Php problem sa html/css

Ne znam kak bi nazvao temu ali ovako:
cim stavim php kod gore na prvom mjestu a dole je cijeli html odma mi se sve mjenja na stranici
tipa slike, logo,layeri promjene poziciju, te se spuste dole i izgleda retardirano, ili kad klinkem neki link na stranici, takodjer sve mjenja poziciju, kad maknem php kod sve bude ok ?
dali ima to kakve veze sa z-index

To ti ima veze samo sa php-om jer si ga stavio iznad. Sta imas u tom php-u ?

<?php include 'login'; include 'register'; ?>

Ako ti je to taj kod onda ti se pomakne sve dolje jer includas fajlove bez .php nastavka pa ti se stvaraju errori.

zaboraivo sam, imam te php nastavke

onda nesto unutar ta 2 fajla ti kvari sve, ne mozemo znati bez da vidimo kod…

Vjerovatno neki div u login.php ili register.php nije zatvoren.

Umjesto djela koji includas kopiraj code u “index.php” ( ili koji vec) te pregledaj fino kako to izgleda,

kad ostavim login.php, sve je ok ali kad samo maknem register.php

kod register.php je ovaj

<code>
<?php session_start(); include_once 'dbconnect.php'; if(isset($_SESSION['userSession'])!="") { header("Location: home.php"); } if(isset($_POST['btnreg'])) { $username = mysqli_real_escape_string($con,$_POST['username']); $email = mysqli_real_escape_string($con,$_POST['email']); $password = mysqli_real_escape_string($con,$_POST['password']); $new_password = password_hash($password, PASSWORD_DEFAULT); $check_email = mysqli_query($con,"SELECT email FROM users WHERE email='$email'"); $count = mysqli_num_rows($check_email); if($count ==0) { $query = "INSERT INTO users(username,email,password) VALUES ('$username','$email','$new_password')"; if(mysqli_query($con,$query)) { } } } ?>

Kao sto ti je rekao @Veritos vjerovatno imas error negdje, stavi ovo na vrh register.php

error_reporting(1);
ini_set('error_reporting', E_ALL);

i gdje ti se nalazi forma od register ? unutar register.php ili van njega ?

I prepravi ovo

if(isset($_SESSION['userSession'])!="") u 

// ako je sessija postavljena i nije prazna
if ( isset($_SESSION['userSession']) &&  $_SESSION['userSession'] != "" )

pozzz, stavio sam to, i ovo sam dole prepravio, ali nista ne prijavljuje

a forme su mi u indexu

mislim mogao bi ja staviti sve u index.php ali ne smijem

Probaj ovako napravit register.php, ali bilo bi ti najednostavnije stavit link i registracija da ti bude u novoj stranici http://tvoja-stranica.com/register.php

Ako nije problem posalji mi na pm fileove pa cu ti rijesit to zacas. A prvo probaj ovo.

error_reporting(1);
ini_set('error_reporting', E_ALL);

session_start();
include_once 'dbconnect.php';

// ako sessija userSession postoji i nije prazna redirektaj korisnika na home.php
if ( isset($_SESSION['userSession']) && $_SESSION['userSession'] != "" )
{
header("Location: home.php");
}
// ako nema sessije userSession
else
{
// submit button
if (isset($_POST['btnreg']))
{

	$username = mysqli_real_escape_string($con,$_POST['username']);
	$email = mysqli_real_escape_string($con,$_POST['email']);
	$password = mysqli_real_escape_string($con,$_POST['password']);

	$new_password = password_hash($password, PASSWORD_DEFAULT);

	$check_email = mysqli_query($con, "SELECT email FROM users WHERE email = '".$email."'");
	$count = mysqli_num_rows($check_email);

	if($count == 0)
	{
		$query = "INSERT INTO users(username, email, password) VALUES ('".$username."','".$email."','".$new_password."')";

	 	if(mysqli_query($con,$query))
		{



		}
	}

  }
}

Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact