Pitanje oko kazne za voznju u alkoholiziranom stanju

Pozdrav svima,

Znam da ovo nije pravo mjesto za pitat,ali mozda ima netko iskustva.
Naime 17.4 zaustavljen sam i napuho 0.65 i ona greska ispadne 0.55. Dobio sam kaznu 1000kn i mjesec dana zabrane voznje. Kaznu sam platio,ali jos nisam dobio potvrdu od kad mi vrijedi zabrana voznje.
No problem je sad kad sam dobio posao i sa autom sam 8 sati dnevno. A vozacka mi je potrebna jer kad zabrana krene necu moc vozit bar ne legalno i dobit cu otkaz.
Pa me zanima dali je moguce sad napisat zamolbu mjesec dana kasnije da me oslobode od te zabrane voznje od mjesec dana? Posto mi pise na papiru prigovor u roku 8 dana.
Takoder zelim napomenut da nije bila nikakva prometna nesreca niti sam divljno niti sam vozio brze od dopustenog zaustavili su me rutinskom kontrolom,te takoder do toga nisam bio kaznjavan ni u prometu ni ovako. To mi je jedini prekrsaj.

Nažalost nije moguće barem ja nisam mogao prije 6 mj. ali sada imam oduzimanje vozacke na 1 mj. (to prvi put cujem) ali zabranu upravljanja B kategorijom nisam dobio.

U trenutku kad sam dobio i kad su me zaustavili vozio sam C kategoriju, a ukoliko me ponovno policija zaustavi a vozacka naravno nije kod mene placam kaznu od 300kn

Znaci ja smijem voziti B kategoriju ali ako me uhvate bez vozacke 300kn mi je kazna.

Zvao sam u heinzlovu prometnu policiju kazu da nazovem sutra od 8-16 da ce mi kao preusmjerit poziv.

Sad ne znam dali moram kontaktirat prekrsajni sud ili sta? Di se taj vodi prekrsaj

Meni to nije jasno dobit cu zabranu vozit b kategorijom,a ostale kategorije mogu vozit.Nema smisla

Zadnja opcija mi je doktoricu molit za bolovanje haha

Iz koje su te policijske zaustavili idi tamo direktno nekom sefu smjene ili jos nekom ispektoru ima ih od krim pa na dalje oni srede stvari brze.

Zamoli, kumi etc. nije nista sramota. Ja bi pokusao na tvom mjestu, ali to moras odma reagirati jer ide odma drugi dan na prekšajni sud pa se možeš slikat onda.

Nazalost nista od toga jer je proslo 8 dana… Ipak cu ima zabranu od mjesec dana probat cu nekako bolovanje izvuc

Ako si dobar sa doktoricom nek ti napise nesto bezveze odi barem 2 tj. na bolovanje bolje i to nego vise toga riskirati

■■■■’ ga trebao si prije javiti ukoliko ti je doslo vec da predas, kod nas zznaju izvaditi Medjunarodnu vozacku i kada ih zaustavi policija tu medjunardno vozacku pokaze, i kaze da mu je ta druga kod kuce ostala ili nesto slaže, moze dobiti kaznu 15-20€ za ne nošenje dokumenata :slight_smile:

PS.Iz Bosne sam :slight_smile:

Ukratko: Trebao si se žaliti u roku od 8 dana, doći na sud gdje se policajac vjerojatno ne bi niti odazvao, priznati krivicu, ispričati se sudu, te napomenuti kako ti je to prva takva kazna, da ti je vozačka vrlo bitna jer s njom zarađuješ za život (bez obzira što ti u tom trenutku situacija nije bila takva) pritom se vaditi na slabu financijsku situaciju čime zapravo dovodiš egzistenciju u pitanje. Na kraju zatražiti od suda opomenu li smanjenje novčane kazne (uz otplatu na rate) i prije svega ukidanje zabrane.

U najmanju ruku bi dobio ukidanje zabrane jer sud nema uvid u tvoj dosije (i da dođe policajac opet nemaš brige jer si i sam rekao da si čist), a vjerojatno bi sudac smanjo kaznu s obzirom da nisi previše niti napuhao niti napravio bilo koji drugi prekršaj.