Pitanje u vezi rezanja mp3 pjesama

Ovako, skinuo sam 17 pesama mp3 formata i zelim ih narezati na disk, da se mogu slusati na radiu ili laptopu preko programa. Pitanja su sledeca:

  1. Je li bitno da li je DVD-R ili CD-R?
  2. Da li da ga koristim like usb drive ili with a CD/DVD Player?
  3. Da li preporucujete program za rezanje ili bez programa radi svoj posao?

Nemam blage veze o cemu pricas, ali evo, mozda sam pogodio^^

Zelis slusati pjesme na laptopu/pcu? Skini aimp https://www.aimp.ru/ taj ja koristim, imas tisuce programa, ali eto taj mi je najdrazi. (a mozes ih slusati i bez skidanja icega, desni klik na pjesmu open with i odaberi windows media player ILI desni klik na pjesmu -> properties -> open with (change) i odaberi windows media player.

Za prebacivanje pjesama na drugi laptop/pc samo stavi usb, idi u moj kompjuter/my pc/my computer otvori usb stavi taj ekran sa strane i onda otvori tamo gdje su pjesme selektiraj sve i povuci na taj usb ekran ILI ubaci usb, selektiraj sve pjesme, desni klik,SEND TO/POSALJI (neznam kako je na hr) i odaberi usb.

Za laptop usb ili najbolje ostaviti na hddu.
Od kud da mi znamo kakav radio imas? Ne mozemo mi znati jel cita mp3 format. Jel ima mogucnost usba? Najidealnije bi bilo da koristi usb.
Dvd vrlo vjerojatno ne cita. Ako ne cita mp3 format onda ti je jedina opcija snimiti cd kao audio, negdje u windows media playeru ima opcija “burn audio cd”, stat ce oko 20 pjesmi, tocnije tad vrijedi onih 70 minuta ili kolko vec pise na cdu.

AL ste me zbunili, nista vas nisam skapirao, aj ispocetka
Je li bitno za pesme da li je cd-r ili dvd-r disk?
Koliko sam skontao, bolje je da izaberem opciju “like usb drive” kad mi se pojave dve opcije…?

Bitno je iz razloga da se zna na kojem će se uredjaju reprodukovati. Odnosno, na uredjaju piše da l’ čita CD, DVD il’ CD/DVD.

ako ima usb prebaci sve na usb, kasnije stavi usb u radio, nadi u radio USB i AMEN…

Ne znam ko još to koristi, moj pc uopšte nema DVD-R…

CD su zamijenili USB-ovi i SD kartice.

Ali ukoliko već želiš na CD snimiti pjesme, zavisno od čitača da li podržava DVD-R.

Po ovoj temi i komentarima se tacno vidi starost clanova.
Plejeri u automobilima su CD plejeri a ne DVD plejeri. Obicno pustaju i mp3 format. To pogledaj u specifikaciji plejera.
Trudi se da narezes u najmanjoj brzini.

Zbunilo te jedino to kaj ocito ne znas citati. Koji radio je u pitanju? Jel ima rupu za ustekati usb? Dvd sigurno ne cita, a ako nema rupu za usb, vjerojatno ne cita ni mp3 s cda nego treba snimiti kao audio cd.
@bobo_1 pustaju mp3, al takvi obicno imaju i usb port, ovi stariji samo audio cd citaju. Bilo bi puno lakse da je odgovorio koji radio je u pitanju.

Kod mene u Skodi je pustao MP3 ali nije bio USB port ali Skoda 2007.

Glupost, “prvi” ti aftermarket radio uredjaji (vecinom sony jer je bio najjeftiniji) su dolazili s aux portom (3.5mm), usb je dosao u sljedecoj generaciji :stuck_out_tongue:

Nego da odgovorim, pjesme mozes narezati na dvd-r i dvd rw i cd i cd-rw :smiley: mozes ih staviti na usb sasvim svejedno.

No posto imas 17 pjesama i netrebas vise samo ih narezi na audio cd i radit ce na svemu sto cita cd diskove.
Takodjer kada ih przis kao sto je netko vec napisao radi to na cim manjoj brzini i to je to :wink:

Ahhhhh, nostalgija, jos imam sobu di su mi stare stvari s brdom gramofonskih ploca, kaseta, cd-eva itd. :stuck_out_tongue:

Kupio sam kutijicu za disk i skidam pesme i pravim ih kao album sa muzikom, obzirom da taj izvodjac nije napravio album sa muzikom na prodaju, ja pravim jedan specijalan, samo za svoju devojku, jer joj je to zelja da je obradujem za poklon. I sličicu ću na disk od tog izvodjača da ima sve kao da je originalno :smiley:

@bobo_1 ok, kod tebe je radio mp3, na bmwu 2005 i peugeotu 2006 nije radio mp3 nego samo audio cd…a kak znaš koji radio je kod njega? Možda ni ne misli na auto radio nego obični radio kakav koriste jedino za glazbeni i strane jezike u školama :smiley:

@keisuke može snimiti na dvd, ali jel će mu radio čitati dvd? A tko je spominjao aftermarket radio? Nigdje nije napisao ni da je u pitanju autoradio, i dalje mu je preteško odgovoriti koji je radio u pitanju.

Ja nisam vidoviti Milan da vidim koji radio je u pitanju pa ne mislim nagađati jel ima mp3 ili ne, najsigurnije je kao audio cd jer to svugdje čita.

1 Like

Pusti me da se pravim pametan :joy::joy::joy:
Al eto sad mozemo vidjeti da mu treba audio cd :cd:
Problem rijesen :partying_face:

Sta ce ti na bmwu cd imas bluetooth pa pusti sta hoces :joy:

Današnji da, stariji nemaju svi bluetooth, kao ni mp3. Isto je i s ostalim autima, a na nekima navodno bluetooth služi samo za razgovore.

Ne znam koji moj e60 iz 2004 je imao kao i danasnji 2006.

Ne znam jesu im radili na ostalim serijama iz te godine

Bio je upravo e60, 3.0, 2004/2005. Neki imaju samo pripremu za bluetooth pa si možeš kupiti oem modul i ugraditi, inače jako česta stvar i na vw tih godišta.

Svasta. Taj 04/05 mi je prvi bio i imao, a nije bio sa m opremom.

Ovaj 06 isto ima .