Prije dva mjeseca sam pokrenuo svoj vlastiti web sajt i počeo da objavljujem članke. Kao početnik u svijetu SEO-a, trudio sam se da implementiram sve preporuke koje sam pronašao na internetu kako bih poboljšao posjećenost sajta i rangiranje na pretraživačima.
Iako sam učinio sve što sam znao, još uvijek osjećam da ima prostora za poboljšanje. Zato bih volio da čujem vaša mišljenja i savjete. Ako možete, pogledajte moj sajt i podijelite sa mnom šta mislite – da li ima nekih aspekata koje bih trebao da unaprijedim, bilo da se radi o SEO-u, dizajnu sajta ili samim člancima.
Bilo kakva povratna informacija bi mi zaista puno značila jer želim da moj web sajt postane što bolji i uspješniji.
biljana je već sve napisala, ja bih samo dodao da se iz aviona vidi da je tekst pisao AI i to odmah po ovome: Kako Možete Izgubiti Vizu u Nemačkoj? Razlozi i Kako Ih Izbeći . Daj piši normalne naslove.
Drugo, font Rufina kojeg koristiš za naslove ne podržava naša slova.
Makni ovo iz footera: Designed & Developed by MeridianThemes
Ne mogu ti logo i meni pokrivati više od pola stranice po visini:
hvala Vam punoo na ovim korisnim informacija.
Ovaj tut. je fenomenalan, pregledao sam prvi video klip i već vidim gdje sam napravio katastrofalne greške.
Ideja je da pratim ovaj tut. i da ispravljam stvari na stranici.
Pozdrav,
moj cilj nije trenutno zarada, želim da se edukujem u ovom pravcu.
Ideja je da probam od ovog projekta napraviti neko solidno stanje, ne očekujem nešto wauu, ali želim da tu bude nekog organskog rech…
Kada to uspijem napraviti, onda bih mogao reći da imam neko početno znanje za SEO i da mogo krenuti sa novim projektom koji mi može donijeti i neku zaradu.
Ali vjerujem da imam još puno da učim tako da, trebam ja još vremena da dodjem do toga.
Kada se radi balkansko tržište čak i nisu potrebni backlinkovi, može se dobro pozicionirati sa kvalitetnim sadržajem i tehničkim SEO-om, jeste da ide sporije, ali svakako je moguće.
Konkurencija je slaba, nemaju kvalitetan sadržaj niti dobro odrađen SEO, radila sam ovako na nekoliko web shopova i običnih web stranica i napravila odlične rezultate.
Ne želim da te obezhrabrim u ovom što si počeo, ali mislim da ideš krivim putem. Pisati o nekim lokalnim dešavanjima i nije dobra ideja zbog slabe pretrage, ljudi će to pretraživati samo u momentu dok je to viralno, npr. protesti itd.
Novac ti leži tamo gdje je konkurencija, možda da probaš sa nišom recepti, ali da ideš usko, npr. kolači ili tako nešto.
Pozdrav,
moj zadnji post je bio samo testiranje, ideja je bila da probam iskorstit situaciju.
A plan je da na stranici objavljujem tekstove koji su vezani za vize i život u Njemačkoj, pronalazak stanova,poslova,viza itd…
Na taj način bi trebao da imam i dosta posjete iz Njemačke, jer npr pronašao sam jako puno grupa na ovu temu na FB koje imaju ogroman broj članova i jako su aktivne.
Tako da mislim da bi dosta ljudi mogla interesovati ova tematika.
Ok, odlučio sam da pratim serijal od Nedima i probat ću da ispoštujem sve što on kaže.
Također slike ću možda da kupim ili ću ja da pravim svoje, jer imam dosta iskustva u PH i AI.
U svakom slučaju hvala Vam punooo na savjetima !!!