Pomoc oko upada na vps

Pomozite mi… Napravio sam demo server i na fb mi jedan posalje slike kako mi je ishakovao kontrol panel masine i usao u ftp ja sam izbrisao server i promenio sifre sreca nije brisao modove ili tako nesto slicno…
Do cega je to da tako upadne moj VPS oma ddos zastitu kupljen kod arene hosting…
Molim vas da mi pomognete kako da zastitim da mi ne upadaju PREKO SERVERA u masinu i da mi ne hack lozinku… :smile:

HAHAHA, ddos ti nema veze s upadima.

Ovak na prvu mi se cini da je ovo bezveze post, spam. Ali ako kojim slucajem nije onda je komican.

Nemoguce je upasti u server osim ako osoba koja te je hakovala nije extra sposobna ili je server totalno krivo podesen.
znaci ovo drugo, jer da je osoba sposobna, nebi ona hakovala tamo neki bezvezni XY server, jer sposobni ljudi rade pametne stvari a ne nebuloze i bedastoce.

Znaci server je krivo podesen ili jos gore tvoje sifre su vidljive javnosti… A koliko vidim iz gore procitanog posta da ti nemas pojma, onda preporucam da kontaktiras tvrtku koja ti je prodala hosting. A ako je VPS unmanaged onda nemam komentar…

Dadaas ti je sve rekao. Samo da pridodam, napravio si demo server i onda si preko ftp-a obrisao server? Sto ti to znaci? Onda si nakon sto si obrisao server(valjda web?) promijenio sifre, ali nije obrisao modove(kakve modove?) Koji kontrolni panel btw?
Prema napisanom, odrzavanje servera ti je potpuna nepoznanica tako da ako se radi o ozbiljnom poslu, uzmi nekog da ti odrzava taj server. Javi se ili postojecem hosteru ili nama na PM.

Što ne znaš ne diraš. Ili nauči više o tome ili se ne bavi time. Šta si ti nama sada napisao? (“Šta je pisac htio da kaže?”).

Imaš server, OK! Da napišeš nešto dodatno o serveru? Osim gdje je kupljen…

Kakve modove? Šta slično?

DDOS je preopterećivanje mreže da bi se zaustavio “legitimni” promet, a ne da se ukrade tvoja šifra.

Kako da ti pomognemo kada nemamo nikakvih informacija, nikakvih logova, niti pristupu serveru, niti šta si radio?

EVO TI POMOĆ:

Izbriši sve, sve ponovo digni. Uđi u CP i kreiraj novi hosting, postavi koliko resursa hoćeš da koristi i postavi ga online. Nemoj stavljat’ šifru svoje prve simpatije, svog prijatelja, svoje škole, svoje ljubavnice, ljubavnika, već kompleksnu šifru koju ćeš zapamtiti, i ne sačuvati je u .txt na svom računaru, već u svom mozgu.

Nemoj koristiti root account ukoliko nemaš potrebe da bi mijenjao nešto na svom hostingu koji si kreirao, već koristio podatk koje si koristio kreirajući novi account.

Provjeravaj logove… Na kraju krajeva, provjeri i skriptu koju koristiš.

Niste vi lepo shvatili slusajte ja imam hosting VPS izdajem cs i samp napravio sam demo server neko je preko tog demo servera upao na moj ftp i cpanel ali ne znam kako pitao sam iz hosta ove oni kazu da treba da se to zastiti da ne upadaju preko servera…

A sto se tice modova imam samo pub cw i samp do defaultu oni su sredili masinu jer je setup free nemam ja problema sa tim imam zbog ovog stp mi uapdaju

Zato i je setup free… Bolje da si platio setup pa sad nebi ulazili gdje hocu.

Pa oni su rekli da su lepo sredili samo treba da zastita dodatno da se ubaci da li bi ste mi vi pomogli da ubacim

Ahh gle, ja nemam pojma o cemu i kakvoj zastiti ti pricas. kada se server slaze onda se treba sloziti zastita. znam da mnogi to ne rade nego samo instaliraju OS i boli njih john. A ti vjerojatno palcas njih da ti odrzavaju server koji u pocetku nisu slozili kak treba.

moj savjet je da odes nekamo drugamo ili palcaj duplo, njima da broje zjake i nekome sa strane da radi posao…

Nekome je jako dosadno očito.
Sadržaj kao i tema nemaju veze sa zdravom pameti.

Ma vi cete meni da pricate o pameti odlican sam bio djak u srednju i sve ja nisam glup ja samo kazem kako mi je taj rekao iz arene hosting da trwbaju da se zastite serveri on mi je rekao da moram da promenim port i terminal sta to znaci ?

To zanci da netko mora da radi na serveru, ako ti njega placas da radi onda nek on radi, a mozes ti njega palcati da broji zjake pa nadji nekog tu an forumu da ti to sredi ili iams negdje na freelancerima da ti to srede. Mogu ti i ja ali sam trenutno zauzet a i ovak na oko prica mi je sumnjiva… ocu rec kao treba da se zastiti port i terminal (predpostavljam portove u firewal i SSH acess preko keya) a onda ce se ispostaviti da je cijeli server open public beta…

Pa da vidi spominjao je taj i firewal kaze to da se sredi ajde vidi ti to da mi sredis ako hoces ?

To ti je dosta posla a ja nemam vremena jer sad selim host an host i jos popravljam jedan host i nemam vremena (plus sam obecao udrugi kopriva da pomognem s stranicom ako bude trebalo) i tak…

Ali nadjes nekog ovdje mzda ti tko pomogne, ili odi na freelance pa plati nekom… (ali ti to vec si paltio kod tog hosta, jel to neki ultra mega cheap host?)

@serverlab to su ti klinci koji pod pojmom ‘server’ ili ‘SRW’ kako se vole izraziti podrazumijevaju game servere podignute u vlastitoj režiji. Prosjek 13-15 godina (neka @CIRA ne zamjeri), predstavljaju se kao ‘tvrtka’ pri registraciji na naše shopove a pod ‘naziv tvrtke’ upisuju ime ‘klana’ koji by the way mijenjaju svako malo.

2 Likeova

Ovako da se zna ja imam 17 godina na leto 18 punoletstvo ako hoce neko da mi pomogne da sredim ovo jer je ozbiljno preko servera mi ulaze :confused:

Hahahahahah dobra tema za zabavu, ime klana kao ime firme :blush:

Zadnji put pitam da li hoce neko da mi pokaze kako da zastitim server i da ne mogu da mi preko njega upadaju u VPS i u FTP ?

Mnogo kulturan momak, nema sta.

Ja pitam ko hoce da mi pomogne da resim ovaj problem ko hoce … Nikom ne zelim lose a i ne vidim da sam nesto lose pisao pa da bas moju temu mrzite …

Nema tu nikakve mržnje ali upisi su ti takvi da ih niti Vuk Karadžić ne bi shvatio.
To nije pozivanje na gramatičke i pravopisne greške, već na nekakvo minimalno ispravno pisanje
da ostali članovi mogu pročitati i razumijeti pročitano.

Zbog ovih “da, da, da” meni je prva pomisao bila da netko trola.