Podesavanje reklame za stranicu na facebooku

Pozdrav, evo htjeo sam malo da reklamiram fb stranicu i prvo sto sam uradio isao sam na ono “Promote Page” i postavio 10 dolara dnevno budjet, preko paypala se povezao i prihvatilo mi to…

E sada to mi je bilo nesigurno, posto imam vise novca na racunu da mi ne skine sve… Ovo samo hocu da uplatim 10 dolara, da vidim kako to sve funkcionise…

Odmah sam isao na ono zaustavi reklamu, pa sam poslije isao sa lijeve strane kada ste na pocetnoj facebooka napravi reklamu, i tu sam onda izabrao publiku kojoj ce se prikazivati nakon cega sam odabrao opciju ukpni budjet dozivotno, dakle nisam isao ono po danu vec upisao 10 dolara i tamo mi je nastimalo da relama traje do 8.11. pa ce valjda oni to rasporediti po danima…

Kasnije pored toga sto sam zaustavio onu reklamu po danu da skida 10 dolara u “Ads Manager-u” je bila i dalje ukljucena, tu sam je sada obrisao i ostavio samo ovu reklamu.

Ovako to sada trenutno izgleda. A ono sto mene zanima je na sta trebam obratiti paznju da nastimam sve kako treba da mi ne skida vise novca od onog sto ja zelim, jer ako ostavim ono po danu… mislim da bi to islo dok god imam novca na racunu?

I za koliko se obicno pocne prikazivati reklama, posto za sada nista ne skida.

Hvala za svaki savjet :slight_smile:

Evo jos slika za ove oglase sto sam odmah obrisao nakon kreiranja:

Hoce li mi sa paypala i za njih uzeti novac ili ce samo za onaj gore na prvoj slici sto sam ostavio?

Za prvu sliku ti piše “doživotno”, što znači da će ti skinuti najviše $10 za taj oglas. Na donjoj slici budžet je postavljen na $10 dnevno, dakle toliko će ti maksimum skidati dnevno… Ako se FB ne može naplatiti, on će automatski zaustaviti sve oglase nakon prvog neuspjelog pokušaja naplate.

Oglase prvo trebaju odobriti FB ads manageri, što obično bude unutar 24 sata. Dobit ćeš obavijest (notification).

To sam i ja shvatio, a ono sto me zanima sa donje slike… posto sam ta dva oglasa sto skidaju dnevno po 10 dolara obrisao, da li ce i za njih skinuti jer su kreirani vec ili nece posto sam ih odmah obrisao?

Na email sam dobio obavjestenje da je reklama odobrena, ali i dalje je ne prikazuje?

Da ne otvaram novu temu…
Facebook stranica Sportske novosti jučer je imala 108k članova (Google cache 17 Dec 2013 05:23:53 GMT), a sad ima blizu 244k.
Wtf :confused: jel kuži netko šta se ovdje dogodilo? Šta su uradili?

Meni se dogodilo da sam pustio FB kampanju i bug koji je Facebook imao mi donijelo za 15 eura 17k lajkova s tim da su me kontaktirali i pitali da li želim da ih maknu ili da ostanu.

Još najbolje da im kažeš da ih maknu, haha :stuck_out_tongue: