Php/MySQL photo galerija

Trazio sam ali nisam naso…

znaci, imam sve napravljeno, upis u bazu kroz administraciju, uredivanje i brisanje slika preko administracije, ispis iz baze sa svim podacim za odredenu sliku koje trenutno zelim, problem je u tome sto mi sve slike izbacuje na istoj stranici.

znm i kko ograniciti prikaz za npr. 10 slika na stranici, ali me sad zanima…

ako napraviti da ima vise stranica i da se na svakoj prikazuje npr. 10 slika te da php sam generira broj stranica i linkove na sljedece stranice.

ne znam dal sam postavio dosta jasno pitanje , nadam se da jesam…
unaprijed hvala na svakoj pomoci.

http://www.allsyntax.com/tutorials/PHP/23/Pagination-with-PHP/1.php

$limit = 10; // Varijabla koja ti odreduje koliko se postova pokazuje po stranici, MySQL LIMIT.

if isset( $_GET['start'] ) {
    $start = $_GET['start'];
}

else if (!isset( $_GET['start'] ) ) {
    $start = 0;
}

$sql = "SELECT * FROM images ORDER BY nesto ASC LIMIT $start, $limit ";
$query = mysql_query($sql) or die(mysql_error);

while($fetch = mysql_fetch_array($query)) {

// Tu generiras html, img tagove, sto vec zelis prikazati iz baze

}

// Generiraj back button samo ako je $start >= $limit
if($start >= $limit) {
    $back = $start - $limit;
    echo "<a href='gallery.php?start=$back'>Back</a>";
}

// Vidi koliko slika imas u bazi
$sql = "SELECT * FROM images";
$query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
$num = mysql_num_rows($query);

// Generiraj next button samo ako je $start < od broja slika - $limit
if($start < $num - $limit) {
    $next = $start + $limit;
    echo "<a href='gallery.php?start=$next'>Next</a>";
}

Ovo bi ti bilo nesto najosnovnije za napravit paginaciju sa next i back gumbom.
Uglavnom ideja ti je da sa $_GET pokupis od kuda sql upit krece a sa $limit odnosno MySQL LIMIT ogranicis koliko ce slika, postova… prikazati.

I onda na kraju generiras link na istu tu stranicu ali sa drugom varijablom $start i onda ce skripta ispisat druge postove.

Ovaj primjer nemoj koristit ovako kako je, jer nije siguran ovo sam samo tako napisao da vidis sto treba napravit. I SQL upite moras sam slozit prema onome sto imas u bazi. Tu moras jos filtrirat SQL Injection, provjeti jeli broj koji stize iz $_GET stvarno broj, prilagodit $_GET varijable da ih mozes lijepo preisat sa mod_rewrite za SEO…
Ovo je samo da skuzis pa ces onda lako napisat svoju klasu ili funkciju…

probao sam ali ne radi… javlja mi “parse error on line 4”

moj kod:

if (isset( $_GET[‘start’] )) {

tnx, radi sada…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja