Performanse/Zastarjeli SQL poslužitelj

Imam poruku na WordPressu za zdravlje sajta da mi je zastario SQL poslužitelj. Pisala sam hostu ali nitko ne odgovara. Mogu li ja to nadogradit preko Cpanela i kako? Trenutna Inačica poslužitelja je 10.3.28-MariaDB-cll-lve. Inačica klijenta 10.3.36-MariaDB a trebam 10.4 najmanje.

Ne možeš to sama ako imaš shared hosting. Ako imaš VPS ili dedicated onda možeš.

Ako ne odgovaraju na e-mail, imaju zastarjele pakete moja preporuka je da mijenjaš hosting

Da na shared sam, na Knownsrv, mozda nisu vidjeli ticket. :thinking:

1 Like

Odgovorili su mi da… “Verzija MariaDB nije promjenjiva na dijeljenim poslužiteljima, potreban vam je VPS ako trebate prilagođeno postavljanje”. I sto je najgore, ja sam prije par mjeseci htjela preci na taj VPS ali sam otkazala kad sam trebala ‘prebacit’ Cpanel negdje, nesto… nemam pojma. Ja sam im kazala da se ja u to ne razumijem i otkazala sam ga. :frowning: I sta sad? Kakvi problemi mogu nastati iz toga? Znaci da svi koji koriste shared na knownsrv moraju preci na VPS?

Uzmi neki normalan shared hosting sa mySQL a ne mariaDB i prebaci se tamo.

Znaci da negdje uzmem hosting i ukucam nove “nameservers” za domenu? A taman prosli mjesec platila hosting za godinu dana. :face_with_hand_over_mouth: Koji mi host predlazete? Ili dai domenu prebacim negdje drugdje? Ali imam jos 90 dolara u novcaniku na hostu, zao mi ih bacat :face_with_hand_over_mouth: I da, kakvi su problemi ako se na azurira ova gospođa Maria :rofl:

Jbg nisi trebala dodavat novce u wallet na hostingu. Ima puno raznih kvalitetnih hosting providera, netko ce sigurno nesto predlozit.
Posljedice su da ce to jednog dana prestat radit

1 Like

Ako se ne varam, to se pojavljuje od prije par dana, WP 6.3 je u pitanju.

Za početak nije ništa strašno, MariaDB 10.4+ nema puno novih značajki, WP 6.3 sigurno će s 10.3.x verzijom raditi bez problema, bar još dvije nadogradnje.
Inače, MariaDB 10.3 EOL bio je prije nekih 2 mjeseca.

Ako mijenjaš hosting, svakako nemoj ići na 10.4 već odmah na 10.6 LTS ili 10.11 LTS (što su zadnje stabilne verzije). 11.0 je još uvijek u fazi ispitivanja, nestabilna, nekompatibilna i ne radi kako treba.
EOL verzije 10.4 je za 10 mjeseci.

Kao što su neki članovi predložili, vlastiti server je super opcija ako znaš sve podesiti (ili pronaći sistemaša koji će to napraviti, a to košta…) i održavati/nadograđivati.

LP

1 Like

Moj hosting koristi MariaDB jer je lakši od mysql. Verzija 10.6.14-MariaDB. Bitno da je hosting ažuran i da redovito krpa sigurnosne rupe

najbitnije, sajt ti NECE prestati raditi. Prema tome, ako ti sada sve radi uredno, zadovoljna, ne mijenjaj nista, ne trosi pare na bilo sta dodatno. Ignorisi poruku.

1 Like

E to me zanimalo, mnogo hvala :slightly_smiling_face: