Pedala s booking.com-a i gnjavaža s CJ.com

Dobio sam pedalu na booking.com i ljubazno su me zamolili da se prebacim na mrežu cj.com
Sve je to OK osim što traže 100 stvari s kojima se do sada nisam sretao.
Muku mučim s odjeljkom Tax informations.

TIN, GIIN, foreign TIN, tax treaty,…

Zna li netko ovo popuniti?

Isto dobio pedalu nedavno sa bookinga i info da predjem na CJ.
Samo to da kažem, nisam još uvek poče da koristim CJ, ne znam ni dai ću.
Ako resis ovu dilemu i ako steknes neko iskustvo sa CJ napiši ovde ako se setis :slight_smile: a javim se ja ako počnem da koristim.

Mogu li pitati zašto ste dobili pedalu? Ja sam na booking već godinu i pol, pa me zanima. Dali je nešto što me može snaći ili ??

Edit: Booking affiliate ili izdajete smještaj putem Booking platforme?

Affiliate. Ništa konkretno.
Stalno procenjuju partnerstva, radi uskladjenja poslovnih prioriteta
Njihov trenutni strateški fokus ne podržava nastavak partnerstva

1 Like

Ostavljaju samo velike koji imaju pregršt opcija koje malima ni prije nisu bile dostupne.

1 Like

Prošlo je 15 dana, 10-ak mailova i nadam se da sam uspio riješiti. Naravno, ništa nije sigurno dok ne dođe prva pinka.
Petra, Marina i Cristina su imale strpljenja odgovarati na moja pitanja i danas sam uspio napraviti generičke deeplinkove. U stvari i nije bilo tako teško da su me odmah uputile na pravi put.
Za registraciju još uvijek nisam siguran da je dobro prošla. Ništa, pričekat i vidjet.

Jesi uspio riješiti sve?

Pitam jer nam je to konkurencija i drago mi je čuti da su se tri osobe morale uključiti da bi ti nešto objasnili što je vrlo jednostavno. :smiley:

Nije prvi put da se dešava da neki veliki advertiser prebacuje publishere na affiliate mreže.
Lakše im je, nema peripetija sa tehnologijom praćenja, affiliate mreže prate zakone i sve promjene vezane uz funkcioniranje affiliate/tracking sustava itd, tako da će biti toga još više u narednom periodu.

P.S. obrati pažnju na promjene cookies/session postavki, često ih znaju mijenjati.

Za sada je riješeno, čekam prag za isplatu da vidim da li je i taj dio riješen.

To je jednostavno. Ako nisi U.S. državljanin ispuniš obrazac W-8BEN za osobe ili W-8BEN-E za tvrtke.
Time potvdiš da nisi njihov državljanin ali imaš posao s U.S. tvrtkom.
Pod TIN upišeš OIB i potpišeš se.
Tim ugovorom si vezan da platiš porez u svojoj zemlji tako da ti ga oni ne odbijaju.
Ako imaš tvrtku onda moraš upisati i porezni broj.
Isplata je na tvoj bankovni račun. Pazi na znakove čžš i piši bez njih jer ti neki puta ova sitnica može izazvati problem.
Upisuješ broj računa i SWIFT broj.
To je po sjećanju jer već dugo nisam otvorio CJ.
Što se tiče deep links nemaju svi oglašivači ovu mogućnost.
Oni koji imaju koriste poseban panel da bi ih generirao.
Odabereš proizvod kopiraš link i ideš (pod opcijom) deep linking. Tamo upišeš kopirani URL a on ti izbaci novi.
Taj onda koristiš na mjestu na kojem oglašavaš.
Neki puta imaš i dodatne opcije pa možeš upisati i ime web stranice na kojoj reklamiraš (u slučaju da se reklamiraš na više mjesta).

Hvala, s 2 mj zakašnjenja :slight_smile:

Molim. WM forum mi šalje mail samo jednom mjesečno iako sam odredio da ga šalje kad netko odgovori (ili kad pratim neku temu).

Nikada nisam radio sa eboking preko affiliate jer sam cuo da samo 24h traju sesije da bi se dobio procenat za zaradu.Da li je istina da traje samo 24H?
Umesto toga sam postavljao reklame za vlasnike apartmana i vila i tako zaradjivao.

Da, sesije traju bezobrazno kratko.
Na žalost, nisam našao alternativu jer imam deeplinkove prema gradovima/mjestima.

1 Like