Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Ja takodjer mislim tako. Ne bi se vratio na staro,jer je ipak domena stekla neki authority.

Svaka čast, odlična zarada :+1: Ja sa duplo više posjetitelja zaradim 3 puta manje haha. Jesu ti svi / vecina članaka prodajni?

Super da u prosjeku zaradiš 2$ po kupovini, kod mene je to max 1$ a sad jos i puno manje otkad su snizili provizije jer su proizvodi u mojoj niši vecinom jeftini.

Rank generalno opada ukoliko ne nastavis izgradnju linkova, testirao sam to, dodao sam 2 PBN linka na post pozicija mi je skocila sa 45 mesta na 20, posle mesec ipo izbrisao sam linkove a te pozije su ostale jos jedno 4 meseca, posle toga palo je na neko 35to mesto i sad nakon godinu dana vratilo se na tu 44-45 poziciju sto je i normalno…

U pitanju je nova domena.

2 Likeova

Je li neko ispratio ovo?

Naišao sam na jednoj grupi na fb, za sada je samo za UK i Germany, ali su neki ljudi pisali sa US podrškom i potvrđeno im je da će ova opcija doći i u US.

Vidjećemo kakve promjene će se desiti na US Amazonu, i povećanje od 1% u nekim slučajevima znači :smiley:

Ono što je loše je što se ovo odnosi na zasebne kategorije, i što još nisam siguran da li je Revenue cifra koja ostaje nama ili ono što su kupci potrošili na Amazon.

Evo slika za UK fee:

Ne bi me čudilo nakon ovoga da Amazon ima neki premium program sa jačim fee za ultra jake publishere.

Ovo za UK je tocno,bas sam sad gledao. Također i za DE, ES, IT, NL, FR itd. uglavnom svi EU Amazon stores. Samo su kod svih drukcije cifre i nesto se razlikuju postotci.

ovo je statistika od juče za jedan članak.

po keyword planeru ovaj keyword ima od 0-10 mjesečnih pretraga

Nikad nisam previse vjerovao google planneru. Ali kwfinderu vec nekako vise vjerujem.

A sta mislis odakle KWFinder vuce podatke? :slight_smile:

eo šta kaže kwfinder za ovaj keyword

poprilična razlika u odnosu na keyword planer i bliže istini. osim ove težine jer ni sajt ni članak nemaju beklinkove, a dominiram :slight_smile:

Oni mora da uzimaju podatke od Google-a, jer ko ce bolje da zna od samog Google-a sta se trazi kod njih. Verovatno nisi trosio na Adwords pa nemas tacne podatke. Koliko znam svi ovi preko apija vuku podatke sa Google-a, jer ne postoji drugi nacin da znaju koliko neki KW ima mesecnih pretraga.

Ja sam uvjeren da recimo ahrefs ima neku svoju bazu i da ne ovise o Googleu.

Oni imaju svoju bazu za linkove, prosto je nemoguce da imaju svoje podatke za pretragu u guglu, jer to je guglov sistem, jedino da oni imaju implementiran svoj softver za pracenje ali nesto mi je nemoguce da bi im gugl to dozvolio. Ebem li ga, ja mislim da je ovako kao sto sam ja napisao jer mi je to najlogicnije, ali ne mogu da tvrdim da je tako.

da nisam trošio na adwords pa daju ove relativne podatke u rasponu 0-10. i ja vjerujem da većina vuče podatke preko google apija pa možda malo tvikuju da ne bude isto ko na planeru. jedino što reče drmrgood ahrefs možda da ima svoje podatke.

no suština nije bila oko toga, no da se i na ovim malim keywordima može lijepa posjeta dobit, bez obziraje što planer kaže da ima mjesečnih pretraga od 0-10 ahrefs 40

al kad vidim ovu procjenu težine i kod kwfindera i kod ahrefsa muka mi. totalno su im niđe veze metrike te. kwfinder procjenjuje frazu gifts for baseball lovers lakšu od ove moje navedene, a to je baš niđe veze.

ako šta znam oko seo to je težinu procjenjivat, bilo bi dobro neki programer da napravi AI da uči od mene, ja da ga nafilujem primjerima i procentima težine, poslije on to da odrađuje sam.

1 Like

Ja odavno ne gledam te njihove tezine. Njihove tezine se baziraju na dolaznim linkovima i jacini domena, a interni linkovi, a on page seo niko od njih ne moze da isprati. Zato svaki KW rucno proveravanje i onda odluka valja ili ne.

Ne znam da li je bilo u temi,ali da li je obavezno ono"Tax Information Interview" ispuniti i ako treba sta napisati.

I ovo bi bilo odlično za TUT da neko napiše u vezi trenutnog takmičenja.

ja sam krenuo pisat bas taj tut prije nekih 5-7 dana, ali sam poslije nekih 500 riječi ispisanih odustao

1 Like

Ja isprobala drugi affiliate program otkad je Amazon smanjio provizije, ali ništa od toga haha. Conversion rate je 0.96%. A baš sam se nadala da bi moglo ok funkcionirati. Mislim da nema druge nego da se vratim Amazonu.

Na zalost nemaju alternative…

Drugacijeg sam misljenja. Meni je ovaj mjesec za sad zarada dosta veca van amazona nego na amazonu.
Ali sve se bojim da bi moglo lako sve da se obrusi jer nema robe. Jeste li obratili paznju koliko produkata vise uopste ne isporucuju? Pocela nestasica. Ocito postoji zastoj uvoza robe iz Kine. Ja sam postavila neke svjeze linkove pre 10 dana, sad kad sam pregledala, za vecinu produkata pise:

Currently unavailable.
We don’t know when or if this item will be back in stock.

Ili utjesno:

Arrives: June 16 - July 6
Fastest delivery: June 12 - 29

Ready to ship to the contiguous U.S. within 5 weeks

Od ovog posla nema nista, posjeta ode u vjetar. Za stranice koje generisu najvise posjete treba pregledati sve produkte i linkovati dostupne alternative. A nesto ih je sve manje