Pomoc, problem sa php-om

Postovanje svima,

Imam problem, prvi dio koda do if($char == ‘-’) radi odlicno, odnosno sabira ili oduzima i informacije zapisuje u bazu. Kod od if($char == ‘-’) bi trebao da svaku negativnu operaciju tj svaki put kad se oduzima neki broj da to u pozitivnom broju registruje u bazu u broj1. Medjutim, nista se ne desava, da li neko zna gdje je problem u kodu ?

Ukljuci: “error_reporting(E_ALL | E_STRICT)”.

Koju gresku imas?
Stavi HTML kod iz kojeg pozivas tu skriptu.

Notice: Undefined variable: rezultat1 in C:\xampp\htdocs\test\azuriraj.php on line 40

Html kod iz kojeg pozivam je sljedeci:

Da napomenem, greska je samo u slucaju ako izaberem funkciju sabiranje, u koliko izaberem oduzimanje greske nema, krajnji rezultat je Greska i podatak nije napisan u bazu.

Jel ovo napravljeno sa echo funkcijom? Jer ako nije, nece ti bas radit kako ocekujes.

pa naravno da mu je rezultat1 undefined ako ne ide oduzimanje

if($char == '-') 

{ 
    $sql1 = "UPDATE `podatci` SET `broj1` = `broj1` + " . (int) 
$_POST['var'] . " WHERE `broj_id` = '" . 
mysql_real_escape_string($_POST['broj_id']);
$rezultat1 = mysql_query( $sql1 ); 
}  

njemu treba i kod za zbrajanje, sad što on točno radi…

Postovanje,

Evo pojasnicu zasta sluzi koji dio koda. Kod sluzi za inventar. Naprimjer u pretragu ukucam neki proizvod naprimjer kruh i onda dobijem o njemu osnovne informacije tj koliko je jos ostalo. U formu koja je ispod upisem broj koji zelim oduzet ili sabrat u zavisnosti da li je taj kruh prodan ili je kupjen i nakon toga kliknem na azuriraj.

U kodu ispod u zavisnosti od izabrane funkcije u tabeli podatci u koloni broj dolazi do sabiranje ili oduzimanja i to radi savrseno.

Sljedeci dio koda trebo bi da sve operacije oduzimanja koju koristim kad je nesto prodato sabere i smjesti u istu tabelu podatci ali u broj1, tako bi ja znao koliko je nekih artikala prodato u nekom odredjenom periodu. Medjutim, on u kolonu broj1 ne radi nikakav insert, znali neko mozda i zasto ? Ovo ispod je taj dio koda…

Unaprijed hvala svima na trudu


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja