naknade, bas idem u Graz uskoro pa eto, hvala ekipa :smiley:

Stanje na racunu u inozemstvu ovisi od banke do banke na kojoj gledas :slight_smile: Bio sam 2 mjeseca u CH ove godine … nisam dobio balance ni na bankomatu od post finance, raiffeisen bank, lenzburg kantonal bank, kao ni od HSBC :slight_smile: … kartica je bila od RBA HR :slight_smile:

@anonimaczg jedan TIP … ako ides u inozemstvo, ne kupuj u HR devize … jer ces skuplje proci. Bolje ti je direktno u stranoj zemlji izvadit pare s bankomata … ide po srednjem tecaju :slight_smile:

1 Like