Pitanje za iskusne flash games webmastere - razmak između igre i AdSense oglasa

Da li je razmak od 150px između oglasne jedinice i flash igre pravilo ili preporuka?
Što ako se iznad oglasne jedinice naznači da se radi o oglasu ili ako se npr. doda neka linija ili grafički detalj između igre i oglasa a da je razmak pritom manji od 150px?

https://support.google.com/adsense/answer/1346295?hl=en

When placing Google ads on Flash gaming sites, we strongly recommend a distance of at least 150 pixels between the ads and the the edge of a game

Da, preporuka je da se toliko udalji, ali nije isključivo pravilo, pa dosta sajtova to ne poštuje. Možeš se i ti poigrat tako, pa stavit manje razmaka (ali nikako ne preblizu!). Lako moguće da nikada neće bit problema, a postoji mogućnost da dobiješ upozorenje da pomakneš oglase (ako bude previše nevažećih klikova). I onda jednostavno pomakni.

Ovako sam ja držao godinama dok sam se bavio igricama, znalo je biti po 300 eura dnevno 90% balkan posjeti. Klik je bio mizeran, ali su se brojali u tisućama u danu. Pogotovo kad bi se desilo da neka flash igrica ne radi, tada je CTR išao preko 10. Eh to su bili dani.

Dakle, najgore što se može dogoditi jest da Google pošalje upozorenje i ja tada samo promjenim razmak?

Najgore kaj ti se moze desit je da google to procjeni kao krsenje pravila i tjeranje ljudi na klik i ugasi ti acc.

Ne bih želio da ispadne da te nagovaram na nešto, niti da ti nešto garantiram, jednostavno iz iskustva mislim da nećeš imat problema s tim “pravilom”. Pregledaj 10-ak random stranica konkurencije kako imaju to riješeno, siguran sam da niti jedan nema zadovoljen “strogo preporučen razmak”. Dalje sve sam zaključi.

Prema mom iskustvu(a jos uvijek imam neke sajtove sa igrama) to je samo preporuka. Jednom sam na jednom sajtu dobio upozorenje da pomaknem oglase,to sam napravio i sve 5. Istovremeno je na svim drugim sajtovima(preko 20 sajtova) taj razmak bio manji od 150 px i nisam dobio upozorenje.

1 Like