Pitanje vezano za transfer domene i još po nešto

Zanima me da li ako prenesem domenu sa godaddy-a na enom da li će i dalje da mi piše kada sam prvi put kreirao domenu, npr. ako sam domenu zakupio 2013 god. na godaddy-u, i ako je prenesem na enom, da li će i dalje to pisati ili će pisati kada sam je prenio i zakupio na enom registru, smatram da je enom puno kvalitetnija i ozbiljnija firma od goaddy-a, a planiram u budućnosti da otvorim hosting firmu, a domain reseller da koristim od enom-a pa bi to puno bolje izgledalo za ljude koje pogledaju WHOIS domene.

Hoće pisati će ti na WHOIS, piše kada je domena prvi put registrirana i do kada traje, te ko je trenutni registar domene. Što se tiče Enoma kao domain registra, po meni su malo skupi, prije si pogledaj Namesilo…

Naravno da će ostati datum prve registracije. Nemaš brige po tom pitanju.

Nije mi bitna cijena toliko, bitan mi je kvalitet i odgovornost. Isto tako mi je jako bitno da čujem mišljenje ljudi koji imaju iskustva sa SSL certifikatom, jer sam kontao kupiti zajedno sa domenom, pa me zanima jel bolje na ENOM ili negdje posebno.

ssl možeš kupiti bilo gdje no bitan je hosting koji imaš i kod koga. Ovisno za što ti treba ako nećeš gurati kartično poslovanje možeš i s jeftinijim.
Ja sam uzeo dva u isto vrijeme odnosno jedan ne koristim pošto sam jeftino kupio drugi na godinu dana.
ssl sam kupio s hostingom te sam i domenu prebacio tamo.
Moraš znati da li ti hosting podržava ssl, neki imaju opciju u cpanelu za dodavanje certifikata no ne podržavaju ssl.
Neki su jako kvalitetni i naravno u skladu s tim skupi.
Neki nude ssl uz hosting.
Neki tražededikated ip adresu da bi ti radio ssl a kod nekih nije potrebna i ip adresa. Znači prvo pogledaj hosting.
U principu cpanel se može upogoniti i da radi ssl bez svoje ip adrese.
ps.
tolko od mene :slight_smile:

Imate ‘punokrvni’, potpuno besplatni SSL certifikat uz svaki naš shared | reseller | Linux VPS | Windows VPS hosting plan. Lifetime. Uz većinu planova (osim onih najjeftinijih) imate i besplatnu domenu.

Vjerojatno nemas potrebe za kupovinom SSL-a: https://letsencrypt.org/

1 Like