Porez na adsense

skupio sam oko 100 eura i sad me zanima kolika su davanja državi od tih sto eura trenuto sam zaposlen dali postoji mogučnost da to prijavim kao honorarni rad odnosno zanima me koja je opcija najbolja i dali postoji mogučnost da platim samo porez a ovo zdrastveno i mirovinsko ne plati jer sam zaposlen.

imam NOVAC - portal za osobne financije - Plaćanje poreza na zaradu iz inozemstva (adsense, affilate i sl.)

hvala

Da ne otvaram novu temu… jel plaća neko porez od vas, zanimaju me ovi koji dobiju novac preko Western Union.

očito da svi koji primaju novac od adsensa stavljaju keš u džep i mudro šute :zidov:

pitanje je do kad će to trajati?

evo nešto novoga:
Ovo trebate znati o drugom dohotku iz inozemstva - Poslovni dnevnik

Imam doma jednu jabuku. Jako je rodna. Dodje susjeda i pita dali si moze malo ubrat, kazem moze. Bere ona i na kraju mi gurne stotku u djep.

Niti amerikanac s tom stotkom neide na poreznu, a kamoli balkanac.

Tako ti je i s adsensom. Sigurno oni koji zaradjuju miljarde i miljune placaju porez, al ti na tih 100 200 300 500 eura netrebas IMO.

Isto kao i adwords. Uredno mi skidaju sa kreditne, nisam još dobio niti jedan račun o transakciji, a imaju i sjedište u Zagrebu. Porez 0 kuna. Sve je to još ivić pašalić, al pitanje do kada.

Kako je to rješeno u EU? kod naših susjeda slovenaca, mađara, talijana?

pozdrav,

vezano za primanja iz inozemstva iz google reklama/adsense/affilate…
pitanje je, uz stalan posao (neto placa oko 6000kn) htio bih dodatno zaraditi na posao preko interneta odnosno novac bi stigao na racun iz inozemstva. taj prihod bi bio oko 7000kn recimo, pa me zanima sto bi bilo najbolje da bude sve ajmo rec legalno, ali opet da se sto manje poreza plati ako je to moguce. dali se mora otvarati firmu ili obrt?

jel mi moze netko nes napisati?! dali mi treba obrt/firma?! ili se moze bez toga prijaviti prihod pa platiti porez? ako da, koja je stopa? recimo da je oko 1000eura mjesecno…

Ne znam zašto se zamarate s tim adsensom, budi sretan dok je ovak. Dok zakon i nije baš definiran, jer da imaju neku osnovu već bi oni svima poslali uplatnice da se plati porez. A to će se sigurno desiti kroz neko skorije vrijeme, jer internet zarada je sve aktualnija.

[quote=“croxxx”]jel mi moze netko nes napisati?! dali mi treba obrt/firma?! ili se moze bez toga prijaviti prihod pa platiti porez? ako da, koja je stopa? recimo da je oko 1000eura mjesecno…[/quote]Sve ti je objašnjeno na datom linku, ako primaš novac kao osoba.

Jedini drugi legalni način da dođeš do novaca je da otvoriš d.o.o. i isplatiš novac kao dobit vlasniku. To bi u principu trebalo biti povoljnije, ali treba izračunati koliko - za to ti treba netko upućeniji.

Sve ostalo su fore gdje kupuješ robu na firmu ili obrt, ali zapravo za sebe. Za takve stvari se trebaš savjetovati s knjigovođom.