Pisanje članaka

U zadnje vrijeme dosta ih otvara oglase za pisanje unikatnih članaka. Meni to zvući vrlo primamljivo zato što nemam baš vremena i dosta sam lijen, a bez kvalitetnih i unikatnih tekstova ništa od dobrog pozicioniranja.
Moja jedina dilema je što to znači unikatan tekst ? Ovdje ih većina pod unikatan smatra da prolazi Copyscape Plagiarism Checker - Duplicate Content Detection Software
Što se događa ako honorarac prepisuje iz autorske knjige ? Za webmajstore i google to prolazi, a za autora teksta baš i ne. Da ne govorim ako imaš registriranu djelatnost u kakve se probleme možeš dovesti.
Jer netko imao kakvih neugodnih iskustva s takve strane ?

Dosta rastezljiv pojam… Pretpostavljam da je vlasnicima sajtova koji kupuju članke bitno da je članak unikat po googletovim mjerilima. A koliko neki članak uopće može biti unikat osim ako je osobni osvrt na temu.

Svi članci na netu, u knjigama, časopisima imaju svoje izvore koji su korišteni kod pisanja istog, koji se u pisanom obliku i navode, dok na netu samo na znanstvenim sajtovima.

Mislim da vecina gledaju da je unikat po copyscape, ali isto tako meni je jednsotavnije napisati clanak, da sam istrazim tu temu na netu (google, forumi i slicno) i onda na osnovu toga napisem neki clanak, ako je potrebno neke sturcne izraze kopiram. Mislim da i vecina tako radi, kome se sada da ici u knjiznicu pa tam trazit ili kupovati neke knjige i casopise prepisivati iz njih kada na netu imas sve na dohvat ruke i bespaltno.

Pa, unikatan tekst je doslovno to – jedinstven. Kao i svaka druga ocjena, i jedinstvenost je relativan pojam, sve ovisi kako se testira.

Autorski tekst, međutim, znači nešto drugo.

Ovaj primjer (ovdje izričaj: unikatan - autorski) samo pokazuje zašto je važna i forma, a ne samo bit. :slight_smile: