Postavljanje domene na ip

Radio sam nešto s klijentom oko čišćenja WP instalacije od malware, pa me usput zatražio da mu IP servera otvara jednu od domena koja se nalazi tamo. Znači kad netko upiše IP otvori mu web, i usput se može webu pristupat putem normalne domene. Da li je ovo izvedivo kroz A recorde domene, ili je potrebno dodavati nešto u httpd config?

Tvoj klijent ima staticnu ip adresu za web.

Nema staticnu, vec dedicated. Sve IP adrese na hosting production serverima su staticne, no obicno je 1 ili vise adresa shared za ogroman broj webova. Ovo sto ti pricas se moze napravit samo ako je za tvoj site dedicated IP. Nema to veze sa DNS recordima, dakle kupi dedicated IP kod hostera i javi im nek ti stave site na taj IP i to ti je to.

1 Like

UPSSSS, zaboravio sam navest da je web na VPS-u.

Svejedno moras kupit tu domenu jer sa VPS om dobijes samo jednu…

Da to mi je jasno, sada kad se spaja na IP VPS-a otvara se control panel (Vesta) koji korisnik ima instaliran, znači da bi se prikazala stranica potrebno je uzeti dodatni (Dedicated) IP?

Imas dvije solucije:

  1. dedicated ip za taj vhost - nekom tko ne zna, ovo je jedina opcija. Ujedno ti je ovo i jedino rjesenje ako ne znas iskonfigurirati nista ispod panela i nemas nikoga da ti odrzava VPS
  2. ne treba ti dedicated ip, ali moras presloziti stvari ispod panela - pogledati kako je slozeno sada i napraviti preinake na par mjesta, pogledati kako su iskonfigurirani vhostovi i nginx konfiguracija ako ga imas ispred. Ovo zatrazi onog tko ti odrzava VPS, tu ima nesto posla, vjerojatno ces morati i template dodatni kreirati za taj vhost…

@in4hr razmisljas za cpanel, ali mu ni tada ne treba dedicated ip adresa, treba samo banalnu preinaku napraviti u konfiguraciji od apache servera :wink:
@bc2 nemoj se proglasavat sysadminom, vrijedjas struku :smiley:

2 Likeova

Zahvaljujem se na odgovoru

Nema na cemu :smiley: