Php problem sa html/css


#1

Ne znam kak bi nazvao temu ali ovako:
cim stavim php kod gore na prvom mjestu a dole je cijeli html odma mi se sve mjenja na stranici
tipa slike, logo,layeri promjene poziciju, te se spuste dole i izgleda retardirano, ili kad klinkem neki link na stranici, takodjer sve mjenja poziciju, kad maknem php kod sve bude ok ?
dali ima to kakve veze sa z-index


#2

To ti ima veze samo sa php-om jer si ga stavio iznad. Sta imas u tom php-u ?


#3
<?php include 'login'; include 'register'; ?>

#4

Ako ti je to taj kod onda ti se pomakne sve dolje jer includas fajlove bez .php nastavka pa ti se stvaraju errori.


#5

zaboraivo sam, imam te php nastavke


#6

onda nesto unutar ta 2 fajla ti kvari sve, ne mozemo znati bez da vidimo kod…


#7

Vjerovatno neki div u login.php ili register.php nije zatvoren.

Umjesto djela koji includas kopiraj code u “index.php” ( ili koji vec) te pregledaj fino kako to izgleda,


#8

kad ostavim login.php, sve je ok ali kad samo maknem register.php

kod register.php je ovaj

<code>
<?php session_start(); include_once 'dbconnect.php'; if(isset($_SESSION['userSession'])!="") { header("Location: home.php"); } if(isset($_POST['btnreg'])) { $username = mysqli_real_escape_string($con,$_POST['username']); $email = mysqli_real_escape_string($con,$_POST['email']); $password = mysqli_real_escape_string($con,$_POST['password']); $new_password = password_hash($password, PASSWORD_DEFAULT); $check_email = mysqli_query($con,"SELECT email FROM users WHERE email='$email'"); $count = mysqli_num_rows($check_email); if($count ==0) { $query = "INSERT INTO users(username,email,password) VALUES ('$username','$email','$new_password')"; if(mysqli_query($con,$query)) { } } } ?>

#9

Kao sto ti je rekao @Veritos vjerovatno imas error negdje, stavi ovo na vrh register.php

error_reporting(1);
ini_set('error_reporting', E_ALL);

i gdje ti se nalazi forma od register ? unutar register.php ili van njega ?

I prepravi ovo

if(isset($_SESSION['userSession'])!="") u 

// ako je sessija postavljena i nije prazna
if ( isset($_SESSION['userSession']) &&  $_SESSION['userSession'] != "" )

#10

pozzz, stavio sam to, i ovo sam dole prepravio, ali nista ne prijavljuje

a forme su mi u indexu

mislim mogao bi ja staviti sve u index.php ali ne smijem


#11

Probaj ovako napravit register.php, ali bilo bi ti najednostavnije stavit link i registracija da ti bude u novoj stranici http://tvoja-stranica.com/register.php

Ako nije problem posalji mi na pm fileove pa cu ti rijesit to zacas. A prvo probaj ovo.

error_reporting(1);
ini_set('error_reporting', E_ALL);

session_start();
include_once 'dbconnect.php';

// ako sessija userSession postoji i nije prazna redirektaj korisnika na home.php
if ( isset($_SESSION['userSession']) && $_SESSION['userSession'] != "" )
{
header("Location: home.php");
}
// ako nema sessije userSession
else
{
// submit button
if (isset($_POST['btnreg']))
{

	$username = mysqli_real_escape_string($con,$_POST['username']);
	$email = mysqli_real_escape_string($con,$_POST['email']);
	$password = mysqli_real_escape_string($con,$_POST['password']);

	$new_password = password_hash($password, PASSWORD_DEFAULT);

	$check_email = mysqli_query($con, "SELECT email FROM users WHERE email = '".$email."'");
	$count = mysqli_num_rows($check_email);

	if($count == 0)
	{
		$query = "INSERT INTO users(username, email, password) VALUES ('".$username."','".$email."','".$new_password."')";

	 	if(mysqli_query($con,$query))
		{



		}
	}

  }
}