Potencijalni razlog zašto bi vam isplata od adsensa bila odbijena. Posrednička banka vam nije u Americi!

Zdravo ljudi. Obzirom da neki od vas znaju da mi je ATOS banka odbila isplatu prošlog mjeseca, tj. došao mi je mejl da uplata jednostavno nije prošla, mislim da sam shvatio u čemu je problem. Kao što vidite, ovdje piše da ako vam banka ima posredničku banku, ista mora biti bazirana u Americi. E sad, to tako piše a meni se i u praksi pokazalo. Moje je pitanje, da li neko od vas ima račun u banci koja ima posredničku banku a da mu je isplata stigla prošli mjesec?

Ne znam samo da li je ta praksa (oko posredničke banke) najednom počela da se primjenjuje ili je počinju primjenjivati postepeno.

dsadsad

Iskreno ovo je teška nebuloza da ne kažem S**** ! Ja dobijam novac (iz Srbije sam, Vojvodina) od adsense gotovo i preko 13 godina. Po papirima koje sam nekad davo dobio od banka Intesa moja posrednička banka je “stacionirana” u Nemačkoj deutsche bank,Frankfurt.

E sad… kod vas u Bosni može bit drugačije ko nigde u svetu…
p.s. Vas u Bosni stvarno i pravo zajebavaju kako stignu i umeju (freelansere) .

1 Like

Eh, navikli smo, prijatelju. Mada, ovo piše na adsensu, kada se unose podaci za banku. Valjda to znači za cijeli svijet, ne samo za BiH?

1 Like

uopšteno posrednička banka je ta , koja samo prosleđuje novac do vaše banke. Mislim da je za celu EU (možda i grešim) posrednička banka u Nemaćkoj.

Verujem većini nas koji dobijamo novac preko adsense-a

1 Like

Banaka po cijelom svijetu ima stotine tisuća. Očito je bankama komplikacija imati poslovni odnos 1 na 1 sa svakom od njih kada se pokaže potreba te se koriste posredničke banke. Posrednici su uglavnom velike banke koje rade po cijelom svijetu. Nije isključeno da manja banka ima više posredničkih banaka, za određeni dio svijeta.
Primjerice, tko kaže da Deutche Bank nema posredničku banku ako treba odraditi transakciju sa nekom egzotičnom bankom?

Moguće je da Atos nema valjanog posrednika za G uplatu.

Što je najviše čudno, skoro 2 godine je sve dobro funkcionisalo sa Atosom i ovom posredničkom bankom.

Promjene su jedine stalne. Dvije godine ti auto radi bez problema pa crkne. Zašto posrednička banka nakon dvije godine ne bi imala problem?

Samo konstatujem, ne čudim se. Očito su te dvije banke došle u neko nesaglasje.

1 Like

Nije ovo tacno barem zasad. Moja banka je Nova banka.

Posrednicka banka je Raiffeisen Bank International AG Vienna.

Prosla je uplata prosli mjesec.

1 Like

Ista je posrednička banka i Atosu.

dosad si mog’o registrovati preduzece u kuvajtu i otvoriti racun :rofl:

Nemam ljude koji bi mi pomogli oko toga a sam ne bih ulazio u nešto što ne znam. :sweat_smile:

Ja sam u Novoj banci 10 godina,i nikada do sada nisam imao problem. Ne znam kakav problem imas,ali ocigledno je neke druge vrste. Blagim pregledom tema u kojima si pisao do sada, vidim da si se ti do sada ozbiljno namijenjao banaka…

Samo malo polje pogledaj. Jedino sam Rajfajzen mijenjao. Ovo mi je tek druga banka. Ali tačno je da sam pisao ranije u koju bih trebao preći, kada sam ove napuštao.

Mozda mali offtopic, ali me zanima da li se podaci o posrednickom racunu mogu koristiti za Amazon affiliate isplatu? (Iz BiH sam)

Kod mene je NLB i njihova je posrednicka banka u Sloveniji.

Meni se prije par godina desilo nesto slicno, ali u drugoj banci. Uplate se vraćale na Google. U poslovnici nisu znali sta se desava sve dok mi kuci nije dosla plava koverta od porezne. Nakon sto sam uplatio dug poreznoj, odmah smo zatvorili račun u toj banci i prebacili se u drugu i od tada regularno placamo poreze.

Ono sto mene zanima jeste zasto mi prilikom svake uplate od Google Adsense nestane odprilike nekih 17€.
Desava se npr da Google napise da je uplatio 100€, a meni na banci pise da je leglo 83€ i onda mi banka skine jos par eura na tih 83€ za transakciju i onda dok konvertujem u KM uzme jos provizije. Kada sam pitao u banci zasto pise da mi je leglo 83€ a ne 100€ koliko je uplaceno, oni kazu to moras vidjeti sa Google zasto uplacuje manje. Najgore sto u posljednje vrijeme ide posebno uplata za sajtove i posebno za youtube tako da 2x mi nestane po 17€ i pojma nemam gdje zavrse.

ne znam da li sam razumio pitanje ali posrednicki racun je racun banke, nema veze sa tobom … tamo gdje moras upisati podatke svog bankovnog racuna upisujes samo one podatke pod beneficiary

podatke o posrednickoj banci upisujes samo ako ti to negdje zatraze pod correspondent

dobijes li obavjestenje o ino prilivu? tu negdje treba da pise: Troskovi posrednicke banke … ali u svakom slucaju puno je … i ti troskovi, ako ih ima, budu maks. 10 e … koja je banka u pitanju?

Isti problem imam, uzimaju mi po 20-30€ po uplati, to nikad nisu radili, nije invalid click, apsolutno samo nestane, magic

@brry i @iznadprosjeka a da vam ne uzima google slučajno USA porez ( to jest, na klikove iz USA plaća se porez na dobitak) Kad neki amer tamo klikne na vašu reklamu vama se odbija od vaše zarade od reklame

Mislim da ne, jer i za web stranice i za youtube nestane mi fiksno po oko 17€. (Tacnije 17,08-17,09). A npr iznosi za isplatu su razliciti. Od youtube dobijem 7-8x vise novca.

Radi se o MF banka “Banjaluka”

1 Like