Pitanja u vezi Premier paypala ( Bosna )

Zdravo,zelio bih da otvorim bosanski paypal racun premier kada budem dolazio u BIH buduci da nemam karticu iz BiH volio bih da mi predlozite iz koje banke bi bilo najbolje uzeti debitnu karticu.

Isto tako bih zelio znati koja dokumenta su potrebna za verifikaciju paypala,odnosno potvreda identiteta ukoliko paypal bude zatrazio taa dokumenta od mene,za sada samo imam bosansku licnu kartu.

Nadalje kako se novac moze podici sa tog paypala,jel samo withdraw na karticu ili?

A zašto ti treba u BiH? Mislim, primaju bankomati i kartice iz drugih država. Pitam jer PayPal nije sklon duplim account-ima osim ako ne misliš ugasiti već postojeći ili ih zatražiti promjenu adrese (države).

Ako se ipak želiš igrati, onda uzmi Visa elektron karticu. Ja sam uzeo u Nova Banka i stigla mi je već za 5 dana. Lovu možeš povući na karticu, i čim PayPal pusti odmah su dostupne na računu. Da bi uzeo tu karticu naravno trebaš dati podatke u banci i šta već budu tražili (možda potvrdu o prebivalištu/boravištu) .
Za verifikaciju PayPal mislim da ne trebaju dokumenti. Otvaraš račun na svoje ime, uz njega priložiš podatke sa kartice koje onda lako verificiraš.

1 Like

cips prijava prebivalista meni su uvijek trazili to

preporucujem sparkasse banku … kad izvadis njihovu karticu dizes bez provizije na svim bankomatima sparkasse/erste grupacije (njemacka, austrija, srbija, hrvatska itd.)

Sparkasse zakon… Moooooožda i UniCredit

Najprije hvala na odgovoru @komentar Posto ja ne zivim u BiH,ali imam prijavu boravista i licnu,sta mislis dali bi bilo moguce da karticu podignem u banci,posto kada budem isao u bih najverojatnije cu spavati u nekom hostelu ili slicno?

Znam da paypal ne trazi odmah verifikaciju ali posto planiram prodavati,znam da nekada moze zatraziti verifikaciju identiteta i potvrdu adrese,e sad ja mogu izvaditi prijavu boravka a licnu vec imam ali ne znam dali ce mi to biti dovoljno?

E sad u vezi nove banke,dali imaju internet bankarstvo i dali ce bi biti potreban telefonski broj ili bilo sta za njegovo odrzvanje i dali ga naplacuju?

@korisnik9758789 dali mi pricas o paypalu ili o otvaranju racuna u banci? u vezi sparkasse ako znas da mi odgovoris za koliko vreme se dobija kartica,dali postoje dodatni troskovi u vezi internet bankarstva?

Isto tako bih zelio pitati dali se na bosanskom paypalu moze dodati US bankovni racun da se na njega mogu prebaciti pare?

Raiffeisen banka trenutno najbolje posluje u BiH. Za karticu je potrebno 7 dana čekati.

Raiffeisen banka ima Live Chat pa sve možeš pitati na stranici https://www.raiffeisenbank.ba/

to baš i nije tačno

https://faktor.ba/vijest/finansijski-div-u-problemima-raiffeisen-banku-u-bih-za-godinu-dana-napustilo-40-000-klijenata-240356

i ja sam jedan od onih koji su ih napustili, i nisam jedini znam jos ljudi … a recimo u njemackoj je ta banka skoro pa propala

otvaranje racuna u banci

7 dana, dobijes sms poruku da ti je stigla, odes u poslovnicu i dignes karticu

standardno odrzavanje racuna je 2 KM, ako hoces mozes ukljuciti internet bankarstvo +2 KM i/ili sms obavjestenja + 2 KM … ja placam mjesecno 6 KM … imam tekuci racun, stedni racun i dvije kartice, u raiffeisen sam placao 4 KM ali sam imao samo internet bankarstvo, jednu karticu i jedan racun … sada u sparkasse dobijes poruku kada stignu pare, kada ih dignes, kada proknjize uplatu, kada proknjize isplatu, kada skinu pare zbog odrzavanja … bukvalno ti nista ne moze promaci … i da ne zaboravim, jednom godisnje skinu 5 KM kao clanarina za mastercard karticu i jos 7 km za visa karticu

cini mi se da se na bosanski paypal ne moze dodati nikakav racun, samo kartica … ako hoces da placas i primas pare obavezno trazi VISA ELECTRON karticu jer samo na nju MOZES primati pare, na mastercard kartice NE MOZES primati pare … ako ces samo placati onda uzmi koju hoces

dakle prilikom placanja sa bosanskog paypala pare idu direktno sa kartice a ne sa paypal balancea … ako primis pare na bosanski paypal pare idu na paypal balance i svakog prvog se prebacuju sa paypal balancea na karticu, mozes ti prebaciti kada hoces na karticu ali to kosta 5$ … svakog prvog besplatno prebacuju na karticu