Pomoć molim - Entity Framework + MySQL

Pozdrav svima,

imam situaciju da radim WinForms aplikaciju (C#). MySQL baza se nalazi na serveru. Trenutno ostvarujem konekciju s bazom no išao sam preko DB First modela. Pokušavao sam nakon toga kreirati bazu korištenjem Code-First modela i nikako mi ne uspijeva. Uspijem ostvariti konekciju sa serverom ali me dalje odbija i ne nudi mi mogućnost kreiranja baze. Zatim sam sam kreirao bazu pa pokušao da EF makar kreira tablice no ni to ne prolazi.

Javlja se greška da tablica u koju pokušavam dodati podatke ne postoji (što je točno, no EF bi trebao kreirati tu tablicu). Kada sam isto pokušao s MSSQL bazom na lokalnom SQL serveru sve je ugodno prošlo. Na žalost, s udaljenim serverom i MySQL bazom nikako da proradi pa ako netko ima kakvu ideju ili malo vremena pa se eventualno spoji preko TeamViewera bilo bi sjajno :slight_smile:

  1. dali se na udaljenu MySQL bazu možeš spojiti sa nekim od alata za održavanje baza, npr. MySQL Workbench ili tako nešto slično.

  2. dali se korisnik s kojim se pokušavaš spojiti na udaljeni MySQL server ima privilegije da se spoji na taj udaljeni server.

  3. dali ti korisnik s kojim se pokušavaš spojiti ima sve privilegije za kreiranje tablice.

  4. dali imaš instaliran .net connector za mysql

  5. dali si proba spojiti se na lokalnom računalu na mysql i tu je sve radilo

Pozdrav

@creatifcode Mislim da je ovo 1. problem :slight_smile: Kod 99% hostera to je disejblano … promjenjen je standardni mysql port … i allowano je samo spajati se iz localhosta ili koristenjem ssh tunnela. Avalon, Totohost, Inside … svi to disejblaju a ja ima svima kad radim 100 puta jeb** majku jer sam navikao odmah raditi remote iz Navicat-a. Nikakav workbench ili phpmyadmin ne dolaze u obzir. To su primitivni alati :slight_smile:

UPDATE: sreca pa imam jako malo klijenata (1%) koji imaju negdje drugdje hosting izvan mojih servera :slight_smile: