Poticaji i olakšice za d.o.o

Pozdrav,

kako sam svježe otvorio firmu i dosta sam to nabrzaka odradio jer sam imao cajtnot vezan uz preuzimanje Dragutinovog draguljčića.

…pa se u procesu otvaranja nisam angažirao oko povlačenja poticaja, a koliko znam da postoje neki poticaji za samozapošljavanje koji se dobiju poprilično lagano.

Da li ja imam ikakve šanse uhvatiti nešto od toga nakon što sam otvorio firmu? S time da je sve svježe…još papiri miriše na printer.

Gdje da se uopće raspitam o potencijalnim poticajima? Tko to djeli?

Druga stvar, da li ja kao (skoro) mladi, samo zaposleni…imam pravo na nekakve olakšice vezano uz davanja za doprinose? Ili ću stvarno morati keširati svaki mjesec dva somića u državnu kasu i već u startu razmišljati da preselim firmu negdje na Bahame xd. ?

Heto, bilo koji savjet vezano za poticaje ili olakšice će dobro doći, unaprijed fala. :wink:

Prouči ovo. Mislim da tu piše sve potrebno :slight_smile:

Vjerujem da si mislila na ovaj link?

Long story short – ne, ne mozes to dobiti ako vec imas otvoren d.o.o.
Razlog je taj da su to potpore za samozaposljavanje, za one koji su trenutno nezaposleni i zele nesto pokrenuti pa im treba pomoc/potpora.

2 Likeova

Nezz, nada umire posljednja. :slight_smile:

Recimo na tvom linku odmah u startu imaš ovo navedeno:

  • Poslovni subjekt koji je već ostvario potporu za samozapošljavanje i čije su ugovorne obveze istekle, te je dokazao da je ispunio sve obveze prema Zavodu, a ukoliko planira proširenje poslovanja (vrijedi za Potpore za proširenje poslovanja ).

Taj gore sigurno nije nezaposlen. Isto tako nakon toga perioda što vodi posao, očito je da i on također ima već otvorenu firmu. I osim svega toga, već je ranije dobio poticaj…pa će ga možda dobiti opet.

Tako da mislim da itekako ima prostora …samo treba tražiti i gurati nos. Biti vidljiv.
Hvala na linku, ja bum gurao nis di mogu…pa javim kako sam prošao :slight_smile:

Procitaj cijeli dokument.
Pod “prosirenjem poslovanja” navedeno je, izmedju ostalog, kako se potpora dodjeljuje samo u slucaju novog zaposlavanja, pri cemu si obavezan u troskovnik uvrstiti doprinose za nove zaposlenike (i to moraju biti jedna ili dvije osobe iz evidencije nezaposlenih).

Ako mislis ostati jedini zaposlenik, ne mozes traziti potpore za prosirenje poslovanja.

Već imam radnika kojeg bi rado prijavio :smiley:

EDIT: Sve pročitao, ovo dobivam garant.