PHP, prikupljanje fotografija sa drugog servera

Bok,

Želim dohvatiti fotografije sa servera1 na drugi server2 gdje je web stranica.

Valjalo bi spomenuti da je Server1 zapravo windows 7 računalo na kojem je napravljen ftp putem dyndns, a server2 tamo gdje je smjestena web stranica.

Postoji uređaj video snimač koji generira fotke na računalu svaku minutu, a ne može se podesiti da daje filename koji ja želim nego neki po svome.

ja do svake fotke mogu doći putem linka, a ne znam kako će izgledati novi filename fotki. a htio bih recimo pokazati zadnjih 10 slika na web stranici ili tako nešto.

Kako god probam pristupiti tom folderu gdje su slike na serveru1 dobijem odbijenicu" failed to open stream: FTP server reports 550 Access is denied"

Ima li netko ideju kako to napraviti??

Zvuči kao da stokaš nečije računalo :smile:

Ako imaš pristup server1, zar nebi mogao tamo napraviti neki file koji će se mijenjati kod svakog generiranja nove slike?..i tamo zapisuješ imena slika.

I onda sa serverom2 otvaraš prvo taj file i od tamo pokupiš linkove koji vode prema slikama.

Pogledaj ftp log na windows 7 racunalu. Mogao si samo slozit windows network share, ogranicit pristup i spojit se sa samba klijentom. I imas lokalno onda to dostupno, a s (php) skriptom gledas datoteke koje su se pojavile zadnjih x vremena

Nedavno sam nešto slično radio pa ti evo dio koda koji će ti možda koristiti.

$allImages = array();
$galleryLink = ‘./upload/FOLDER_SA_SLIKAMA/’;

        $Images = glob($galleryLink."*.jpg");

        $i=1;

        foreach($Images as $image) 
        {
            if($i<=$imageLimit)
            {
                $allImages[] = basename($image);
            }
            $i++;
        }

        echo json_encode($allImages);

Ja u ovom slučaju uzimam sve nazive slika iz foldera spremam ih u array i šaljem json.

Koliko sam ja skužio, on ne može pristupiti sadržaju foldera…da izlista recimo nazive svih datoteka koje se nalaze unutra.
Ako sam to dobro skuzio…onda mi se čini da nema smisla niti da ovo radi sa zvjezdicom…

Čini mi se da može pristupiti “ručno” ( otići na server1 i pogledati fotografije), ali ne može ugraditi link ( jer ne zna nazive fotografija ) u skriptu na serveru2.

Ako sve spremi u json kasnije onda može sa file_get_contents povući ga i ispisivati linkove.

A kako će spremiti u JSON kad mu se nove fotke generiraju svake minute? …kojima opet ne zna naziv.

Na drugom će serveru napraviti file_get_contents i povući sadržaj neke xy.php stranice koja sadrži skriptu koju sam gore naveo. Skripta će se izvršiti i on će imati nove fotke svaki puta kada refresha stranicu ( ako je prošla 1 minuta ).

Aham…kužim sad što si mislio.

hvala na savjetima, iako nisam razumio sve sto ste napisali, prijatelj ce pomoc oko ovoga :smiley:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey