Postavljanje novog dizajna na postojeći hosting

Pozdrav,

dakle radim redizajn web stranice za jednu malu firmu. Oni imaju postojeći web site na adresi www.nazivfirme.hr. Postojeći web sajt je wordpress (ne znam koja verzija).

Ja sam im sada napravio redizajn i koristim wordpress 4.0 i htio bi im prezentirati taj redizajn.

Moje pitanje glasi, moglu li ja na njihovom postojećem hostingu i postojećoj domeni to napraviti na način da samo site “instaliram” u novi folder, a da postojeći sajt ostane online i funkcionalan. Dakle, preview novog sajta bi bio na adresi www.nazivfirme.hr/novisajt.

I drugo pitanje je za backup postojećeg sajta. Da li je dovoljno samo downloadati cijeli folder sa hostinga i spremiti ga negdje lokalno ili postoji način kako se to radi?

Ja inače hostam se kod godaddy-a i kod godaddy-a imas duplicate website :smiley:
Dobijes nazivfirme.hr/blog/ (ne znam dal kod drugih hostinga to ima ) i takodje to mozes uraditi skinuti na racunar te uploadovati na njihov novi fajl instaliras wp te database moras isto unijeti zbog sadrzaja :slight_smile:

Našao sam drugi način kako da prezentiram stranicu i sada bi trebalo prebaciti novu stranicu i postaviti je umjesto postojeće na server.

1.) Dakle sa localhosta ću prebaciti na server koristeći Duplicator plugin.
2.) Kako da napravim backup. U cpanelu se može napraviti full backup, ali piše da se taj isti backup ne može restorati, ne kužim čemu onda svrha?