meni u glavi već skoro dvije godine da su pukli ovi mali aff sajtovi i da nema ništa od amazon aff sajtova. i to držim kao de fakto. znači besmisleno je ulaganje bilo kakvo i gradnja amz aff sajtova.
i onda dođe petar i na drugoj temi kaže ovo
4-5 klikova sa gugla dnevno i ovakva zarada bude.
jeste ima petar za ova dva sajta ima i solidne beklinkove tako da nije na samo kontent pa ga bing i ostale tražilice dodatno guraju. jeste i promocija pa je na promociju uzeo još 450 dolara a li i te promocije su prilično učestale kod amazona.
i na sam kontent bez beklinkova se sigurno može uzimat para preko amz aff pogotovo ako su ultra low volume keywordi i ako se ima mase.
ali ja godinama bing i ostale ni ne računam nit obraćam pažnju. gledam skoro isključivo search console, analitiku ne gledam skoro uopšte. i sve živo se oko gugla vrti.
ali što kažeš ti @simeon bukvalno se za par dolara i par sati podešavanja sajta domene teme može to skalirat naveliko.
ono što se meni dešava da su neki sajtovi na nuli i da je indeksovanje nikakvo, dok neke propušta gugl. eo, opet upadoh u loop i vrnuh se guglu, dakle poenta ovog što krenuh pisat je da mogu i amz aff sajtovi prolazit, i da se treba skroz izignorisat gugl (što meni teško polazi za rukom) i zasut sa tonom manjih keyworda koji su relativno bajing, pa vatat amz aff kukize i proviziju.
tebi je vjerovatno drugačije jer si dugo u tome i upoznat si duboko sa prodajom linkova i sponzorisanih članaka. većina nije u tome. evo ja sam prilično dugo u priči sa sajtovima i dan danas mi cifre oko sponzorisanih postova su nevjerovatne i do prije možda 3-4 godine mi je nezamislivo bilo da neki sajtovi od sponzorisanih članaka uzimaju daleko više od npr amz + adsens.
i još važnije od ovog prvog je što većina niti ima sajtove za prodaju linkova i članaka. šta će svako ko ima npr sajtove sa lektirama, čestitkama, horoskopom i sličnim lajt stvarima i pri tome nema ni jak DA. nema šta drugo nego adsens i ostale reklame ili aff linkovi ako pašu tematici. ne želi baš neko na čistom sajtu sa lektirama da kupuje sponzorisani post. bar mislim da je tako.
prije cirka deset godina ja imadoh sajt proširene vene i bio prvi na guglu za keyword proširene vene i poslah svim klinikama/ordinacijama koje su se oglašavale u ta doba za operacije vena ili za kreme neke za vene i sl, svima njima poslao mejl i ponudio im baner u zakup, i (ili) sponzorisani post. i od bog zna koliko mejlova firmama koje već izdvaju za internet oglašavanje, samo jedni odgovorili. mene je pogotovo kad sam bio mlađi, uvijek nerviralo da sa nekim pregovaram dogovaram išta, da se cjenkam, natežem… pa vjerujem da je dosta webmajstora takvo, idu tom linijom manjeg stresa, bez prodornosti i onda daj adsens i toeto. to je neki treći razlog što se ljudi vjerovatno najviše oslanjaju na adsens, ali mislim da su prve dvije navedene stavke presudne.