Potrebna preporuka za VPS za adult sajtove

Potrebna mi je preporuka za VPS, da podrzava adult sajtove.
Sta je bitno gledati kod VPS? Potpuni sam laik za to.

Moras gledati da kupis pravi VPS a ne shared.

Drugim riejcima drzi se okvira da za 20$ mozes dobiti unmanaged 2gb rama i 2 cores, 40Gb ssd ili odprilike nesto tako. Dakle vise rama i cores nemozes dobiti za ove novce.

A ako je managed onda mozes dodati jos do 20$ na ovu cijenu.

One budalastine koje neki prodaju sa 40Gb rama i 15 cores za 20$ izbjegni, olaksat ces si zivot. Bolje ti je onda ostat na shared ili ako nemas novce za pravi VPS uzmi onaj najeftiniji sa 1GB rama i 1 core, bolje ce raditinego ovaj od to boze 40gb rama i 15 ili koji vec core nude.

1 Like

Uzmeš slobodno VPS kod KnownSRV i nemaš problema, sve ostalo ti oni odrade i daju konkretan savet da li to može što ti želiš ili ne, koperacija i saradnja čista desetka, serveri full rade bez problema, dostupnost isto tako… Serveri u Holandiji ili gde izabereš server možeš i u Rumuniju ako je baš “vruć” sadržaj u svakom slučaju za njih iz ličnog iskustva preporuka…

Jedino brzina mreze na VPS-u nije definirana, osim da je sheran 1Gbit/s port po svim VPS-ovima koji se nalaze na dediciranom hostu (nodu). Dakle koja je brzina po vps-u? I jel full managed jedino sa cpanelom? Garantiram da mogu ponuditi brzi full managed VPS s boljom brzinom mreze po VPS-u i uptime od skoro 100% (treba se rebootat tu i tamo zbog novog kernela…) :smiley:

Postoji jedan problem u celoj ovoj priči gde sigurno “možda” nisi u mogućnosti i zašto sam ovo preporučio kao opciju za adult, jer KnowSRV je postao poznat po … (nekom tamo materijalu), pa kada stigne neko tamo pismo to dobije opciju IGNORE i slično :smile: :smile: :smile: hteo sam reći upravo su zbog toga i postali poznati i razvili biznis… da se ne lažemo, najrealnije…

Za brzinu nisam siguran koliko je po NOD-u, inače cPanel se doplaćuje 16$, free panel koji dobiješ je Kloxo/Webmin/Virtualmin (ja sam na zahtev tražio VestaCP, naučio sam na njega), sve ti podese bilo je da je free varijanta ili plaćena, onda KVM se doplaćuje 5$, free varijanta OpenVZ, ono što je meni najbitnije jeste da su serveri stabilni, i da za ovih 4 meseca (evo upravo sad plaćen račun) nisam imao nijedna ozbiljan “incident” u smislu da mi je trebala podrška ili da je server offline…

Bitno je gledati jeli ti treba ili ne. :slight_smile:
Tebi ne treba i nepotrebno se bacaš u trošak i obaveze. VPS je ozbiljna stvar a ti ne znaš niti što bi trebao znati, zaključeno po ovome boldanom.
Odustani od toga, moj je skromni savjet. :blush:

Moze adult na vps, nije problem :smiley: Bitno je da nije illegal content.

Većina adult je ilegalno barem rijetki videji su unique

To spada onda u krsenje autorskih prava i podlozno je tuzbi. Illegal sam mislio na child porn, rape itd. uzase…

Trenutno sam kod Stablehost, sta mislis o njihovim VPS? Serveri su u Amsterdamu. Sto se tice sadrzaja, nije vruc, samo embedujem sa xhamstera i xvideos, i koristim sponzorske snimke.

https://www.stablehost.com/vps-hosting.php

Sta ce ti vps,ne treba ti to…

Pa ako budem imao 50-ak sajtova, mislis da ce dva shared hostinga da izdrzi to?

Svako radi na svoj nacin. Ja imam posebam shared hosting za svaku svoju stranicu. I to mi je sasvim dovoljno. Izbjegavam imati vise domena na jednom hostingu iz razloga sto ako jedna stranica bude hakirana i pojavi se nekakav malware,odu i sve ostale kvragu. Bas se to desilo jednom mom poznaniku neki dan.

Da, to je najpametnije, svaki sajt na posebnom hostingu. Jednom sam pitao gde se moze naci najpovoljniji hosting, ali nisam dobio konkretan odgovor. Da platim na stablehost 4 dolara mesecno po sajtu mi se ne isplati, povoljnije ispadne VPS.

Ja sam na jednom hrvatskom hostingu. Kod njih paket sa 3 GB prostora i 50 GB bandwidtha mjesecno, plus neka com ili net domena dodju oko 25 € godisnje. Ali ne prihvacaju adult. Na hawkhostu je hosting plus domena godisnje oko 60 dolara i prihvacaju adult.

Ne odu, moze se srediti VPS da svaki web ima svog usera i ne moze se dogoditi onda da ako jednu slucajno provale da i ostale odu :wink:

Da, meni se desilo na Godaddy shared hostingu da smo svi na serveru otisli kvragu. CCA 1000 i mozda vise stranica je bilo hakirano. Onda sam pobjegao sa shared hostinga.

I shared se moze sredit… koristili su mod_php ili su imati root exploit…