phpbb3 i spameri

U zadnjih par dana svakodnevno imam po desetak spamerskih registracija na forumu koji u svojim profilima stavljaju linkove (uglavnom ka nekim sajtovima za prodaju) ili postuju po desetak, dvadesetak pa i tridesetak poruka na forum svakodnevno (gde takodje reklamiraju doticne sajtove). Na forumu prilikom registracije je potrebno uneti i vizualni kod za potvrdu - znaci ološardija se verovatno ručno registruje. Vec sam svima takvima zabranio pristup putem IP bana, medjutim kao da stalno nadolaze novi.

Verzija mog phpbb3 foruma je 3.0.9 a pre nekoliko nedelja je izasla nova verzija 3.0.10 koju ja jos uvek nisam nadogradio iz razloga sto bi moglo da se mozda desi da mi otkazu neke funkcije koje sam dodavao, pa bih onda sve to morao ispocetka.

Sada me zanima da li je to ucetsalo pojavljivanje spamera u poslednjih nekoliko dana povezano sa mojom starom verzijom foruma i da li bi nadogradnja na novu verziju jednostavno resila taj problem, ili je to slucajno sto su se bas sada pojavil?

Da probaš možda promijeniti captchu, jer neke se captche mogu probiti. Znam jer posjedujem themaPoster koji služi za masovno postanje na forume, i ima opciju probijanja određene vrste captche.

Hvala puno na odgovoru, promenicu pa javljam dal pomaze.

Znaci instaliranje nove verzije ne bi tu nista pomoglo?

Ako ne pomogne, instaliraj još koji (neki bolji) antispam mod uz captchu i to mora radit.

Stavio sam prosto pitanje umesto vizualne verifikacije i nema vise spamera, da kucnem u drvo kuc kuc kuc :slight_smile:

Drago mi je da ti je uspjelo, mrzim spam -.-


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja