Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Za About Us, Privacy Policy,Contact Us najbolje index,nofollow mada se nista ne bi desilo i da bude noindex,nofollow.

1 Like

Ajd malo da osvježim ovu temu pošto sam se dao u ovo baš, vjerovatno i previše. No ovako stoji kod mene poslije nekih 40ak dana i uloženih oko 800 $ uglavnom u sadržaj


Iskreno nisam zadovoljan, nemam inače iskustva sa ovakvom vrstom sajtova, ali da sam uložio ovoliko vremena i novca u npr adult sajt ili domaći adsens sajt već bi donosio dobru zaradu. No eto prije no što kažete da se ne može porediti znam to sve i pripremio sam se na to, ali opet očekivao sam više.
Kako vama ide, dajte malo iskustava da čujem @Monika.B i ti čini mi se da imaš noviji amazon sajt kako ide tebi?
Napredujete li vremenom za keyworde iako ne gradite linkove prema tom postu niti sa drugih sajtova niti sa ostalih postova ka tome postu.

evo npr jedan keyword mi je skočio s neđe 30og na 10-13 poziciju

Rangiram za 385 queries ali očito da su mi pozicije pološe
Evo jedan keyword mi je pao sam 9-10 pozicije na 14tu


evo još malo moje statistike

vecina se keyworda penje po pozicijama

E sad pitanje za iskusnije malo @drmrgood @dadaas @Jeronimo034 @abercrombie jel se taj trend nastavlja kako se sajt razvija (primarno mislim na sadržaj) ili se zaustavlja ili samo od beklinkova zavisi?

Da li linkujete iz članaka na tuđe youtube klipove? Dajte neke vaše statistike da gledam. Imate li kakav tips? Koristite li easy azon ili neki drugi plugin da ubrza proces stavljanja amazon linkova?

Korist li ko https://codecanyon.net/item/content-egg-all-in-one-plugin-for-affiliate-comparison-deal-sites/19195707?

Koristi li ko https://srd.wordpress.org/plugins/table-of-contents-plus/ ja koristim (za dugačke postove) i mislim da od njega ima i seo koristi.

Koristite li tabele u člancima? Koristite li neki plugin za tabele?

Koliko vam treba da sredite članak od 2000 riječi sa 5 proizvoda. Ja sate izgubim. Još sam počeo npr pros i cons sekcije da uokvirujem pa ih bojim i to sve ručno, vjerovatno i postoji bolji način ali ja to odradim ovako
u text verziji posta dodam ovaj kod ispred
<div style="background-color: #58faf4; padding: 5px; margin: 10px; border: 1px solid #CC0000;">
i na kraj pros stavim
</div>
vjerovatno će nekom ko zna išta o kodovima programiranju biti komedija ovakvo pisanje, ali eto meni radi posao i članak mi izgleda ljepše. vjerovatno postoji i plugin za ovo, ali ja eto ovako radim.

Evo tips za kraj nađite na alexi neki sajt blog iz vaše niše koji ne rangira sjajno ali ipak ima neke posjete pogledajte Top Keywords from Search Engines i ukradite mu frazu za koju rangira tako što ćete imati duži i bolji članak no taj sajt.

Nadam se nekim odgovorima

1 Like

Sad sam na mobitelu pa cu samo ovaj tips komentitati. Ja zelim preuzeti jedan cijeli site jer je jadan , pa cu javiti dali Google bolje rangira kvalitetu.

Trenutno radim SEO za klijenta s foruma I on pokusava preskocit jadnijeg konkurenta.

E Anja lepo me nasmeja sa ovim tagivanjem mene i svrstavanje u grupu onih koji su iskusnj :slight_smile: Daleko sam ja od tog nivoa, u gajming zargonu jos sam noob :slight_smile:
Kad dodjem na posao i dodjem do kompa napisacu analizu onoga sto sa do sada radio i kako mi stoje pozicije odnosno kako napredujem.

Pa da pocnemo :slight_smile:
Ja imam 3 sajta, jedan od novembra i dva od pre dve nedelje. Ovaj od novembra je bio pilot sajt , cisto da vidim sta i kako ide. Lose sam odradio KW istrazivanje i uleteo sam u mnogo tesku konkurenciju. Ali ja ne bi bio ja kad bi odustao (mada bi trebalo u takvim situacijama odustati i ne trositi energiju…)
Kod tog sajta je sledeca situacija


Mnogo se nerviram jer mi je 15KW-a od 10 do 15 mesta i nikako da udjem u top 10! Ako neko ima kakav predlog bio bih mu vrlo zahvalan!
Sto se tice novih sajtova, stvari stoje ovako
poseta sa desktopa

poseta sa tableta

I najnoviji sajt, koji je indexiran pre nedelju dana od prilike
desktop



tablet

E sad sto se tice zapazanja, koliko sam ja za ovo vreme provalio, affiliate posao je samo SEO i nista drugo. Znaci ako znas da odradis SEO (pod tim podrazumevam KW istrazivanje, on-page, off-page) pravices pare, ako ne znas dovidjenja. Dalje “content is king” je cista glupost! Nailazio sam u ovom KW istrazivanju na sajtove koji imaju 2k+ reci za odredjeni review a na 3-4-5 strani su, a na prvoj strani tekst sa 150 reci, uglavnom “features”… Razlika izmedju ta dva sajta je blaga prednost ON Page SEO za ovaj na prvoj strani i brdo back linkova. Kvalitet back linkova, spam, spam, spam! A opet na prvoj strani. Ovo pricam za situaciju kad je KW Dif 0-5 (po arhefs metrici).

Sve ovo sto sam napisao je moje zapazanje, ko ovo cita treba da uzme u obzir da sam ja pocetnik, i voleo bih da neko drugi iznese svoje misljenje.

Za ovaj prvi sajt, iz novembra, na sajtu imam oko 19 tekstova,homepage text od 2.2k reci, mogu slobodno da kazem odlicnih tekstova, ali nikako da se probije. Ako je neko zainteresovan, spreman sam da dam procenat ako bi neko hteo da pomogne da se odradi off-page SEO. Tako da ako ima zainteresovanih neka se jave.

Pogledaj ovo:

Koristio sam i Long Tail Pro i Arhefs i po mom misljenju je arhefs daleko bolji. Iako im je KWR jos uvek u test fazi. Za svaki KW daju tacnu analizu konkurencije, sto nije bio slucaj sa LTP. Vrlo cesto sam nailazio na nebulozne stvari kad sam proveravao top 10 za neki kw.

Meni MOZ, KWFinder i LTP daju približno iste stvari -.-, KWFinder mi je kao UX najbolje sjeo

KW Finder je dobar isto, daje lepe podatke.

A onda kazes da je Content is the king je sranje. Pa daj se odluci.

Ja sam to rekao, a ne Anja :slight_smile:

Hahaha, lapsus. Sorry. Evo ja se vise slazem s Anjom, takodjer mi je cilj jedan stari authority site izbacit sa trazilica jer je smijesan, pa javim tak za 2-3 godine dali sma uspio.

Ajde sa srecom, samo lagano ne valja zuriti :wink:

Ja upravo radim na jednom AMZ sajtu. Istražujići u vezi svoje niše, vidim svašta - da sa malo teksta (pa čak i ne kvalitetnog) sajtovi su u vrhu, ali ne i veliki broj suprotnog. Mislim da treba testirati više načina: duži tekst - kraći tekst, više tabela ili ne, backlink - gde je najbolje posatvljati, i još toga.
Možda u svemu ovome najvažniju ulogu igra naša nestrpljivost u vezi rerzultata tj. prodaja.
Ipak treba uzeti u obzir da se ovde radi o specifikumu affiliate, a ne o sajtu sa oglasima gde je obično više niša i traffic je veći.
Verovatno treba proći određeno vreme da se sajt pozicionira kako treba. Vremenom održavati željenu poziciju. I na kraju biti srećan (ali to je ipak najvažnije ne samo ovde već i u životu)
Evo jedan primer, iskustva sa nekog drugog foruma:

“Pre par meseci sam rešio da napravim sajt koji bih pokušao da monetizujem uz pomoć Amazon Affiliate programa, podeliću svoja iskustva, možda će nekome značiti.
Izabrao sam nišu koja je vrlo specifična, radi se o sezonskom proizvodu (zima). Sam sam napisao desetak tekstova, sredio sajt (prvi sajt, bilo je malo muke oko WP). Međutim, sajt sam u međuvremenu malo zapustio, (nema novog posta već mesec dana Sorry ). Ali danas lepo iznenađenje od Amazona, prva prodaja! I ne samo to, u order tabu stoji da još jedan proizvod čeka slanje.
Malo je reći da sam iznenađen, prema Google Analytics-u imam jedva par poseta dnevno, najčešće van Amerike. Keywordi mi nisu sjajno rangirani (sajt nema niti jedan link) pa pretpostavljam da je longtail fraza dovela kupca.
Uglavnom sad sledi pisanje novih tekstova, nadam se povećanom broju poseta, ide zima. Pokušaću da izgradim par linkova, to mi najteže ide pošto izbegavam forum potpise, blog komentare i sl.”

Ja imam trenutno tri affiliate sajta. U 12 mjesecu ukupan zbroj zarade sa sva tri je bio 350 dolara, medjutim u prvom mjesecu nisam imao niti jednu prodaju. Tek jucer bile su dvije prodaje. Redovno objavljujem nove tekstove koji nisu samo review tekstovi, vec korisni tekstovi iz moga nichea. Trudim se imati authority a ne affiliate sajtove, tako da u tekstovima pruzam korisne informacije, stavljam i videa, infografike i slicno.

1 Like

Koliko pratim ovu temu i ako sam dobro shvatila ti si @drmrgood tek nedavno počeo s affiliate sajtovima. Pa iako se ne bavim time, već samo čitam komentare o affiliate sajtovima čini mi se da si u kratko vrijeme vrlo dobro napredovao. 350 $ je sasvim lijepa suma za nekoliko mjeseci, osobito za početnika na tom području (ispravi me ako griješim, ali čini mi se da si ti do sada radio isključivo adsense/game). Bravo, svaka čast i sretno u daljnjem radu.

Hvala Mikica. Kao sto netko rece affiliate je iskljucivo SEO. Ako si dobar u seo i ako znas naci dobre buying keyworde sa malo konkurencije vrlo brzo ces vidjeti i neke prodaje. Ali unatoc svom znanju nekad se covjek zezne,pa sam tako ja previdio zestoku konkurenciju po pitanju dronova sa prvim affiliate sajtom. Drugi i treci sajt su vec bolji,recimo ovaj treci je onaj koji ima keyword u top 30 bez ikakvog backlinka,dok mi je jos jedan keyword na sedmom mjestu. To je sve zbog toga sto je broj pretraga za te keyworde relativno mali,ali opet dovoljan za affiliate sajt. Inace Mikica je u pravu,donedavno sam imao samo flash games i adsense zaradu,ali to jako pada u posljednje vrijeme.

Samo dobar KW, ON Page i off page se da nauciti, ali dzaba ako imas KW koji ima paklenu konkurenciju.
Svaka nicha, ali pukvalno svaka ima mrvice (mrvice su mesecne pretrage od 200-5k pretraga). Samo treba imati dobar alat i lagano istrazivati.

Super sto si ovu temu ponovo ozivio. I ja sam pokrenuo novi aff sajt prije 20ak dana i situacija nije losa ali nije ni predobra. Pisao sam clanke od preko 2k mjesecnih pretraga pa na vise i svaki od njih otprilike sadrzi oko 2000 rijeci. I trenutno sam negdje oko 50-60 mjesta za glavni keyword. Ono sto je dobro drzi pozicije za neke sporedne keyworde koji imaju pretraga 50-200 mjesecno. Ima tu cak i keyworda sa 18k mjesecnih pretraga koji je na 59 mjestu i poprilicno sam zadovoljan sto se toga tice. Malo danceam ali za ocekivat je od novog sajta ali takodjer i napredujem.
E sad moje pitanje je kako pravite linkove i da li uopce planirate krenuti link building sa novijim sajtovima, koliko placate, da li nalazite free, planirate li gradnju web2.0, pbn, idete li na risky metode i kakva su iskustva opcenito sa link buildingom. Ja cu probati da napravim guest post linkova, forum backlinkova pa onda ubaciti web2.0 i kasnije dok/ako krene zarada kupovati samo high quality backlinkove.
“Content is a king”- msm da sadrzaj nije prednost na onaj nacin na koji mi zamisljamo. Licno pisem duze clanke jer pomazu da se dodje do prvog mjesta ali bez jakih linkova je nemoguce rangirati za neki srednji keyword. Ali napisati clanak od 2000 rijeci i cekati da se dodje do prvog mjesta je ludost.
Kakva iskustva imate sa rich cards?

Ja radim web 2.0 znaci wordpress.com, yolasite.com,blogspot.com i sl. Sa svojih sajtova sa igrama linkam na te sajtove pa onda sa tih web 2.0 kad dobiju neki PA linkam na affiliate. Naravno ne zanemarujem niti linkove u komentarima,youtube komentarima,potpise na forumima i slicno. Bio sam uzeo neki mali hoth linkbuilding paket ali nije mi bas pomogao previse.