Porezi na Youtube zaradu

Iz iskustva - koja je najpovoljnija varijanta za one koji imaju BRUTO prihod na netu od 100t-200t kuna godišnje (firma, obrt ili drugi dohodak)?

Pročitao sam već na stotine postova po raznim forumima oko plaćanja poreza na adsense zaradu, ali nisam baš primjetio da se javljaju ljudi koji zarađuju preko Youtubea. Zarada isto ide preko adsensea, ali mislim da je to ipak drugačije. Svi mi koji zarađujemo tako zarađujemo na audio-vizualnim djelima - a ona se spominju u Zakonu o autorskim djelima - a takva djela imaju porezne olakšice. Npr. ako idete na drugi dohodak, jer ne želite otvoriti firmu ili obrt, imate pravo na 30% umanjenja porezne osnovice (paušalno Vam priznaju troškove). Ja sam postavio pitanje poreznoj oko toga, ali nisu mi odgovorili do sada (10ak dana). Meni bi to bilo idealno, jer ne želim otvarati firmu pošto ne znam koliko će sve ovo trajati (previše kršenja autorskih prava drugih i ode adsense račun).
Jel netko pokušao tako prijavljivati porez (sa tih 30% umanjenja)?

Molio bi one koji stalno pričaju da porezna ne gleda isplate preko WU i sl. da ne komentiraju - danas ne gleda možda, ali imamo svi OIB i tko kaže da me već sutra neće pozvati na razgovor???