Potreban mi je veliki hosting paket

Pozz. Potreban mi je veliki hosting paket sa barem 100 gb prometa ili neograniceno. Da li postoji nesto slicno i povoljno.

Uzmes vps i imas promet u TB mj.

Vps se krece od $5 nadalje mj.

Sta ce placat 5 dolara mjesecno kad ima za 5$ godisnje unlimited sve…

Pozz, hvala svima… nije mi promet bitan vec memorija.
jel moze linkovi za navedene hostinge.

Neznam dal smijem.

To je sve ok, radije bi vps za $5 mj da sam svoj na svome, nego na shared hostingu za $5 god.

Danas je vps jeftin.
Jedina mana, slazes sam ili moras platiti nekog da ti slozi.

Svi ovi što znaju napisati barem pola linije koda u pravilu preporučuju VPS mada ni ne znaju u potpunosti zašto, ali to je jednostavno tako, :smile: i to treba samo imati na umu i ignorirati. :smile:

A naš @mlajimlaji će sasvim sigurno ovdje naći ono što će ga zadovoljiti, profesionalno i povoljno:
https://www.hawkhost.com/shared-web-hosting :o:

1 Like

https://www.namecheap.com/hosting/shared/

Stellar Plus :smiley:

1.Zato sto je vps jeftin
2.Mozes si gore instalirati sto hoces
3.Ne ovisis o supportu za sw, ako nesto ne radi
4.Ne dijelis s nikime host i imas brzinu i placas koliko potrosis, ako ti na neko vrijeme ne treba masina, ugasis je
5.Na masinu si mozes sloziti vise domena i sam sve stelas kako ti odgovara
6.Ako vrtis i bazu na istom vps-u mozes raditi sto god hoces i podesiti parametre baze kako hoces
7.Vrtis linux koju god hoces distribuciju na digital ocean
8.Mozes koristiti panel koji hoces

Itd…

1 Like

Svi koji nisu programeri (a što je pod obavezno za VPS), molim da pročitaju ponovno dio mog posta koji je Jorgovan citirao. :blush: :o:

1 Like

Kakve veze ima da li je netko programer ili ne, a jedni i drugi preporucuju vps?

Znaci onaj tko nije programer, a preporuci vps, nema pojma i on je idiot sto preporucuje vps, a onaj tko je programer i ako preporucuje vps on je u pravu.

Danas je vps jeftin, ne vidim razloga zasto se ne bi uzimao vps.

Ako ti treba vise resursa, dodas jos jednu jacu masinu loadbalncer, pod uvjetom da je baza odvojena.

Vps nije za obicne stranice i sl.

Vidio sam web shop na hostingu, pa odgovor na svaki klik traje 10 s i onda covjek place kako mu je sporo.

Koliko para, toliko muzike.

2 Likeova

A vlasnik place kako nema prodaja… Da Hrvati nesto ne kupuju online, a ja prosli tjedan spiskao 2k online…

nije problem kupiti vps za većinu no je problem sve ostalo za većinu (ubrajam i sebe) koja osim ove prve od osam tačaka, platiti, ostale tačke ne zna sama uradit. ja bi rado uvijek imao brži hosting i više platio, ali mi ne treba u životu još novih stvari da učim pored svih obaveza. ako ima sve isto ko na shared hostingu i da mi sve oni odrađuju i da je jedno 2-3 puta skuplje, a 0,5 puta brže ja ću prvi selit sajtove, ali nemoj da ja moram instalirati, optimizovati i šta sve treba. to sve vjerovatno nije problem nekom ko zna, a ko ne zna je katastrofa se zajebavat s tim. Eno meni rekli prije neki dan sa Hawkhosta da moram IP promijenit i ja ni to nikad nisam radio i to mi je problem bio, tj nije problem no sam morao naučit, i sve te navedene stavke se moraju naučit ako čoek oće vps, a većina smo bića navike pa se držimo onog što znamo i što fercera i guramo dok ide.

2 Likeova

Moze se instalirati neki panel, pa preko panela podesavat ili platiti nekome da slozi.

Setup vps je izmedju 500 i 800 kn.
Apache, php, baza(mysql ili postgresql), potrebni moduli za php, potrebni moduli za apache, squid, podesavanje.

Sama instalacija svega potrebnog + OS je cca. max 1-2 h i 1-2 h za podesavanje, ukupno 2-4h, ovisno o zeljama.

A šta se dešava kad se nešta uzjebe, a uzjebaće se, jbg mora nekad. I koga naći za podešavanja da prčka po hostingu, šta ja znam šta se može tu uradit (ovo su moje misli čisto da vidiš kako vjerovatno tipično razmišlja neko na shared hostingu). da li mi vps garantuje veću brzinu učitavanja sajta? eto to su neka pitanja koja su mi onako izašla iz glave namah, a vjerujem da svakog ko je na sharedu muče. ja nekad kad budem išao na nešta jače od shared hostinga moram ići gdje imam direktno na hostingu da oni odrađuju sve i da su dostupni kad iskoče problemi pa da ih rješavaju. mene vps zbog ovih pitanja odbija

1 Like

Mozes uzeti support od firme i da oni sve odrzavaju i da ti u startu sloze.

U kom smislu brze?
Brzo je onoliko koliko je optimizirani code, kako je posedesena baza(bazu treba znati podesiti, bilo mysql, bilo postgresql).

Takodjer stavi se squid za cache.

i kad se sve uzme ovo što meni treba nagađam ali mislim da bude puno skuplje no shared hosting a ne dva tri puta ko što rekoh. ne znam jesam li u pravu za cijenu

Ovisi sto ti sve treba.

pa rekoh ti, da sve podese i da ako se treba održavat održavaju,ako treba riješit neki problem da ga riješe i da su dostupni za pomoć kad imam pitanje i kad treba rješit problem i da bude brže za 0,5 od trenutnog shared hostinga. eto to su stavke koje su mi potrebne i ako može to da se odradi za cijenu koja je 2-3 puta veća od shareda onda bih trebao selit sajtove.

sad naravno može se reć da brzina sajta zavisi od teme, od plugina, kako je kodirana i sl mene to baš ne interesuje, oću da bude za 0,5 brže no na trenutnom hostingu, ako ne može što bi selio. ako neću imati podršku kad mi zatreba ili ću mjesečno za tu podršku plaćati 10-15-20 dolara a ovamo mi je besplatna, onda nema smisla da idem na to

Ko ne želi da plaća VPS uzme fino kvalitetan shared hosting + Cloudflare i miran… Ko zna da podesi ili želi VPS zbog nekih razloga uzme VPS i dobro. Na kraju je isto, razlika je samo u cijeni za većinu sajtova. Naravno druga je priča ako nekome treba nešto sebi da instalira na VPS ili jednostavno želi VPS zbog nekog razloga… U suštini kad je brzina učitavanja u pitanju, nema razlike između kvalitetnog shared hostinga i VPS-a…

4 Likeova