Po kojoj cijeni carnet dava našim kompanijama .hr domenu?

hr domenu dava kompanijama carnet i stavlja automatsku cijenu od 625kn? Jer vidim da na svim stranicama je ista cijena i danas vidim na jednoj stranici akcijska cijena 525kn .hr domena Sada mene zanima po kojoj cijeni carnet dava našim kompanijama .hr domenu?

Carnet ovlastenim registrarima prodaje domenu po cijeni od 400 kn + PDV.
99% registrara prodaje po 500 kn + PDV = 625 kn.

Za postat ovlasteni registrar trebas potpisati ugovor s Carnetom, platiti 4000 kn registriration fee i osigurati 10.000 kn bankovne garancije ili depozita koji se onda koristi za zakup domena.

To smeće od domene naplaćujemo tako puno, i još branimo strancima da kupuju, a bogatstva poput banaka, telekoma, naftnih kompanija, Jadrana itd prodajemo za sitniš i još vučemo strance za rukav da kupe. To stvarno nema veze sa zdravim razumom.

Najbolje ekstenzije se u svijetu naplaćuju cca $10 (.com, .net, .org, .info, .co.uk, .de …), ali naše smeće košta skoro $100. Crnogorska ekstenzija je veći brand od Šukera i košta samo $5-$10, bez ograničenja.

Ne bih ništa rekao na “zaštitu domaćeg web prostora” da tako štitimo i ostala nacionalna bogatstva.

2 Likeova

Da mi je znati tko je odredio tu cijenu pa da ga pitam zašto imamo najskuplju nacionalnu domenu na svijetu. Sramota, vjerojatno i oni posluju u minusu pa moramo sanirati dugove na ovaj način, tako cijela država funkcionira, saniramo nečije krađe.

Izbriši temu kako sam napisao u drugom postu kojeg si izbrisao, možeš brisati post koliko hočeš, ali ja ću ga pisati opet copy-paste.

S obzirom da su se u temu uključili i drugi članovi foruma, temu nećemo obrisati.

Tema je sada zaključana i novi odgovori nisu mogući.