Ponuda za programere, misljenja?

Bok ljudi, sto kazete na ovu ponudu? Budite realni i fer prema meni i recite mi iskreno misljenje i neke greske, prednosti, koje postoje… da li bi netko od vas pristao na ovo i zašto bi/ne bi?

Pozdrav!

Tražim 4 slobodna backend programera i jednog frontenda, za odraditi projekt cca. 20 dana
*50kn/h *
Extra money → dodatnih 100% od zarađenog.
LOKACIJA: Zagreb
DODATNO: nakon odrađenog posla ide extra lova + moguće zaposlenje u firmi, prvi ste na listi. Ukoliko je vaš posao koštao 20 000kn, firma vam isplaćuje 40 000kn.
Prednost imaju svi koji su završili FER, FOI i sl.
Potrebno: PHP, jQuery - > NAJVIŠA razina znanja.
U inbox mi pošaljite C/V, a sve se odvija preko ugovora i u uredu, Zagreb.
*RADNO VRIJEME: dogovoramo dodatno, prema vašim mogućnostima. *

Općenito: isplata ide nakon odrađenog posla, ukoliko firma uprihodi prvi mjesec 20 000kn, vama ide automatski 40% i tako dok ne isplatite svojih “40 000kn”
*Svaki mjesec ide kamata od 5%, a vi se vežete za račun firme dok se ne isplatite. *

Ocke je ako satnica ide odmah a bonus po zaradi firme…u suprotnom ima previse propalih projekata, pa je rizik prevelik. Tako da bi puno ovisilo i kakav je projekt…i opet ako je potencijalan, bonus bi trebao biti veci. Ovako s bonusom ispadne satnica 100kn, a moguce je imati takvu satnicu bez ikakvog preuzimanja rizika.!

Sve ide po zaradi firme, da, 100kn/h ispada jeli, ali ima opcija i stalnog zaposlenja. Projekt je potencijalan, ne zato sto ja kazem, vec sto su pohvalili mnogi, poznati i veliki. Posla ima nekih 20 dana. Plus, tu je kamata, tako da Vam je dobro što ide kamata i to što ste se vezali za račun. Meni je u cilju da ovo uspije, tako da nema tu nekog veliko rizika. Sve je razrađeno, samo je potrebno odraditi sustav. Ako ti možeš negdje naći posao za 100kn/h, nadji.

Ekšuali odbio sam par puta poslove od 100kn/h :stuck_out_tongue:

Ne kažem da je lako naći posao od 100kn/h …ali je moguće, pogotovo iskusnim programerima… na koje, kako se čini, ciljaš.

Koliko zaista trebaš kvalitetne programere… sve ovisi i o kompleksnosti tog posla, možda je izi-pizi, možda nije. Nemoguće na pamet reći…stoga me zanima i od kuda procjena da je to posao za 20 dana za 5 programera?
Zadaci koji su puno kraći (cca 30 sati posla) i koji se tiču jedne osobe…i to osobe koja je već prošla kroz takav sličan zadatak…opet ta ista osoba može lako fulati ±10 sati koliko će joj trebati. (Samo jedna “sitnica” koja se neočekivano pojavi putem, može komotno uzeti dan)
Što je više zadataka u pitanju…i više osoba koje rade na projektu…težina procjene se multiplicira.
A sve se još višestruko multiplicira ako netko procjenjuje vrijeme tko nije u glavi tih programera i nema pojma koliko su oni sposobni. Jer po sposobnosti programer vs programer mogu biti ko Janica Kostelić vs ja koji sam skijao triput. I onda se vratimo na početak priče: oni programeri koji znaju da znaju i očekuju da budu plaćeni…a i iz te perspektive satnica od 100kn i nije nešto ako se uz tih 100kn mora snositi nekakav rizik uspješnosti projekta.

Moj stav:
-ako postoji dobar projekt koji će biti money maker
-ako treba kvalitetna radna snaga
-ako se nema početnog kapitala da se unaprijed plati za zadani posao i pozdravi po završetku posla. (Što i nije dobra opcija u ovakvom poslu, jer uvijek će nešto trebati…treba imati motiviranu radnu snagu konstantno uz sebe koja može brzo doskočiti problemima i potrebama koje se stvaraju putem)

=> onda treba privući programere isljučivo kvalitetom tog projekta. A ako je projekt zaista kvalitetan, novce nije ni potrebno postavljati u pitanje…svatko će biti zadovoljan s komadom postotka projekta (ako je projekt obečavajući) A ako već riskira svoje vrijeme, onda će se usuditi riskirati samo za malo podeblju satnicu (koja je zapravo ekvivalent komadu postotka)

A ako si ti tako uvjeren da će biti love nakon odrađenog posla i misliš da nitko ništa u cijeloj priči ne riskira…onda fino digneš kredit, platiš sve i ubereš lovu na kraju. Simple as that. Ili posudiš novce od nekoga svoga…jer ako ti netko tvoj ne vjeruje, zašto bi ti nepoznati programeri vjerovali??

Suma sumaru, možeš privući programere, na ovaj način da snose rizik, isključivo projektom u kojem će se oni pronaći i za koji će htjeti guliti i u koji će vjerovati. Tako da ih moraš i tražiti sa idejom projekta, a ne sa postavkama ove teme u čemu nema nikakve naročito zanimljive ponude. Jer gore si rekao sve, osim onoga glavnoga!!

a) “isplata ide nakon odrađenog posla”

ili b) “isplata ide nakon odrađenog posla, ukoliko firma uprihodi prvi mjesec 20 000kn”

?

Ovo ti je ključan detalj, iskusni programeri već imaju posao. Za freelancere ti po ovome treba 40 000 kuna, rijetko tko će pristati na “majkemi”

Da bi programeri pristali na posao morat ćeš im pokazati o kojem je poslu riječ - a pretpostavljam da je riječ o ideji koja ne smije vidjeti svjetlo dana prije nego bude u potpunosti realizirana?

Zašto davati 80 000 kuna (rad + provizija) ako možeš samo njima isplatiti rad?

1 Like

5 programera za 20 dana posla? Zasto ne jedan ili max dva programera? 5 programera nije 5 puta brze od jednog. Izgubit ce 10 dana samo na komunikaciju, dogovaranje i svađanje ciji je stack bolji za dani problem. Sve te novce daj jednom kvalitetnom, bez obecanja o stalnom zaposljavanju jer takav programer vec ima posa. Neka taj jedan odluci sam zeli li jos nekoga povuc sa sobom (treba li mu pomoc i kakvog tipa) i neka ga plati od svog dijela. Poprilicno sam siguran da ces tako dobit i brze i bolje rjesenje, nego da sam dovuces 5 stranaca za misec dana posla.

Drugi bitan problem je to sto su ti vec rekli - kvalitetni ljudi su zaposleni i nije im privlacna “mogucnost zaposlenja” ni rad u tvom uredu. Ovakav oglas ce privuc neznalice.

Ovaj dio za postotnu isplatu nakon zarade nije najprivlacnija stvar, ali nije ni novac najbitnija stvar na svijetu onome tko ga ima, tako da mozda i nije grozan minus ako je projekt zanimljiv sam po sebi.

1 Like

Project Manager Is A Person Who Thinks Nine Women Can Deliver A Baby In One Month. :smiley:

2 Likeova

Bas htedoh reci to oko procene kako moze da bude vrlo opasno ako je radi osoba koja nije i sama to prosla kroz licno iskustvo.
U ovom slucaju php programiranje, ali me mestro67 preduhitrio.
U svakom slucaju ko ima vremena nek procita:
The Mythical Man-Month knjigu od Fred Brooks-a
ili bar baci pogled na:

Ekika super ste, i sa svim se slažem! nasmija sam se kad je @mestro67 rekao da ideja ne smije vidjeti svjetlo dana… Smije, ali nema potrebe da je pišem javno.

Mozete li mi sada konkretno reći:

Što ponuditi dodatno u ovoj mojoj prvoj ponudi, da dajem 100kn/h, to bi bilo u redu? I samo 2 programera. Uzevsi u obzir da se projekt programerima sviđa… Uglavnom, radi se jedan portal za studente, a koji ce biti puno vise od portala. Imam iza sebe dosta već potpisani ugovora sa firmama i surađujem sa TISAK d.d., imam podršku od MZOS-a…

Ovaj projekt bi se odradio preko ugovora i korisnik se veže 100 godina za firmu dok mu se sve ne isplati. Stvar je u tome, ako projekt ne uspije, propala je i firma, ovaj projekt se razvija dobre 4 godine, zadnjih pola godine je realizacija i nadam se da će se ovo ubrzo realizirati. Projekt nije ambiciozan jer ja to kažem, već su to rekli mnogi ( Visoke ličnosti i ustanove)…

Što se tiče kredita, tražio sam od HBOR, Hamag i sl., ali ništa od toga.

Eto neke sitnice, čisto da vidite barem neku ozbiljnost projekta, da ne ispadne da je to teški start-up.

Što ponuditi programerima, uglavnom, otvorio bi svoj uredu u Zagrebu i tamo bi se to sve radilo. Imam neko malo sponzortstvo pa ću moći pokrivati ured i režije. Budite realni i fer prema meni, ako mi ne možete pomoći, molim vas nemojte spuštati vrijednost projekta i nemojte komentirati.

Zivili mi!

Ako je pod a), onda gdje je rizik… Pod b) je točan odgovor.

Moja poanta je bila:
-ako je satnica i od 50kn dobra je (tj. neloša je) …ali da je garantirana
-ako satnica nije garantirana, onda od 100kn nije nikakva …jer je moguće ubrati takvu i garantiranu…

Možda naći neki kompromis, barem nekakvu satnicu garantirati, tj. isplaćivati odmah…ostatak po uspjehu projekta.

A druga poanta je bila:
-ako se ičim vežeš sa uspješnosti projekta…onda sam projekt mora biti u prvom planu izložen pa makar u najkraćim crtama. Sve ostalo dolazi u drugi red iza toga.

Cijeli projekt znaju oni koji se odluče razmisliti da li bi radili, ako im projekt odgovara. Trenutno imam jednog garantiranog.

Stvar je što nisam u mogućnosti plaćati, platio bi.

@ivro jel imas ti radnog iskustva?Jel imas vec posao? Ne znam oko cega se lomis ako nemas posao i nemas nikakvih obaveza ili iskustva.

Nisam skontao da li ti ovdje poslodavac ili programer?

Tko si ti da ti se odgovara na pitanja? Ako nisi skontao, onda ne moraš ni skontati.

edit: Pardon, krivo sam razumio. Ja sam poslodavac.

Koliko sam shvatio ovo je mjesto gdje se stvari mogu pitati.

Iz tvog prvog posta, ja sam shvatio da ti razmatras da prihvatis ponudu za posao pa zbog toga i moja pitanja.

Pardon, krivo sam razumio. Ja sam poslodavac.