Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Ni ja jos nisam provalio gde da nadjem domene koje su istekle ili koje su pred istekom pa da ih kupim, ako neko ima neki info neka javi ovde, takodje ako ima po keywordu da se trazi to je jos i bolje :smiley:

možda ovo pomogne:

Ja radim slicno kao ovaj lik samo sto odem na expireddomains.net i upisem keyword. Slozim domene prema broju linkova i/ili prema broju referring domains i gledam ih u ahrefs backlink exploreru, a DA i PA provjerim na moz.com. Moze se naci jako dobrih domena. Dobar site za provjeru kvalitete domene je i https://www.openlinkprofiler.org/ .

1 Like

Valjda će vam ovo biti dovoljno za početak :grin:

1 Like

Je li još nekome kasni isplata od Amazon co uk affiliatea, u GBP?

Evo da se pohvalim da sam danas imao prvu prodaju na novom affiliate sajtu koji je pokrenut u 12. mjesecu prosle godine. Uzeo sam expired domenu koja ima slijedece karakteristike:
DA-PA

Domena prema semrushu ima 577 backlinkova. Zasad je posjeta jako niska ali nadam se da ce to ici prema gore jer se dosta trudim sa kvalitetnim clancima.

5 Likeova

Bravo! Sve čestitke od mene. Sigurno je predobar osjećaj ta prva prodaja, a k tome je i dodatna motivacija i vjetar u leđa. Neka ti trud i rad što prije poluče dobre rezultate (čitaj; želim ti još puuuno puno prodaja - bit će ih, vjerujem) :slight_smile:

3 Likeova

Novi update. Pošto @anja1 voli statse evo ih malo više ovaj put.

Sajt je napunio 5 mjeseci, ali kako je prvi mjesec samo stajala domena registrovana može se reći da je napunio puna 4 mjeseca kako ima smislen sadržaj.

Zadnjih 30 dana sam napisao 5 postova (od čega 3 u zadnjih par dana). Međutim prije tokom mjeseca sam unaprijedio i ažurirao 70% starih postova. Ovaj mjesec nisam izgradio nijedan link, ali sam 50% postova okačio na Pinterest, međutim vidim da sam dobio prirodno par linkova sa kojekakvih foruma i jedan link sa neke žnj Wikipedije.

Još nisam dodao affiliate linkove, manjak vremena - beba, babine, novinari, drugi sajtovi,…

Ovako je bilo prije mjesec:

Ovako je sada:

Ovako izgleda junska posjeta:

Ovako izgleda odakle su posjetioci:

Ovaj sledeći mjesec bilo bi dobro kada bih napravio barem 10 članaka. Našao pisca da to ide malo brže. Napravio profile na još kojoj društvenoj mreži. Dobio koji relevantan link. Te osmislio kako i ubacio affiliate linkove.

9 Likeova

Brao ti ga. Kad neko zna ide to lijepo. Radujem se buducim izvjestajima o zaradi.

Odakle ti je ostatak posjete? Kakva ti je jacina redirektovane domene? Mislis li da je imala uticaja?

Okači skrinšotove statistike zarade od babina.

2 Likeova

Koliki vam je prosjecni CPM na Amazon sajtovima tj da se pravilno izrazim zarada na 1000 pregleda stranice?

Zavisi od niche do niche i naravno cene proizvoda. Ja sam na jednom sajtu imao 100-150$. Na drugom sad mi je izmedju 80 i 130$. Pricam za US posete jer su one target.

1 Like

Mislim da nije pomogla. Vise su mi pomogli niche forum linkovi. Al najvise je pomoglo da nema konkurencije. Npr za postove gdje imam konkurenciju i dalje sam los.

Redirektovana domena je bila jako tanka ali sa backlinkovima koji upucuju da je u pitanju brand… Plus dosta je relevantna. Npr ako mi je sajt o kompjuterskom hardveru domena bi bila o recimo 3dfx voodoo starinskim grafickim karticama.

Ono sto je bilo na njoj dobro su jako stari linkovi iz 2003. do 2008. sa 20tak authority sajtova.

1 Like

Meni je daleko slabiji cpm od kolege jeronima, lupam ofrlje, na 1000 prikaza imam 30-40$ na jednom sajtu na drugom dosta nize od toga. Zavisi od bas masu faktora. Kolicini linkova ka amazonu, niši, keywordima za koje se rangira, dal su bajing ili ne, koja je cijena proizvoda, na kojoj si poziciji u guglu, kakav je clanak i jos nekih drugih stvari…

@Jeronimo034 jel govoris o unikatnim posjetama ili o prikazima stranica? O cemu god da je rijec tvoj cpm je top

1 Like

Evo npr za jun mesec, @anja1 znas o kom sajtu je rec. Pored ovoga ima jos oko 10$ na UK i CA Amazonu, i Adsense oko 5$, ali je Adsense ubacen u drugoj polovini meseca.

Drugi primer je sajt koji sam nedavno prodao, isto ima dobar CPM. Jedino imam ovako posetu sa FLippe. Od toga 2/3 je US. Ovde je u maju zarada bila preko 100$ a poseta 1083, stim sto je 2/3 US. Tako da sam na njemu imao taj mesec oko 100$ CPM. Jun je izasao na oko 90$ (bez UK i CA, tamo je bilo jos 15$tak) a bilo je oko 700 US.



2 Likeova

Da da nista sporno. Odlicno je to, moracu poradit i ja na tome. Izvlacis bas dosta iz posjete. Ja sam tanak tu poprilicno.

Pitanjce:
Da li za razlicite websites dodate samo svaku na websitelist i otvarate samo novi tracking ID pod istim kontom, ili otvarate za svaku stranu poseban konto?

Kontam se, da podje nesto nizbrdo, da ne popijem ban za sve odjednom. A lijeno mi sad otvarati posebno Sta velite?

Hvala

Meni su svi na istom racunu samk razliciti tracking ID.

1 Like

Koji plugin koristite na wp za lokalizaciju linkova ? Vidim da EasyAzon u free verziji nema više lokalizaciju linkova.

Stavljam linkoveza svaki produkt manuelno. Imam vise kontrole nad slikom i textom koji koristim za link.

Tako i ja sad radim ali imam dosta posjetitelja iz UK i Kanade pa želim i njih monetizirat.