Photography portfolio

Dosta vremena nisam ništa napravio, krivo je ljeto i moja ljubav prema night life-u, ali evo nešto se ipak napravilo.
Stranica je portfolio fotografa po imenu Steve Ezell. U pozadini je CouchCMS za dodavanje slika i videa.

Link

Jedna riječ fenomenomenalno. Svaka čast, svaki rad sve bolji i bolji.
Daj mi na PM pošalji cijene u kojima se kreću tvoji radovi.

Jako lijepo - kudos! :slight_smile:

Hvala Creatif i foobar…da li vam se stranica predugo učitavala, naime ima dosta slika u preloadu i mislim da treba previše vremena da se učita?

primjetio sam preloading, nije prestrasno…ali ja sam na truncicu brzoj vezi od klasicnog adsl paketa…10megabitna konekcija…pa mogu pretpostaviti da se recimo na 4 ceka nesto duze. ne bih znao koliko i je li kriticno…

Prvo učitavanje je bilo malo duže. Ali nakon toga drugo je već bilo bolje. Možda da učitaš sliku dvije,a nakon toga ostatak učitavaš u background processu.

jako lijepo izgleda :slight_smile:
po slikama je Sjeverna Koreja ili ?

Super sve, samo presporo se otvara.

Svaka čast, baš originalno :slight_smile:

@chief Slike su s putovanja po cijelome svijetu, mislim da je ono Kina što misliš da je Koreja-Mao Zedong
@ostali Znam da je sporo, smanjit ću broj slika u preloadu

Pogledao sam ti portofolio i zaključio da nisi normalan :kuc:

Ne znam kako je vama ali se meni jako sporo ucitava inace super

Sve je rečeno, vrlo dobar site, zanima me koliko koda je tvoje a koliko si “pokupio” :p, inače ovaj jQuery polako ali sigurno dere prema vrhu a vidim ti se lijepo snalaziš u njemu, svaka čast.

A sad na review u CC maniri (čitaj: očekuj :derese: i :hico:) :stuck_out_tongue:

Prvo i osnovno je ujedno i jedina prava zamjerka sitea: [color="#B22222"]Page Load Time: 40.78s[/color]

Boja fonta menija ga čini nevidljivim kod nekih pozadinskih slika, probaj stavit ovat transparent BG kakav je na meniju i na dropdown dio, možda malo dić alphu (10-20%).

Picajzla bi primjetila da link na tebe koji se spina dole u footetru treba ubrzat, ja nebi išao iznad 500ms (+ ako neki motion blur upakiraš sa easein/out), u biti najbolje tranzicije su one brze i točne (150-300ms).

Iako je vertikalna pozicija “footera” idealno pogođena u 1px iznad Chromeovog URL boxa na dosta slika je nevidljiv, probaj stavit neki BG kao i na meniju.

eto :stuck_out_tongue:

Bio bih zahvalan kada bi na pp dobio cijenu ovoga weba i što si sve radio, hvala ti. :guz:

Ma znam i ja da je sporo, to je zato jer je galerija CSS3, nema JavaScripta. Uglavnom, svaka slika je li element i koristi se background-image. Koliko sam ja guglao, nije baš lagano preloadati background image.
Zato koristim neki preloader-queryLoader2, ali mislim da je on još više usporio sve. Jedino dobro je da je repeat view oko 2 sekunde.

Klijent ne želi nikakav bg na meniu, ni na footeru, tako da se na nekoj pozadini dobro vidi, na nekoj ne. A za brzinu, ja volim sporije tranzicije.

Pošeljem ti pm

Pa nisam ja valjda baš takav hitler?

Ma jok, to je bilo više onako u “zajebancija/satira” điru, nego ono što si mi sugerirao za onaj site o zlatu sam razmotrio te odlučio djelovat po tome, brijem do sutra popodne bit gotov s tim pa ću postat promjene.

Nekad je puno korisnije bit Hitler nego “pekmezasti uvlakač”, stvari na ovom forumu se (osim klanskih ratova) svode na čitanje između redaka i donošenje vlastitog suda o pročitanom, a to što većina to ne kuži je i glavni problem.

Napravljene neke preinake, first view smanjen sa 37 sekundi na 6. Milsim da je to kulturno.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja