Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Ima li možda neko da mi odgovori na par pitanja u vezi amazon sajtova.

Kad naručujete tekstove da li vam pisac šalje tekstove ili mu date pristup sajtu kao kontibutor i da li on ili vi ubacujete slike, tabele šta već sve stavljate u članak?

Da li ste prvo napravili sajt popunili ga sadržajem bar malo pa se onda prijavljivali na amazon ili ste prijavili odmah sajt bez sadržaja ili ste prijavili neki drugi sajt već razvijeni koji neće koristit kao amazon affilate sajt?

Za zaradu na affiliateu je broj jedan traffic sa trazilica. Pa se postavlja pitanje, koliko osoba koja je napisala tekst zna o SEO-u. Pa kako onda on moze dodati clanak? Znaci najbolje je da ga ti dodas, evo ovako ja to radim:

Kad dobijem clanak:

  1. Prvo radim gramaticke ispravke, jer dosad nisam dobio clanak bez greske, a dobio sma ih kroz ruke preko 1000 ako ne i vise.

  2. nakon toga trazim slike koje takodjer SEO.

  3. nakon toga ubacim tekst, ispravim i modificiram tekst gdje se dade. Jedan primjer recimo je kada recenica pocinje sa This drone, ja promjenim pa koristim long tail keyword, ime drona, a ne this drone. I ima jos takvih primjera.

  4. Takodjer sredim H2 tagove

  5. Nakon toga sredim emta title i description, sredim url, i tko, vjerojatno sma jos neki psotupak zaboravio…

4 Likeova

Da nadodam, affiliate linkove mozes staviti kada god ali u praksi je bolje da ih stavis kada osjetis neki promet na stranici.

Amazon gasi pocetne aplikacije ako u nekom periodu nije bilo kupovine preko tog linka. Dobra stvar je sto mozes opet aplicirati i tako valjda sve dok se ne ostvari kupovina i posao krene.

1 Like

Fala vam na odgovorima.

jesu to slike koje linkuju na proizvode ili su slike za članak koje ne linkuju. valjda razumiješ šta sam pitao u ovom glupo sročenom pitanju. da li radiš seo za slike koje linkuju na proizvode (a slike seo to je titl alt i opis ako sam shvatio dobro?)

Da li ste u webmaster toolsu stavili da je targetirana zemlja usa? ja bih stavio, da li je to ispravno ili ne. vjerovatno niko ne zna tačno no me mišljenje zanima.

Da li sve izlazne linkove stavite nofollow? ili samo linkove ka amazonu jel neki plugin koristite za to ili ručno.

Kombinuje li ko adsens i amazon?

Nadam se da vas neću mnogo udavit i da vas neće napustiti volja za odgovaranjem.

Po meni najbolje je gradit stranicu za sve zemlje pa se aplicirat na sve amazon affilate stranice i preko wordpress plugina(zaboravio sam kako se zove) stavit da prikazuje link ovisno o drzavi, tako pokrivas sve moguce zemlje. Ako nemas prodaje 6 mjeseci onda ti se ukida affilate racun ali mozes se ponovo apply

1 Like

Ne linkam preko slika. Probao sam par toga i em amazon to ne voli, em onda trebas pisat image redirect to amazon… i tako…

Nisma stavio u webm,astertools da targetiram USA. Jer targetiram sve.

Nofollow samo na affiliate linkove i credite za slike ako imam. Dofollow na korisne clanke.

Kombinujem na jednom siteu koji nije bas za amazon, cak je vise za adsense bi se reklo, ali na par pageva ima nesto o amazonu.

1 Like

opet hvala svima na odgovorima.

i to htjedoh pitat, ali da ne postavljam previše pitanja pa rekoh neću. sjećam se da je ante nekad spomenuo za to pravilo da mora pisati da slike redirektuju na amazon, ali ispregledavah tonu sajtova i većina linka preko slika a ne piše ništa o redirektovanju, tek ponegdje naiđoh na to.

koje plugine bi mi preporučili?

uh sve mi ovo novo u odnosu na moje adult sajtove i domaće adsens sajtove, ali krenuo sam pa šta bude.

Od plugina za amazon ne koristim nista.

1 Like

Ja nigdje nisam nasao da se to mora pisat. Ja svaku sliku koja prikazuje proizvod linkam na amazon i nigdje nisam nasao da je to zabranjeno ili tako nesto. Jedino sto taj link kao i svi amazon affiliate linkovi mora biti nofollow.

Misliš na ovaj plugin LINK

Upravo je izasao sluzbeni Amazon plugin sa mnostvom opcija, evo i link: https://amazon-affiliate.eu/en/about-the-programme/amazon-associates-link-builder/

2 Likeova

Ja isto planiram ovako nesto pocet, dosad sam samo radio stvari da uzmem lovu na brzinu i jebe mi se. Sad cu poceti pravo longterm, ako ima jos tko kakav savjet bilo bi dobro. Gdje nalazite pisce za tekstove? ne trebam sto jeftinije vec bas kvalitetno, po mogucnosti da pisu SEO clanke, dakle da razumiju kako treba keyworde ubacivat itd.

dadaas ti je odlican pisac.

1 Like

Nasao sam i ja stranice koje imaju slike i direct link na amazon. No nisam ni sam siguran jel to zabranjeno ili ne, ja to ne radim cisto jer nisam siguran jel uredu ili nije. Nkei kazu da nije, neki koriste. Isto kao i onaj link cloacking, neznam jel to u redu ili nije.

No, na amazon associate rado odgovaraju na pitanja, pa cu pitat tamo.

Link cloacking sam na pocetku koristio da bi onda manualno isao sve maknuti.

Problem s slikama je kao da onda korisnik nezna da ce zavrsiti na amazonu. No onda se postavlja pitanje da je to problem svakog linka, naprimjer neki textualni link sa recimo click here nigdje ne govori da cete zavrsiti na amazonu.

No kad dodjes s misem na link ili sliku vidi se dolje u kutu da je to amazon link.

Zanimljiv je taj plugin budem to isprobao.

Imam longtailpro jos nekoliko dana, tako ako nekome treba neka se javi :slight_smile:

Jel imao ko od vas problema kod telefonskog poziva za verifikaciju naloga. evo već drugi dan pokušavam i ne uspjevam, pokušava me nazvati ali iz nekog razloga ne uspjeva i onda mi kaže da sam prekoračio dnevni limit pokušaja za verifikaciju naloga.

Ja sam imao takav problem, samo napravi support ticket i oni ce te nazvat.

Pre svega da vas sve pozdravim, citam ovaj forum vec mesecima, ali nikako da se registrujem. Registrovao sam se samo da budem dzentlmen i da pokusam da pomognem koleginici Anji oko verifikacije naloga. Moras da im das broj fiksnog telefona, to ce resiti problem.

Odmah nakon pozdrava da zahvalim i Anteloffu na opsirnom tutorijalu, pokrenuo sam svoj sajt letos, i malo motivacije nije na odmet, ne znam da li je dozvoljeno da se prikazuju svi detalji, ali evo zarade za prosli mesec:

EDIT: Ne mogu da postavljam slike, ne znam zasto.
Inace, imam nekoliko Amazon projekata, neke sam prodao, neke razvijam, uvek sam pun ideja, nadam se da cu jos nekome da pomognem da krene u ovo, ako ga vec Anteloff nije dovoljno motivisao.

1 Like

nisam kolegica, no kolega. hvala na informaciji, ali nemam fiksni nit iko od mojih ima fiksni. kako ide kod tebe, kakva je posjeta, zarada, ne mora slika mogu riječi. kako se kreću cijene za koje si prodao i koja je bila starost sajtova, Ako puno pitam ne moraš odgovarat. [quote=“Veritos, post:17, topic:33465, full:true”]
Ja sam imao takav problem, samo napravi support ticket i oni ce te nazvat.
[/quote]

pisao sam im i nisu me zvali. pisaću opet, nema mi druge.

Ovo se u zadnjih nekoliko mesecj desava za zemlje sa balkana. Ako imas nekog u inostranstvu neka ti on verifikuje nalog.
Ja nikako da udjem u top10, imao sam na nekoliko sati poziciju 9 za kedan kw i opet ga vratise na 12 mesto…