Početak YouTube Kanala

Pozdrav svima.Odlučio sam da započnem jedan youtube kanal na kojem bi obljavljivao “Background muziku za video klipove” sa download linkom. Zapravo već sam bio napravio kanal možete ga videti OVDE

Svaka kritika, savet ili podrška je dobrodošla. Ja sam osoba koja jako potencira tu neku samostalnu edukaciju. Vodim se logikom da uvek treba imati interakciju sa uspešnijim ljudima, kako bi se na osnovu njihovog iskustva nešto naučilo. Predpostavljam da ovde ima nekih youtubera, tako da biće mi drago ukoliko budete učestvovali u ovoj temi.

Želim odmah da kažem da mi ovo svakako ne bi bio neki primaran projekat na kojem bi se maksimalno fokusirao. Naravno, aktivno ću raditi na njemu, svakih par dana ću pokušati objaviti bar po 1 snimak (Inače snimci se dosta lako montiraju)

Postoje 2 razloga zašto sam doneo odluku za pokretanje kanala:

  1. Edukacija i sticanje znanja. Generalno youtube mi se uvek svidjao kao način zarade, ali mu se nikad nisam malo ozbiljnije posvetio. Povremeno sam voleo da pokrećem kanale i tako-reći voleo sam da se "igram sa njima.

  2. Monotonost. Celu svoju karijeru radim samo sa sajtovima i posle višegodišnjeg rada sa njima jednostavno su mi dosadili. Srećom, ne radim klasičan posao (znate ono 8h radno vreme, 5 dana u sedmici), tako da mogu da iskoristim tu neku prednost internet zarade, a to je fleksibilnost.

Planirao sam da na ovom kanalu radim nekih 6 meseci. Sebi sam postavio cilj, a to je 1000 pretplatnika (nakon pomenutog vremenskog roka).

Koristim TubeBuddy alat, pa me shodno tome zanimaju vaša iskustva sa ovim alatom, da li vam je on davao rezulate ili pomogao u bilo kom smislu? LP

image

Ja bih ti preporucio da sto vise vremena si uzmes za istrazivanje keywordsa. Ako imas dobre keywordse u videu i onda i u tagovima, video ce ti se nakon nekog vremena prikazivati vise i vise. Ja imam jedan kanal koji sam napravio eto tako da probam, i mogu ti reci platio sam covjeka na Fiveru da mi istrazi keywordse za video i napravi dobar SEO score. Nakon toga video je par dana stajao na 100+ pregleda, a nakon par tjedana je izasao na top 5 videa kada trazis taj odredeni keyword i sada evo “stoji” na 19000+ pregleda i svaki dan dobije nekih 600+. Tako da moja preporuka ti je keywords, keywords i keywords.

Uzivaj.

1 Like

Evo i mog skromnog pocetka,ali ne ide.
Sta mislite u cemu je problem?
www.youtube.com/channel/UCRbTbR7AQq-4iZ8aqhtsvQQ

Ja nisam najprikladnija osoba za pitanja za yt, ali pokušaću preneti neko svoje “iskustvo”. Ja sam na navedenom kanalu najviše eksperimentisao sa alatom pod imenom TubeBuddy i mogu ti reći da mi je on dao poprilično dobre rezultate. Na nekim videima sam čak i prešao po 5k, 10k, 40k pregleda što mislim da je solidan rezultat. Skupilo se za ovaj period nekih 500 suba i mislim oko 1.5k sati gledanja, mada dosta brzo sam se “ohladio” i nekako izgubio motivacijom za youtubom, verovatno zbog lošeg odabira same tematike sajta.

No, u skorije vreme planiram pokrenuti kanal sa tematikom Warcraft Lora i sličnih priča (jer sam veliki fan tog serijala i siguran sam da bi uživao u pravljenju takvog sadržaja) nešto na foru ovoga: