Pomoć oko tabela i php-a

Pozdrav, ne znam da li ima slična tema na forumu ako ima izvinjavam se.
Početnik sam u php-u i počeo sam raditi jednu manju web aplikaciju. Aplikacija treba da omogući bilježenje prisustva članova na treningu. Naime u bazi imam tabele Clanovi, Treninzi i Prisustva. Tabela Prisustva povezuje tabelu Clanove i Treninzi i sadrzi polja ClanID, TreningID, prisustvo i biljeska. Sada želim da na jednoj formi kada se izabere grupa odredjenih clanova ti clanovi se izlistaju u html tabeli (prezime , ime koji su iz tabele Clanovi) ali ta tabela ima i dvije nove kolone koje sadrze Textfield i Checkbox kontrolu u koje se redom unosi biljeska i prisustvo za člana.
Sada ne znam kako da uzmem ove podatke iz te izlistane tabele smjestm ih u php varijable koje cu koristiti za INSERT u tabelu prisustva. Bio bih veoma zahvalan ako mi neko moze detaljnije objasniti. Da li je bolje koristiti objektno orjentirani pristup ili se to moze nekako drugacije i efikasnije odraditi bez pisanja klasa ? Unaprijed hvala :smiley:

Staviš u formular te textfieldove i checkboxove, i nakon toga pristupaš polju $_POST, vidi print_r($_POST) kao i kod svakog drugog formulara.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja