Moze li neko da mi objasni kako da napravimformu u kojoj cu slelektovati desetak slika iz svog racunara i klikom najednodugme ih uploudovati? Evo mog koda:
Ovako mogu dodati jednu po jednu sliku i to funkcionise bas kako meni treba,samo sto bih ja da selektujem jedno desetak slika pa da se mogu dodati sveodjednom a ne jednu po jednu.Jel meze neko da pomogne?
Uh gledam ovo preko fona,ne razumem bas najbolje posto sam pocetnik,tj. tek ucim PHP al probacu cim stignem kuci!Hvala u svakom slucaju na savetu,pokuscu da ga realizujem.
Pozz!
Uh gledam ovo preko fona,ne razumem bas najbolje posto sam pocetnik,tj. tek ucim PHP al probacu cim stignem kuci!Hvala u svakom slucaju na savetu,pokuscu da ga realizujem.
Pozz!
Hvala puno,mislim da je to ono sto mi treba,isprobacu cim dodjem sā posla.Samo jos nesto,ovu formu znam gde da smestim (u index.php) a gde da stavim ovu petlju na vrh na vrh upload_file.php fajla iliā¦?
for, iz ovog primjera stavis iznad toga sto radis za jedan file
kraj } stavis na kraj toga
i samo izmjenis⦠gdje imas tipa $_FILES[āfileā][ānameā] stavis da pise, kao u primjeru $_FILES[āfileā][ānameā][$i]
A joj sad si me zbunio skroz.To za $i sam razumeo ali ovo oko petlje nisam bas najbolje a nije mi tu laptop da probam.Aj ako ti nije tesko i ako ti ne oduzima puno vremena napisi mi komplean kod kaka izgleda (bar za dve slike) pa cu ja to prosiriti.Molim te pomozi da ne zaglavim opet do 5-6 ujutru!
Hvala ti puno!Proucicu ovo kad stignem kuci,baguje mi fon nesto.Nemas pojma koliku si mi uslugu ucinio,koliko si mi ustedeo vremena i zivaca!I naravno ono sto je najbitnije naucio si me kako se to radi!HVALA PUNO JOS JEDNOM!
Ja sam ga malo prepravio da imam i random name i da mi se putanja upisuje u bazu (valjda samto dobro uradio)
Samo imam jedan problem!Ovim kodom svakoj slici dodeljujem ID.Da li je moguce i kako dodeliti 1 ID za svih 10 slika?Hvala unapred i pozz!!
pa svaka slika ti treba imati svoj id, jer je svaka jedinstvena,
to sto tebi, vjerujem treba, je to da povezes recimo tu āgalerijuā s nekim unosom u baziā¦
bilo da je to vijest, bilo da je āgalerijaā bilo da je bilo sto drugoā¦
ne vidim odakle bi dolazio onda taj id koji bi bio za sve slike isti?
E ovako to je vezano za postavljanje oglasa.Jedan korisnik moze da postavi maksimalno 10 slika,pa sam mislio da mozda mogu da imaju zajednicki ID.Kao sto korisnik ima 1 ID a pod istim ID-om su email,sifra,ime,prezime i tdā¦Mislio sam da povezem ID oglasa sa ID-om slika tj. dal mogu da imaju zajednicki?Ili kako seto vec radi?Mozda sam uradio dobro a mozda i gresim,zato pitam vas za misljenje jer sam pocetnik pa neznam!
Trebao bi to napraviti na nacin da su ti sve slike zapisane u jednu tablicu, i svaka slika ima svoj unique id, ali takodjer ima id oglasa na koji je vezana.
Jesu,sve slike su u jednoj tabeli.A kako da joj dodelim unique ID?I sta to znaci uopste?I kako da ga vezem za ID oglasa?Kazem pocetnik sam pa neznam,svaka pomoc,i svaki savet dobrodosli!
dakle⦠imas taj neki oglas⦠koji si unio u bazuā¦
napravis query koji ti vrati njegov id(dakle id oglasa iz tablice u kojoj su oglasi)
u tablici gdje su ti slike bi trebao imati ovaku strukturu, pojednostavljena, ako ti treba jos polja, dodaj
id_slike naziv_slike id_oglasa
id_slike ti treba biti (big)int i stavis da je autoincreament(sto znaci da se automatski povecava za svaki unos, i tako ce ti svaka slika imati jedinstven broj - id)
naziv_slike je recimo taj generirani naslov -varchar 150
id_oglasa je id oglasa u tablici gdje su ti oglasi, polje stavis da isto kao sto je id u toj tablici, vjerojatno int
i onda kad unosis sliku u bazu, trebas unijeti samo naziv slike i id_oglasa, id_slike se automatski dodjeliā¦