Potreban neko da napravi site

Opet je krenula rasprava u očekivanom smjeru :smile:

Imao sam i ja sličnu temu: Jednostavni responsive web - koliko košta izrada?

@igortomic je postao dobar primjer. 50 EUR je realna cijena za navedeno, odnosno za osnove osnova.
I tih 50 EUR je zapravo previše za tako jednostavan posao, ali ipak nije teška pljačka pa je prihvatljivo.

Netko je dao primjer sa kopanjem kanala i izradom weba. Ja sam u svojoj temi dao primjer sa taksistima. Siguran sam da u Hrvatskoj ima više onih koji znaju instalirati WP temu nego što ima taksista, pa taksisti (koji su relativno skupi i koji imaju realne troškove uz utrošak vremena) ne naplaćuju kilometar 100 kn.

Danas sam kupio TF karticu od 32 GB za $7. Na većini drugih shopova je bila $15+, negdje i $25+. Ista kartica. Znači može i za $7, a ovi što naplaćuju $15+ pretjeruju s cijenom.

Ja smatram poštenim kad netko kaže da mu se ne instalira WP za manje od 1000 kn, ali je glupost reći da to zaista i vrijedi 1000 kn. I da, to je stvarno posao za “susjedovog malog”. Ja to nisam nikad radio, ali sam prilično siguran da bih na netu našao upute i da bih u roku maksimalno par sati naučito kako se to radi i svaki idući put bih to odradio za manje od sat vremena.

Stvarno pretjerujete sa tim nabijanjem cijene na ovakvim glupostima od posla. Velim, potpuno razumijem da neki ovdje to ne žele raditi za manje od 1000 kn i to je ok, ali nikako ne razumijem pisanje da to realno toliko vrijedi.