Pitanje oko redirekcije: direkt kod registrara vs. htaccess redirection?

Imam expired domain sa dobrim beklinkovima koji zelim da ga redirektujem na moj postojeci domen, na kojem imam stranicu.
Redirekciju mogu da uradim na dva nacina (oba su mi vec poznata)- ili direkt kod domain registrara (Namecheap), bez hostinga, ili da idem preko hostinga, tj. .htaccess file.
Beklinkovi expired domene skoro svi idu na homepage, znaci nemam neke specificne URLove koje trebam posebmo redirektovati.

Pitanje - sta govori protiv redirekta direkt kod domen registara? Tj. imam li ikakvih prednosti da to radim preko .htaccess file-a?

Ako nemam, rado bih uradila jednostavno domain forwarding direkt kod Namecheap-a

Ko se razumije?

PS. Expired domain tj. website je trenutno online, uradila sam recover, i ima x indeksiranih stranica.

Mislim da je rezultat isti u oba slucaju s tim da ja preferiram redirekciju direktno kod registra (u mom slucaju Cloudflare) tako da eventualni tehnicki problemi na serveru ne ometaju redirekciju ili da kad selis sajtove na drugi server ne moras opet razmisljati o tome.

Pazi samo da napravis 301 redirect, a ne neki drugi npr. 302 redirect.

1 Like

Slazem se sa steelmaiden. Tako sam i ja napravio.

1 Like

Da bas zbog seljakanja mi se ne radi htaccess, a ionako se sve vrti oko homepage tog expired domena… tako da cu ovaj put i ja preko namecheap direkt. Thanks!

Redirekt kod registrara je ok samo ako uzmete i SSL i za exp domen, u protivnom svi https urlovi od expired domene propadaju.

S Cloudflare nema tih problema, redirectaju i http i https bez obzira imao SSL za tu domenu ili ne. A nude i besplatan SSL u jedan klik kome je potrebno.

Da jest. Ne koristim za ove exp domene Cloudflare. A Namechep naplacuje za svaki addon domen posebno SSL (uospteno se placa SSL osim za prvu godinu). U slucaju da je linkano na unutrasnje stranice, subdomene itd, gube se linkovi

Danas sam prebacila sve na htaccess, desetak domena, pa bas da vidim za par dana jel se odrazilo na DR. Sad je 41.

Znaci ako idem preko Coudflare, imam za sve domene koje su pointed na njih besplatan SSL?

Da s tim da je za punu enkripciju preporučeno imati barem besplatan Letsencrypt i na serveru. Cloudflare s njim u kombinaciji radi izvrsno.

1 Like