Pomoć oko kupovine dedicated servera

Pozdrav,

Kupujem dedi server, ali trebala bi mi vaša pomoć. Imam par stranica znači sve ukupno bi gurale oko 150-200k uv posjeta dnevno. Interesuje me da može podnijeti sve ukupno možda 2-3k online ljudi. Sve su wordpress stranice, ništa pretrpano pluginima i ostalo :slight_smile:
Gledao sam razne ponude ali pošto sam prije koristio vps kod Contaba bio sam zadovoljan.
Gledao sam paket kod njih neki srednji 80 evra, a sa dodacima bi me izašlo 112 evra mjesečno :smile:
Interesuje me da li je ovo dovoljno za moje potrebe?
Ove su konfiguracije u pitanju:

Intel Core i7 3930K or 4930K
(6 x 3.20 GHz) or (6 x 3.40 GHz)
64 GB RAM
256 GB SSD (Samsung 830/840 Pro)
3000 GB hard disk
1 Gbit/s port
65.535 v6 IP addresses + 1 additional
Centos 6.6
Kontrolni panel: Webmin + LAMP

Da li imate da ponudite neku bolju opciju koja bi bila jeftinija ili stabilnija?
Hvala unaprijed!

Za server su najbolji Xeon procesori…

https://www.ovh.ie/dedicated_servers/hosting/ €79.99

Bez controlnog panela i LEMP.

Ovo je preogroman overkill.

Za te potrebe, evo DigitalOcean setup slican kako sam sebi slozio:
5$ droplet - primarni load balancer
10$ droplet - backup load balancer + monitoring toolovi
Floating IP pokazuje na primarni load balancer, i switcha se na backup ukoliko primarni zakaze.
Balanceri pokazuju na dva identicna web servera s varnishom:
2 x 20$ droplet - varnish, nginx, wordpress
Spajaju se na zajednicku bazu 1x10$ droplet (ako se svakako zeli izbjec single point of failure, moze se dodat jos jedna replika).

Ukupno 65$ misecno, a dobijes puno vise od tog dedicated servera u vidu redudancije servera. Uz varnish bez muke odradis taj promet, i kasnije je stvar puuuuno lakse skalirat.

Bjezi od dedicated servera. Vec sam puno puta pisao na ovom forumu zasto. Cloud i virtualizacija je buducnost. Puno sigurnije, brze, stabilnije i skalabilnije. Ako trebas misljenja i pomoc pri odabiru, javi se na PM. Ne zato jer ja imam firmu koja nudi navedeno, vec jer tako kaze struka da su dedicated serveri “stara tehnologija” i sve se vise odbacuju od strane hosting tvrtki.

Da li je neko koristio usluge dedi servera na Contabu, da li je potrebno slanje kopije licne, kartice i ostalih podataka?

Koristio sam njihov VPS, nije trebalo slati podatke te, ne znam mozda je za dedi potrebno?

http://www.server4you.com/dedicated-server/proserver

Plesk uključen u cijenu.

Ne bih se slozio, odnosno to ima poantu ako imas svoj DC i svoju opremu da mozes kontrolirati sto ti hostovi(dedicated serveri jel) i switchevi rade. A na shared hostingu koji imas na VPS-ovima to ne mozes vec imas samo jos jedan layer na kojem mogu nastati problemi, a to je VPS od nekog drugog kupca koji se nalazi na istom hostingu na kojem je i tvoj VPS ubija ispod host pa to svi onda osjete. Na dediju imas svoje resurse i eventualni problem moze nastati od sheranog accounta jer se dijeli ista ip adresa (provaljena joomla, poslato spama i zavrseno na RBL-u). A dedicated serveri ne rikavaju bas, pogotovo ako uzmes kod provjerenog providera, a prema tipu CPU lako vidis koliko je star server koji unajmljujes… Tako da je ta prica li-la, a i jos uvijek osim ovih najvecih hostera u hr tesko da si ko moze priustiti kolokaciju nekoliko dedi servera u HR zajedno sa storageom i backupom pa da to sve vrati nudeci usluge hostinga za 100kn godisnje malom i prenatrpanom HR trzistu… Na nedavnom primjeru vidimo da se moze i kod najveceg hostera dogoditi da VPS radi slabo (ne sjecam se imena korisnika na forumu, bilo je nedavno u jednom postu)…

@in4hr To kaže kategorija resellera. Bez PM-a :smile:
Šalu na stranu: ako nemaš vlastitu infrastrukturu (a nemaš, što je očito), to što ti radiš je najbolja moguća opcija. Inače usluga najma dediciranog servera (managed ili unmanaged, svejedno je) i to za ozbiljne IT kompanije uopće nebi niti postojala.
@serverlab potpisujem sve navedeno.

svi ti oblaci moraju radit na nekom fizickom serveru :stuck_out_tongue:

sad dal ce neko koristit obicni centos ili cloudlinux to je stvar izbora

@bc2 krivo govoris. Procitaj malo tematiku virtualizacije i clouda opcenito, nacin na koji infrastruktura radi. To nema veze s CloudLinux OS-om.

@ControlEng kad ti crkne disk na dedicated serveru, ram i sl. kad budes psovao, ljutio se, imao downtime od minimalno pola sata-sat dok to ne slozis, sjetit ces me se :slight_smile:

@serverlab djelomicno se slazem, no u HR se ne isplati imati vlastitu infrastrukturu osim ako nemas ogroman broj korisnika. Support, konekcija, hardware, sve to kosta. Ja se iskreno nikad nebih zajebavao s time, imao u podsvjesti brigu o serverma, hoce crknuti disk, ram, cpu … oce se pregrijavati … imati konstantnu vlagu, temp u datacentru, backup agregate, multi ISP lines i ostala sranja. Zasto VPS radi slabo? Neznam jel to bio managed ili unmanaged VPS … no za svaku namjenu servisi VPSa se drugacije konfiguriraju. Tu se bas ne moze kriviti hoster. Ili je kriv korisnik sto nije znao konfigurirati unamanged VPS, ili je bila greska u konfiguraciji VPSa ako je bio managed. A zna se sto je osnovna managed usluga a sto specijalna konfiguracija i koliko kosta takav support po satu. Jedino ako je na tom hosteru VPS imao ogroman downtime. Neznam o cemu je rijec, no ovako prosto se ne moze reci da neki hoster ne valja ako VPS eto “slabo” radi :slight_smile: Puno je tu definicija sto je tu “slabo”.

1 Like

Jes, to sam i rekao :smiley:

Ili ono na sto sam mislio, a to je da je host oversellan ili cjiela virtualizacijska platforma pa ces onda to osjetiti na VPS-u, a tu se onda ne moze nista jer nema pristupa virtualizijaciji i hostovima… :smiley:

Svakog tjedna bar 1-2 diska zablješte orange :smile:
Na svu sreću, pametni inovatori su već odavno izmislili hot-swappable tehnologiju, tako da niti jedan korisnik to nikad nije osjetio, niti na razini 1 ms. Što misliš da tvoja ‘cloud’ platforma nema diskove? Memorija - u godini dana od svih servera koje imamo otkaže u prosjeku jedan modul. Ako je oprema smještena u kontroliranim uvjetima (a naša je) i ako se koristi kvalitetna memorija to ne ide baš tako. I da, u slučaju izmjene memorijskog modula downtime <5 min.

Ova tema se opet pretvorila u trollanje. Pomozimo čovjeku da odabere server.
@Jok3r samo naprijed, to je dobra i povoljna ponuda. Ne šalji mi PM, mi smo skuplji :smile:

1 Like

Kazes da se tema pretvorila u trolanje i onda trolas covjeka i kazes mu da je to dobra i povoljna ponuda. Pa daj mu reci istu, da ce kupiti macka u vreci i da mu taj VPS nece raditi nsita bolje nego Shared kod nekog ozbiljnog shared prodavaca. Pa covjek placa 80$ mjesecno da mu na papiru pise da ima 8 cores i 40 rama, i 800GB SSD diska (lol) a u biti nista od toga nema…

1 Like

U tomu i je poanta.
Ako napravimo malo marketinga i ponudimo 50% popusta članovima Foruma - ne valja! Ako kažemo da uzme ponudu i da smo skuplji - opet ne valja!
Ono što ja znam i za što moja tvrtka i ja osobno jamčimo su sljedeće: naši resursi su uvijek dedicirani! Ako naručite virtualku s 100 GB SSD, 4 jezgre Xeon procesora i 4 GB RAM to ćete i dobiti. Koristili Vi 1% ili 99% resursa to je Vaša stvar. Tako smo koncipirani i tako funkcioniramo. Tolerancija na overselling 0%.

1 Like

Uzeo sam kod contaba vps ( znam naravno da nisam dobio ni pola od toga)
Ali nisam imao vremena za slanje podataka i ostalih podataka.
Ovaj vps mi je na mjesec dva
Kasnije cu uzeti dedi za mjesec dva
A shared vise bikad ne bih uzimao
Hvala svima :slight_smile: