Pitanja oko Amazon affiliate sajta

@petarvu ti si valjda jedan od rijetkih amazon affiliate vlasnika kojem stranica nije skroz potonula. Svaka čast - a možda si samo imao sreće :wink: ?

Koliko vidim ovo nisu masline jer one su potonule nakon september HCU updatea. Koji je ovo sajt - onaj s autima, zaboravih mu link?

Edit: našao sam i taj drugi tvoj sajt i semrush kaže da je i on načisto propo. Pa koji je onda ovo sajt, neki treći?

1 Like

Auti ugrubo dobiva 10 klikova s googlea na dan, masline oko 20-50.

Bing, duckduckgo, i yahoo me izvlace trenutno. I pinterest mi pomalo pocinje za masline, iako sam na tek 10ak klikova po danu.

Sva zarada je s te dvije stranice.

P.s. obrisao sam proslu poruku jer sam stavio screenshotove od amazona da sam ipak dobio $800 bonusa, a kasnije su mi i mailom napisali da iako ne ispunjavam uvjete da sam bio jako blizu i zato mi daju bonus. A znam da opcenito ti screenshotovi su li-la sto se tice amazona haha

Evo auta - organic traffic:

Evo maslina - organic traffic:

Pa onda semrush nema pojma jer krivo pokazuje, odnosno, ocito racuna samo Google posjetu na neku foru, a ovo ostalo ne.

Vjerojatno uzme mali uzorak podataka i onda po tome pretpostavlja koliko čega ima. Vjerujem da više prati trendove, a trend je da mi oba sajta svakim danom dobijaju sve manje posjeta s Googlea.

Pa kako si se tako progurao na Bingu? Ja tamo imam top pozicije međutim posjeta sa Binga mi je mizerna

Semrush racuna posjetu po nekoj svojoj formuli koja ide ovako procenat za poziciju od procjenjene pretraga za pojmove / neki njihov koeficijent.

Similar web je najtacniji za procjenu posjete.

Pa ne mislim da sam se ja nešto posebno progurao na Bingu, nego evo i po statistikama broj korisnika Binga raste, pa mislim da je to to. ništa ja posebno nisam radio za Bing.

Nije to sad ne znam koji promet, ali evo dovoljno da opet zaradim nešto da ne bude da su mi propali sajtovi skroz.

1 Like

Imate postu vjerovatno

1 Like

… 5 months later :scream:

Ovo je nekad bila najaktivnija tema na forumu. Jel to amazon aff “umro” u zadnjih godinu dana od kad nisam aktivan? :sweat_smile:

Izgleda da je umro skupa sa sajtovima koje je Google uglavnom pokopao.

Ima netko s affiliate sajtovima da je preživio?

1 Like

Sa Empire flipersa dobijam onaj mejl đe stavljaju nove stvari sa listinga, bude desetak listinga po mejlu uglavnom. Nekad su sajtovi sa amazon affiliate zaradom dominirali, sad bude 1 od 10, i to samo kao jedan od vidova zarade, ne nužno primarni način. Ono što dominira na listinzima u posljednje vrijeme je amazon fba.

Pored tog što se gugl usro u sve te amazon affiliate sajtove nije zgored se ni prisjetiti da je i amazon drastično smanjio provizije od početka ove teme pa je moguće prestao biti interesantan mnogima.

1 Like

Ja sam primjetio da mi je dosta bivših kompetitora, pogotovo onih koji su naglo digli sajtove sa aged domenama prestalo plaćati hosting i sajtovi im ne postoje više.

Ja se nedam ne košta me puno, tu i tamo nešto ažuriram odradim ali nema tu više neke zarade da ponosno dijelim haha… Ali dobro, s oglasima bude opet ca. 200 eura mjesečno po sajtu.

Npr. na sajtu o maslinama mi ovaj mjesec dosta pomažu creator connections (povećane provizije na neke proizvode), već sam dosad samo na tim dodatnim provizijama zaradio preko 90$ ovaj mjesec.

2 Likeova

Sada je aktuelan Temu affiliate.

Probao, i brzo odustao.

Kakva su tvoja iskustva?

Ako nisu nista mijenjali u zadnjih mozda pola godine-godinu (tada sam istraživao) … onda to nije ni isti sport.

Nedavno sam malo istraživao amazon influencer program, to mi se čini fora skroz. Je li tko probao?

Upravo sam se ulogirao na Temu i imam 42E dostupno :slight_smile:

Netko je ipak nesto kupovao.

4 Likeova

Ako se ne varam na Temuu se dobije zarada od toga što se netko tamo registrira sa kodom koji su mu ti dao?
Ispravi me ako griješim.

I naravno, ne mislim nista lose o tom, bez obzira kako se radi. Svaki vid online zarade me veseli na neki svojstven nacin :sweat_smile:

Ovaj Amazon postao prevarant.
Nije mi dao isplatu a kaze da jeste i smanjio obim trgovanja za 99%,FUUUUUJ.

Amazon ce tebe prevariti za isplatu i okoristiti se?! Ne lupetaj

2 Likeova

Ne lupetam,nego su rekli da se cek zagubio i da ce spojiti sa sledecom isplatom.
Sledece isplate nece biti jer vec dva meseca nema zarade ni cent.

I zamolio bih te da mi se ne obracas seljacki jer ne pristoji to ovom forumu.