Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Ja brate ne razumijem bas nista sta pises. Kako bi bilo da editujes post prije nego sto kliknes na “reply” ? :woozy_face:

Edit:

E ovo sam razumjela. Pa mozes onda otvoriti i svoj topik na tu temu

10 Likeova

Sta duplo?! Na pocetku korone Amazon je skresao provizije za home niche na trecinu skoro (sa 8.5% na 3%, ako se ne varam, trudim se da zaboravim hehe)

Meni 90% zarade home niche.

Ali sto te ne ubije, ojaca te - nema sanse da pravim vise sajt samo za amazon.

3 Likeova

Uff, jbt… A dobro, opet je narasla zarada na oglasima jel tako? U usporedbi na prije par godina… Ali generalno znam da je lošije

Na aff sajtove ne stavljam oglase. Ali koristim druge aff mreze pored amazona : CJ i SkimLinks i Etsy. Zarada mi je od prilike, pola s amazona pola ostali.

U biti proizvodi koje imas kod Amazona imas ih i na x drugih mjesta. Tako da nije zgoreg odmah staviti i druge opcije.

Etsy je specifican, on je prica za sebe.

1 Like

Da li na (Amazon) aff sajtove treba odmah postavljati aff linkove?

Suština pitanja bi bila kako premostiti period od trenutka puštanja sajta u rad do sticanja prve ozbiljnije količine poseta? Amazon je imao ono pravilo o 180 dana fore za prve kupovine, ili ode nalog na đubrište.
Dakle, da li odmah krenuti sa buying tekstovima (top…, best… i slično) ili u početku objavljivati info članke?

Kakvo su vaša iskustva?

PS: Da neko ne pomisli da samo nešto zapitkujem, a ništa ne radim - u poslednjih 20-ak dana sam registrovao 6 domena :slight_smile: Na jednom uskoro krećem, za još jedan imam ideju da krenem u narednim mesecima. Ostale ću stejkovati, pa neka na njih ide kamata :slight_smile:

1 Like

Pa da baš tek počinjem, ne bi se odmah registrirao za Amazon Affiliate već bi pričekao da stranica ima barem 40-50 posjeta na dan, onda bi stavio affiliate linkove.

Ako pak imaš već aktivan amazon affiliate account, onda možeš i odma.

p.s. uvijek možeš platiti oglase ba Bingu ili Googleu za neki buying članak dok ne ostvariš 3 prodaje (tako sam ja napravio haha, iako sam na kraju bio u minusu, ali su mi barem aktivirali račun)

4 Likeova

Neko je nekada na ovom sajtu spomenuo da nije dobro plaćati Googleu, jer kada jednom prestaneš da im plaćaš oni ti potope sajt. Ne znam da li je istina.

1 Like

Neka kupi neko nesto od tvojih preko tvog sajta i eto ti aktiviranog naloga.
Meni je bio privremeno deaktiviran nalog zbog toga jer 6 meseci nije bilo prodaje.

I meni. S tim što je to privremeno bilo pre oko godinu i po i traje do danas :slight_smile:

Pa moras ponovo aplicirati kao prvi put.Meni je bio deaktiviran ali u mejlu je pisalo da u svakom momentu mogu ponovo da apliciram.

Ne znam, to sam radio sa starim sajtom koji je bio u YMYL niši (oporavak od operacije), pa sam ga svakako prestao raditi, nezz šta bi bilo da sam nastavio

A ja taman mislio da iskoristim onaj njihov gratis kupon od 75€ :sweat_smile:

Iskoristi, pa da nam pričaš šta je bilo :wink:

1 Like

Da li je neko koristio pisce sa BHW foruma? Vidim da osim na Upworku (gde udaraju cene samo tako) ima dosta native pisca i na BHW, no kakav li kvalitet mogu očekivati. :thinking:

Ja sam uzeo nekog, i mislio sam da sam piše ali i on nalazi još jeftinije pisce haha… Ali generalno, čak nisu ni loši članci, pišu mi za $1 na 100 riječi… Ali mislim da ću prijeći na nešto ozbiljnije… Ako hoćeš, mogu ti poslati članak koji su mi pisali. samo se javi u pp

Gramatika i stil pisanja je bio odličan, što me pozitivno iznenadilo, e sad, topic research im nikad nije najbolji jer se trude natipkati to što prije, a ne što bolje… Ali realno, nitko se nikada neće potruditi jednako ko ja da istraži temu

1 Like

@petarvu nije problem u parama, ne želim da gledam u par dolara jer planiram baš lepo da odradim ovaj Amazon Affiliate sajt od 1 marta. Po meni je okej dati toliko koliko si napisao za neki Guest Post ali ja želim da mi neki dobar pisac odradi ovu mikro nichu.

Po meni najbolje što sam uspeo pronaći native pisce su ovi i jako zanimljivo ako udjes sa linka sa BHW foruma imaš discount. Dok ako ideš direktno na SEOcontent.com cena je dosta veća. Eto neka dobit i od tog foruma. :grin:

Ajde ljudi uključite se u raspravu, gde ste prvi put našli dobrog pisca gde ste rekli, kolko traži neka traži ali dobijam kvalitet?

@petarvu @Jeronimo034 @Mentolinho @Kosana @anja1 @drmrgood @simeon i ostali… :blush::beer:

I ne bili dobri kad naplacuju $45 na 1000 rijeci. Affiliate content placam od $20 do $30 na 1000 rijeci i to native pisci, clanci takoreci bez greske. Info clanke placam $10-$14 na 1000 rijeci jer sam pronasao pisce koji vole pisati o toj nisi – odlicno pisu iako nisu native jer poznaju temu i fore. U svakom slucaju nekad ce ti jeftiniji pisac pisati bolje nego svi ti skuplji, ali ces se namucit dok ga ne nades. Freelancing platforme su odlicne za pronaci dobrog pisca.

1 Like

Ma normalno, ja sam isto za to da neki dobar tekst od 1000 riječi vrijedi barem $20, ali išao sam probati taj za $10, i probat ću za $20, baš me zanima razlika…

Meni se čini da je to malo puno, pogotovo za neki startup site… I smiješno ali eto, stranica im nema https…

Klikovi na SERP -100% :slight_smile: