Php include problem

Radna struktura web stranice je modularna (kako li se već kaže?), znači sve od headera.php do footera.php includam u ostale root datoteke.
Problem je taj što mi je zbog nekih razloga potrebno da imam i par podfoldera sa pripadajućim index datotekama i kad includam core modules, ne štimaju relativne putanje.

Dade li se to nekako elegantno riješiti?

Hvala

Spremi base url u neku varijablu, pa nadozuntaji na to pathove. Znaci umisto relativnog includea moj-folder/file.php, includeas $baseUrl . “moj-folder/file.php”. Tako imas apsolutne putanje, di vrijednost $baseUrl varijable minjas na jednom mistu.

to šljaka na localhost i http… istovremeno…?

Pitanje je cudno… http je protokol, localhost je hostname. Ako mislis radi li na tvojoj lokalnoj masini, i na nekakvom serveru, da, samo ces promijenit vrijednost te varijable. Recimo spremis je u nekakav config.php koji je razlicit na serveru i kod tebe na masini.
Alternativno, u tu varijablu spremi stvarnu domenu na kojoj ce se izvrsavat php skripta, a kod sebe lokalno redirektaj tu domenu na localhost (dosta je izmijenit hosts file na lokalnoj masini).

savjet za izradu config.php bi moglo biti elegantno riješenje

hvala puno

u vezi gornjeg pitanja, jedno potpitanje :blush:

kako ubaciti php funkciju (koja vraća …/ ) u switch funkciju u echo src tag

ps
vjerovatno se radi o osnovama php sintakse, ali izgleda nisam bio na tom času :blush: