Pismeni dokumenti poput scenarija

Imam napisan scenarij za film i htio bih ga poslati u producentske kuće… I stavit na internet čisto kritike radi. no tu je uvijek strah da se ne ukrade. pročitao sam negdje da mogu isprintati cijeli scenarij i zapečaćeno ga poslat na svoju adresu s datumom i ne otvarati sve dok ne dođe do nekog spora?
jel dobar način zaštite?

to primjenjuju siromasni americki studenti, kod nas (eu) ne prolazi. najveci problem ti tu stvara pokretanje procesa, a ne dokazni materijal. pokretanje sudskog procesa za autorska prava nisu si mogli priustiti ni mnogi poznati autori cije su pjesme ukradene zajedno s glazbom i postale svjetski hitovi, tako da tu uopce nema nade. mozes lokalno zastititi autorska prava (cca 250kn), no to ti je samo dokazni materijal.

ameri salju postom na tri adrese: tamo gdje konkuriraju, u postanski pretinac i sebi osobno (pisem po sjecanju)

[quote=“Timmy”]Imam napisan scenarij za film i htio bih ga poslati u producentske kuće… I stavit na internet čisto kritike radi. no tu je uvijek strah da se ne ukrade. pročitao sam negdje da mogu isprintati cijeli scenarij i zapečaćeno ga poslat na svoju adresu s datumom i ne otvarati sve dok ne dođe do nekog spora?
jel dobar način zaštite?[/quote]Zasto ga ne ovjeris kod javnog biljeznika? I ne saljes ovjerene i od sudskog tumaca prevedene kopije.

pa da budem iskren nemam pojma kako i šta da radim da bude koliko toliko dokazano da je to moj materijal

Probaj na
http://www.haa.hr/
. Ne smetni s uma da su oni poduzece, nisu stvarno drzavna agencija, koliko ja znam. Ali vele da rade od 1955. i da se kod njih mogu deponirati autorska djela.

e hvala ti, vidjet ću kod njih


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja