Potreban neko za ubrzanje sajta itrevolucija.org

Pozdrav, kao i sto naslov kaze potreban je neko za ubrzanje sajta www.itrevolucija.org. Trenunto PageSpeed Insights pokazuje jako lose rezultate.
Mobilni uredjaji
Screenshot by Lightshot

Desktop

Evo i full analize https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=http%3A%2F%2Fwww.itrevolucija.org&tab=mobile

Radim na optimizacija slika koliko mogu, ali ovo oko kodiranja nebih bas zelio da cackam. Takodjer ako imate neke savjete sta jos da dodam na sajt bilo bi od velike pomoci. Nekako mi izgleda previse jednostavno, a ne znam sta bih mogao dodati :smiley:

Site ti je dosta brz, otvara U vancouveru u 3.9 sekundi sto je prihvatkljivo donekle, ali ako ejs erver u HR onda znaci da na balkanu otvara unutar 3 sekunde sto je cilj.

E sad ove ocjene na google mozes popravljat ali to su ti samo ocjene, ponekad cak i s jako losim ocjenama mozes imati jako brzi site, a to je jedino bitno. A moguce je i obrnuto, mozes imati ocjene sve 5 a site bude spor.

I meni brzo otvara, nije uopste problem brzina. :smile:

I meni otvara brzo, mozda sto je jos uvijek pocetak pa nema sta da ga koci :smiley: ugl trudim se da svaku sliku optimizujem da sto manje zauzima. Malo su me brinule ove brojke, ali ako ne uticu na ranking onda necu nista dirati bar za sad.

Nego ima li ko kakvu preporuke sta jos dodati na sajt ?

Stavi responsive oglasne jedinice i sakrij to žutilo iza njih

ins {
background: transparent;
text-decoration: none;
}

Gdje da ubacim ovaj kod ?

Probaj na kraju style.css datoteke.

Edit: vidim da imaš jetpack instaliran. Imaš u njemu modul custom css

Hocu, hvala ti. Jesu li na dobrim pozicijama ove reklame, treba li boju mijenjati ili nesto ?

Sto se tice PageSpeed Insights nemoj nikad da vam bude merilo to jednostavno veze nema sa stvarnoscu. Po meni www.gtmetrix.com daje najbolji test i najvise pomaze da eto otklonis neke probleme i ubrzas.

@komentar , ubacio sam ovaj kod na dnu style.css datoteke i u jetpack u custom css valjda sad izgleda dobro.

Ovaj gtmetrix pokazuje dobre rezultate, ne znam otkud ovakva razlika izmedju njega i PageSpeed :open_mouth:

Zna li neko kako da rijesim ovaj problem sa “more” http://prntscr.com/98lj5f nasao sam ovo gdje se nalazi i na svakom mjestu upisao “vise” http://prntscr.com/98lay6 i nista se nije desilo, osim sto se more prebacilo skroz na lijevu stranu.

Tako isto i sa “share” http://prntscr.com/98lcb4

Je li uopste ovo pravi kod za mijenjaje ? Kad ukucam u style.css more izbaci mi na tim mjestima samo.

Prijevodi se ne rade u css-u. Ako mjenjaš u css-u more u vise sigurno će ti se stranica pomrdati… Prijevode možeš mijenjati u /wp-content/themes/tvoja-tema/languages. Treba ti ovaj programčić https://poedit.net/

1 Like

Za wordpres mi trazi pro verziju :confused: ali pogledacu kasnije malo upute, da vidim kako rijesiti ovo s wordpressom. Hvala ti :+1:

Evo editovo sam ovo kako si mi reko i nista
http://prntscr.com/98v3tm i http://prntscr.com/98v3xg

Gdje li sam pogrijesio ?

Nema potrebe za ubrazvanjem. Ja sam na carnetu, 60/15 mbita, ucitava odmah, unutar 1 sekunde. Velicina slika i nije takav problem jel nesto 20,50 ili 200 kb, veci je problem ako zakoljes WP sa previse pluginova koji znaju biti nekompatibilni, probijeni ili se pocmu rusiti.

Brzina je sasvim ok, nemoj shvatati testove kao sveto pismo, pusti to, gledaj u praksi kako se ponaša a ponaša se sasvim ok. Probaj sa više ip adresa , bruzera, OS-a , telefona. tableta (ne nekim online alatkama za to nego ručno)

edit. ne da je ok nego evo sad malo više surfujem i sve je više nego odlično…
takođe pogledaj http://tools.pingdom.com/fpt/#!/bZpMat/http://www.itrevolucija.org/

To je na nasem hostingu :smiley:

Ma svaki sajt pokazuje da je ok, samo PageSpeed suprotno od svih.Istu temu sam koristio na genesis.ba i tamo je dosta sporije ucitavalo sajt, vjeerovatno ima i do hostinga malo. Evo sad sam i preveo neke rjeci, ostalo mi samo da footer sredim i nadjem dobrog pisca. Ako neko ima zainteresovan da pise neka se javi na pm sa cijenom.