Prije svega pozdrav svima.
Kako mogu da mi na stranici prikazuje listu sesija odnosno ime sesija…
da malo pojasnim.
1.stranica
Unesi nick : [ mjesto za unos ]
[Posalji]
Registruje sesiju i registruje nick $_SESSION['nick'] ;
stranica
Dobrodosao [nick uneseni]
E kako cu ja sad da mi negdje na stranici prikazuje jos nickova koji su se prijavili na drugim kompjuterima ?
Hvala.
Spremiš sesije u bazu i zapisuješ vrijeme zadnje aktivnosti.
dali mozes malo pojasniti ?
Mislio sam na
da prikaze
Trenutno online korisnika :
Nick
Nick
Nick
Napravio sam ti malu skriptu koja pokazuje koncept. Ne trebaš pratiti sve sesije nego samo one registriranih korisnika. Kada se netko logira to spremiš u bazu zajedno sa session id i tako ga pratiš.
Otvori u dva preglednika i vidi što se dešava:
meni samo treba //prikaz svih logiranih
Tako je, o tome i govorim. Jesi pogledao skriptu?
Da pogledao sam… i neradi… :S-…usao u mozilu i firefox …
eke777:
malo detaljnije?
Usao na mozilu , usao na chrome , logovao se na mozili , logovao se na chrome ,
"Logirani : " prazno nista… ?
eke777
lipanj 2011 17:47 18
14
Probaj vidjeti da li ti radi ovdje:
http://www.eke777.byethost4.com/
da li treba fajl sessions.txt ? i da li si potpuno gore napisao kod ? posto zadnji simbol je “}”
Ajde neko molim vas hitno mi je da mogu nastaviti sa projektom :(( ???
eke777
lipanj 2011 11:45 19
18
Druže themaker, rado ću ti pomoći, ali ne znam kako. Koliko se meni čini ti ne znaš php, pa ne znam odakle početi.
Napisao sam ti skriptu koja pokazuje koncept i zbilja ne znam kako da ti detaljnije objasnim.
Da li si na svom kodu testirao sesije?
Pa jesam li ti napisao? Evo još jednom ako nisi pročitao:
<span class="syntaxdefault"><br /></span><span class="syntaxkeyword">foreach (</span><span class="syntaxdefault">$_SESSION</span><span class="syntaxkeyword">[</span><span class="syntaxstring">'nick'</span><span class="syntaxkeyword">] as </span><span class="syntaxdefault">$nickname</span><span class="syntaxkeyword">) {<br /> echo </span><span class="syntaxdefault">$nickname</span><span class="syntaxkeyword">;<br />}<br /> </span><span class="syntaxdefault"></span>
[quote=“eke777”]Druže themaker, rado ću ti pomoći, ali ne znam kako. Koliko se meni čini ti ne znaš php, pa ne znam odakle početi.
Napisao sam ti skriptu koja pokazuje koncept i zbilja ne znam kako da ti detaljnije objasnim.
Da li si na svom kodu testirao sesije?[/quote]
Gledaj znam ja php ali skripte nisu iste…evo uploadovat cu video na youtube.com !