Postavljanja slike na Facebook i greške nakon postavljanja!

Lijep pozdrav!

Napravio sam avatar, sliku koja će mi biti glavna za surfanje Facebookom. Postavio sam ju perfektno izrađenu kao sliku profila na Facebooku, no preglednik mi nakon postavljanja očitava na toj istoj slici razne bubuljice oko određenih područja slike.
Molim Vas da mi objasnite i kažete zašto se originalno izrađena slika nakon postavljanja na web ne prikazuje isto tako nego s tim nedostatcima (pogledajte privitke radi usporedbe)?

Zahvaljujem.

Originalna slika na kompu

http://www.webmajstori.net/forum/attachment.php?attachmentid=1910&stc=1&d=1310905727

Postavljena slika na Facebooku

http://www.webmajstori.net/forum/attachment.php?attachmentid=1911&stc=1&d=1310905753

Upravo sam krenuo da radim fb page i iznervirame isto. FB osiromasi sliku, mislim da ne mozes mnogo uciniti. Tako bar, letimicno gledano, kukaju po netu.

Ali vidi ovo. To i nije samo problem sa Facebookom, nego i s mojom stranicom Croforum nekada zna bit kada uploadam neke slike.

Neznam šta je, ali bih volio da je slika originalna i na webu.

To se dešava zato što Facebook povećava kompresiju slike - veća kompresija -> manja kvaliteta slike -> manja veličina direktorija na disku. Facebook to radi kako bi uštedio na serverskim resursima. Dakle nema veze sa tvojim preglednikom. A što se tiče tvog vBulletin foruma, pogledaj u postavkama da li je moguće smanjiti kompresiju/povećati kvalitetu avatara.

Ako kojim slučajem Facebook smanji kompresiju za sve slike, hoće li se onda ta moja slika profila koja već stoji na serveru sama ‘ispraviti’ što ovisi o Facebooku ili će to tako ostati bez obzira na izmjene zbog ‘prvog uploada’?

Inače, hvala na odgovoru jer sam mislio da mi slika na kompu ima neku grešku ili da ju treba posebno Photoshopom pripremiti za korištenje na webu.

Meni pomaže tako da sliku ubacim u .png format

You share something very meaningful to me a lot of inspiration, where I have been greatly improved. I will be concerned about your post, I will put some of my immature thoughts and ideas to share with everyone.
tory burch shoes
Men’s Ralph Lauren Hoodies
p57 hoodia
health slimming coffee


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja