Pop-Up Newsletter prozor je los za SEO?

Pozz,
postavio sam newsletter pop-up na sajt i zanima me da li ima los uticaj na seo? Prozor se nece zatvoriti sve dok vi ne kliknete na X, pojavljuje se na svim stranicama.

LP

Bas gledam…super ti je taj newsletter pop-up…web ti je bio totalno bezveze…sve dok nisi postavio taj pop-up!!!

Ima neko pametan?

Mislim da nije loš jer 24.hr ili dnevnik.hr to masovno koriste pa im očito ne škodi. Iako ti popupovi su najveće dno weba, osobno da dođem na nečiju privatnu stranicu i da mi se otvori fullscreen popup iste sekunde odlazim (na ovim velikim portalima ipak ne jer znam da imaju info koji me zanima) -_-

Kad svi počnu bježati s tvog sajta i nabijati bouncerate - da, imat će loš utjecaj.

U principu važnije ti je kako će to utjecati na korisnike. Kažeš, popup se otvara na svakoj stranici? Pa, zamisli kako je tebi na site-ovima na kojima počnu razni popupi iskakati. Bolje ti je staviti newsletter u footer, nego da gnjaviš korisnike. A ono što najviše ne volim je kad se taj popup pojavi za nekih 20-ak sekundi. Taman se ufuram u članak, kad ono pop. Kod takvih uglavnom odmah bježim sa site-a. Ili oni site-ovi kod kojih prvo 10-ak sekundi moram gasiti sve što poiskače lijevo, desno, gore, dolje…

Za sve pop-up koji iskoče, a korisnik nije kliknuo na njega u 90% slučajeva, dobiješ FRED penal od Googla i stranica ti gubi rank. Ako ukloniš pop-up, sajt ti može skočiti i do 10%.

Posebno pravilo za cookie consent, ako iskoči, on ne smije zauzimati više od 30% ekrana.

Oživjeli ste temu staru 9 godina :rofl:

:smile: nisam ni gledao datum, ali i danas je aktualno. Više nego ikad prije. Nekad je to bilo samo na nekim piratskim stranicama, a danas dok poklikam sve što mi se pootvara i na regularnim portalima, izgubim volju za čitanjem. GDPR, notifikacije, newsletter, te ovo te ono. A najgora stvar je meni definitivno kad neswletter popup iskoči za nekih 15-20 sekundi, taman kad se udubim u članak, kad ono plop!!!