Pokretanje novog sajta - Pomoć znalci

Pokrenuo bih web stranicu na osnovu onog što imam, na osnovu sadržaja kojeg djelim na facebook stranicama. Nisam to 100% odlučio, samo mislim da je naj učinkovitije… čitamo dalje…

Facebook stranice
**Sadržaj stranica i opis **

Uglavnom slike ženskih, zgodne cure, najljepše cure itd… na stranicama ima najviše grubo rečeno napaljenika koji gledaju, lajkaju, komentiraju slike, no takav je i sadržaj - što drugo će biti.

 • Imam nekoliko fb stranica, a broje se od nekih +500.000 lajkova
 • Stranice su veoma akivne
 • Lajkovi dolaze sa cijelog balkana, tu i tamo po koji stranac, niti jedan lajk nije kupljen.

ISKUSTVA

 • Prije nekih godinu dana pokrenuo sam nekakav chat na kojem je dnevno bilo 6 000 - 10 000 pregleda, s tim da sam tada imao sve skupa nekih 200 000 lajkova i ne toliku aktivnost kao sada ( na fb stranicama ). Preko adsensea sam udarao 7 - 15 € dnevno, s tim da je ta stranica gdje je bio chat bilo samo one page, a sa lijeve strane banner 160x600 i bottom 728x90.

 • Također prije nekih godinu dana imao sam sajt za slike, zvao se ljepotice, ne sijecam se kako je to propalo ni kakva je bila zarada.

PITANJA

 1. Mislite li da bi u startu trebalo krenuti sa stranim sadržajem na stranicama?
 2. Kakvu stranicu pokrenuti? Sa nekakvim slikama kao što se objavljuje, samo to prebaciti na sajt ili što drugo?
 3. Mislite li da bi bilo pametno pokrenuti adult sajt i ima li tu kruha? Znam da postoji tema tu negdje, pročitati ću je nakon ovog što napišem, ali volio bi da mi netko komentira sa adultom - direktno na ovaj moj post i sklopivši ovo što imam, uzevši u obzir da je to facebook i da nije pametno oglašavati adult preko facebooka ( ili možda to i nije prevelik problem) ?
 4. Mislite li da bi bilo dobro se vratiti na chat, a ispod chata odrađivati sve što sam naveo u komentarima.
 5. Pitam vas što mislite o svemu ovom? Imate li kakvu ideju što odraditi?
 6. Mislite li da bi bilo dobro se okreniti amazon affilateu, uz slike ženskih prodavati nekakvu robu ili što već …

Nisam nešto iskusan sa svim ovim, vidim da vi svašta radite pa vjerujem da ćete imati dobre komentare.

Sve zahvale unaprijed na izgubljenom vremenu, provedenog čitanjem ovog posta.

Lijepi pozdrav, Ivan.

Moje misljenje je da bi fb stranica i ostale social stranice trebale da budu podrska web sajtu a ne obratno. Osim ukoliko nije neka ultra popularna milionska fb stranica takav sajt je definitvno osudjen na propast sto se moze videti iz niz primera…

1 Like

Mislite li da bi u startu trebalo krenuti sa stranim sadržajem na stranicama?
Da, enelske stranice imaju USA publiku, a to je publika koja najvise trosi online. Drugim rijecima zarada ce ti biti 10x a i vise.

Kakvu stranicu pokrenuti? Sa nekakvim slikama kao što se objavljuje, samo to prebaciti na sajt ili što drugo?
Za strano trziste ovakvih stranica ima ne miljon nego miljardu i mislim da jos jedan site ce se tesko probiti. A za domacu publiku mozda ima smisla, ali citaj odgovor na prvo pitanje.

Mislite li da bi bilo pametno pokrenuti adult sajt i ima li tu kruha? Znam da postoji tema tu negdje, pročitati ću je nakon ovog što napišem, ali volio bi da mi netko komentira sa adultom - direktno na ovaj moj post i sklopivši ovo što imam, uzevši u obzir da je to facebook i da nije pametno oglašavati adult preko facebooka ( ili možda to i nije prevelik problem) ?
Adult site i ta nicha kompletno ima jako puno konkurencije, dali se isplati, naravno da se isplati, no ovisi o tipu sitea, ako su slike ti moras imati prava na te slike, znaci zakonska regulativa ce te mozda zakociti. Facebbok kao i svi drugi public pagevi nevole pornografiju da se povezuje s njima.

Mislite li da bi bilo dobro se vratiti na chat, a ispod chata odrađivati sve što sam naveo u komentarima.
Pitam vas što mislite o svemu ovom? Imate li kakvu ideju što odraditi?
Mislite li da bi bilo dobro se okreniti amazon affilateu, uz slike ženskih prodavati nekakvu robu ili što već …

Amazon affiliate je jako lak, samo ti treba dobar keyword, artikli i po mogucnosti website koji odstupa od drugih i to je to. No i amazon affiliate ima svoje probleme, kako dici lovu, postotak koji placas kod podizanja love…

Adsense site je slicna stvar samo Google vise ne palca ni priblizno kako je placao prije 10 godina.

1 Like

Hvala na lijepom sastavljenom odgovoru, još ne znam što ću. Čekam dalje komentare.

Sorry sto se ovako ubacujem u temu ali moram pitat, kako mislis problemi sa podizanjem novca? mislio sam da je jednostavno koristeci payoneer.

Pa, da, nemaju svi payoneer pa su to dodatni troskovi. Pa tko to koristi nek napise koliko kosta transfer sa Amazona na Payoneer pa sa Pyaoneera na banku?